خبرگزاری مهر، گروه استانها- علی ستاری: استان هرمزگان یکی از استانهای مهم و استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران است؛ این استان اولین درگاه ورود کالا و خدمات و مبدا آغاز بخش عمدهای از جریان اقتصادی کشور است و از سویی دیگر با توجه به تنوع تهدیدات امنیتی و نظامی اولین خاکریز جمهوری اسلامی ایران نیز به شمار میآید حساسترین نقاط کشور مانند بندر شهید رجایی و پالایشگاه نفت ستاره خلیجفارس، تنگه هرمز و جزایر سه گانه در هرمزگان واقع شدهاند و از این بابت انتخاب استاندار برای هرمزگان از اهمیت بسزایی برخوردار است.
دولتها همواره ویژهترین نفرات خود را به هرمزگان میفرستند
گرچه هرمزگان استاندار ویژه ندارد اما همواره دولتها ویژهترین نیروهایشان را به هرمزگان میفرستند و عمدتاً استاندارانی که بتوانند در هرمزگان موفق عمل کنند مقصد بعدیشان مسئولیتی در سطح ملی خواهد بود البته اگر دولت به دست جناح مقابل نیافتد.
مرحوم اکبر ترکان بعد از استانداری هرمزگان به مقام وزارت در دو وزارتخانه و معاونت ریاست جمهوری رسید، ابراهیم عزیزی بعد از استانداری هرمزگان رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور شد و هم اکنون رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی است، عبدالحسن مقتدایی هنر مدیریت خود را در هرمزگان نشان داد و عبدالرضا شیخالاسلامی بعد از پایان مسئولیت در استانداری هرمزگان توانست رئیس دفتر رئیس جمهور شود و بعدها به مقام وزارت دست پیدا کند، عاقبتی که اگر دولت تغییر نمیکرد در انتظار فریدون همتی استاندار سابق هرمزگان نیز بود و او چندین بار پیشنهاد معاونت سیاسی وزارت کشور در دولت دوازدهم را کنار گذاشت و به مأموریت خود در هرمزگان ادامه داد.
آخرین استاندار هرمزگان را نیز باید جزو نیروهای ویژهی دولت سیزدهم و شخص شهید آیت الله رئیسی بدانیم، مهدی دوستی شخصیتی بود که نام او به عنوان وزیر نفت احتمالی دولت سیزدهم مطرح بود و در طول دوران خدمتش در استانداری هرمزگان نیز به محض تغییر در وزارتخانههای مختلف، نام او دوباره بر سر زبانها میافتاد.
شنیده شدن زمزمه ابقای مهدی دوستی و تکذیب حمایت او توسط اصلاح طلبان
دوستی به عنوان شخصیتی مستقل و بدون وابستگی به جریانات سیاسی عملکردی مناسب در استان هرمزگان داشته است، او طی سه سالی که مهمان هرمزگان بوده است، توانسته استاندار برتر کشور شود، بیشترین کاهش نرخ بیکاری استانها در کشور را برای هرمزگان ثبت کند، رشد اقتصادی استان را بالاتر از برنامه تکلیفی محقق کنند، در حوزه توسعه زیرساختهای آموزشی و توسعه آموزش مهارت محور رتبه نخست کشور را کسب کند، در جذب سرمایه گذار و شاخص امنیت سرمایه گذاری استان اول شود و مجمع نمایندگان استان و فعالان اقتصادی را از خود راضی نگه دارد و همین موضوعات موجب شد اولین گزینه در رابطه با استان هرمزگان در دولت چهاردهم ابقای مهدی دوستی باشد، مسئلهای که این روزها بیش از پیش تقویت شده است و مخالفت جریانات اصلاح طلبی در استان هرمزگان را به دنبال داشته است.
اوج این مخالفتها در ۲۴ ساعت گذشته بوده است که هم رئیس جبهه اصلاح طلبان استان هرمزگان که ریاست ستاد مسعود پزشکیان در استان هرمزگان را نیز بر عهده داشت واکنش نشان داده و حمایت اصلاح طلبان از ابقای مهدی دوستی را تکذیب کرده و هم علی رئوفی معاون سابق استانداری هرمزگان که در انتخابات ریاست جمهوری مسئولیت ستاد مسعود پزشکیان در استان را برعهده داشت به این موضوع واکنش نشان داده است.
در ۲۴ ساعت گذشته فعالان رسانهای نزدیک به جریان اصلاحات به شدت فعالیت خود را بالا بردهاند و یا از زمزمه ابقای دوستی انتقاد میکنند و یا از عدم تعیین و تکلیف استانداری هرمزگان!
گزینههای مطرح برای استانداری هرمزگان چه کسانی هستند؟
تا پیش از این ۲۴ ساعت، قویترین گزینه احتمالی برای تصدی استانداری هرمزگان «محمد آشوری تازیانی» نماینده مردم هرمزگان در پنج دوره مجلس شورای اسلامی معرفی میشد که او برای رسیدن به استانداری با چالشی به نام استعفا از مجلس و پذیرش استعفای خود توسط همکارانش روبرو است، آشوری به عنوان گزینهای با تجربه مورد وفاق جریانات سیاسی استان هرمزگان است به طوری که با وجود اصلاح طلب نبودنِ او، اولین گزینه پیشنهادی جبهه اصلاحات به رئیس جمهور برای انتصاب به عنوان استاندار هرمزگان او بود اما ظاهراً وی قبول مسئولیت در استانداری هرمزگان را منوط به انتصاب به عنوان استاندار ویژه کرده بود و ممکن است علت اصلی بالا رفتن تب سیاسی استان هرمزگان در ۲۴ ساعت گذشته منتفی شدن این احتمال باشد.
دومین گزینه که سایه به سایه با آشوری از روز اول برای استانداری هرمزگان مطرح شد رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم است.
رحمانی نیز در ۲۴ ساعت گذشته در سطح احتمالی قوی برای رسیدن به استانداری هرمزگان مطرح میشود و برخی جریانات رسانهای تلاش دارند افکار عمومی استان هرمزگان را به سمت او متمایل کنند.
ایرج حیدری که در دولت دوازدهم مسئولیت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان را بر عهده داشته و مسعود مرسل پور که مسئولیت فرمانداری قرچک و فرمانداری اسلامشهر را در کارنامه دارد از دیگر نامهای مطرح برای استانداری هرمزگان هستند.
البته در این مدت اخباری مبنی بر حضور هوشنگ بازوند استاندار سابق کرمانشاه در هرمزگان نیز مطرح شد که با انتصاب او به عنوان معاون وزیر راه و شهرسازی این احتمال کاملاً از بین میرود.
حال باید دید تصمیم وزیر کشور و هیأت دولت چهاردهم در رابطه با سپردن سکان استانداری هرمزگان چه خواهد بود آیا مهدی دوستی ابقاء خواهد شد یا استان هرمزگان قرار است با بازیگر سیاسی جدیدی کار خود را ادامه دهد.
نظر شما