خبرگزاری مهر، گروه استانها: «عسل پروانه» شاعره جوان رشتی و خالق اثر «خط خطیهای شاعرانه» که به صورت دوبیتیهای دو زبانه برای نخستین بار در کشور به رشته تحریر درآمد و منتشر شد و حالا با کتاب «دست نویس یک بوهیمیا» تجربه جدیدی را در عرصه شعر و نویسندگی رقم زده است.
«عسل پروانه» متولد ۱۳۷۳ شهر رشت است و از ۹ سالگی پا به عرصه شعر و ادبیات گذاشته و زیر نظر اساتید مختلف کسب فیض کرده است.
خالق اثر «دست نویس یک بوهیمیا» در گفتوگو با خبرنگار مهر میگوید: «بوهیمیا» یک اسم اسپانیایی است، شخصی که زندگی اش با هنر و موسیقی آمیخته شده است.
«دست نویس یک بوهیمیا» کتابی که آثارش به سبک «هایکو» نوشته شده و از جذابیتهای خاصی برخوردار است؛ شعر «هایکو» به دلیل ایجاز و ویژگیهای منحصربهفرد خود، در میان علاقهمندان به ادبیات در سراسر جهان از جایگاه ویژهای برخوردار است.
«هایکو»، یک قالب شعر ژاپنی است که به موضوعات گستردهای میپردازد، از عشق گرفته تا طبیعت. «هایکو» علاوه بر زادگاه خود، ژاپن، به سایر فرهنگهای جهان نیز وارد شده و بسیاری از نویسندگان بزرگ و شناختهشده، استعداد و تواناییهای خود را در این قالب هنری تجربه نگاری کردند و «عسل پروانه» هم یکی از شاعران جویای نام گیلانی که با این شیوه تجربه تازه ای در حوزه شعر برای خود رقم زده است.
این بانوی شاعر گیلانی که به واکاوی و تجربه انگاری در سبکهای مختلف علاقه مند است، میگوید: همیشه دوست دارم اولین خودم باشم و پیاده سازی سبک شعری «هایکو» در ایران و گیلان به شکل آهنگین و موزون را برای نخستین هم خودم انجام دادم.
پروانه که خاص نگاری و تجربههای جدید برایش جذابیت دارد، ادامه داد: مخاطب امروز به دنبال ایدههای نو و جذاب است و از شیوههای قدیمی و سنتی در شعر و ادبیات کمتر استقبال میکند.
وی که یک کتاب دیگر با ترکیب سه سبک متفاوت را در دست چاپ دارد، گفت: به دنبال کار نو در ادبیات و شعر هستم.
این بانوی شاعر گیلانی که از پیچیدگیهای صدور مجوز برای انتشار کتاب در استان گلایه دارد، اضافه کرد: فضای چاپ کتاب در گیلان بسته و محدود است و یک شاعر برای اخذ مجوز باید از هفت خان بگذرد و از این رو چاپ هر دو کتابم را از پایتخت پیگیری کردم و انجام دادم.
پروانه، رشت را شهر اولینها در حوزههای مختلف به ویژه هنر و ادبیات معرفی کرد و افزود: در استان و شهر اولینها در حوزههای مختلف ادبی و هنری، شایسته نیست که به هنرمندان و شاعران در ارائه آثارشان بی مهری شود.
این شاعره جوان رشتی، سنگ اندازی ها در حوزه هنر را موجب دلسردی هنرمندان و جامعه هنری دانست و ادامه داد: برخی سخت گیری ها و سنگ اندازی ها در حوزه شعر و هنر در گیلان منجر به «استعدادکشی» میشود و باید جلوی این ظلم بزرگ به جامعه هنری را گرفت.
نظر شما