۷ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۲۷

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

تامین بذر گندم و جو برای کشت پاییزه اصفهان

تامین بذر گندم و جو برای کشت پاییزه اصفهان

اصفهان- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: ۷ هزار تُن بذر گندم و ۵ هزار تُن بذر جو برای کشت پاییزه استان در سال جاری تامین شده و هم اینک در حال توزیع است.

پیمان فیروزنیا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با وجود اینکه امسال هنوز وضعیت آب رودخانه زاینده‌رود مشخص نشده است که تأمین می‌شود یا خیر، سازمان جهاد کشاورزی برای تأمین بذر مورد نیاز کشاورزان از سال گذشته برنامه‌ریزی‌هایی بر اساس اینکه آب رودخانه باز می‌شود و چه میزان بذر مورد نیاز است، انجام داده است.

وی ادامه داد: امسال بیش از هفت هزار تُن ارقام مختلف بذر گندم یارانه‌دار در طبقه گواهی شده برای کشت آبی و دیم استان تأمین شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه بذر گندم در حال توزیع بین کشاورزان است، افزود: حدود پنج هزار تُن بذر جو نیز تأمین و در حال توزیع است و مشکلی از لحاظ بذر نداریم و به میزان کافی در استان تأمین شده است.

فیروزنیا اضافه کرد: علی رغم مشکلاتی که در تأمین کود وجود داشت با برنامه ریزی‌های مناسب کودهای شیمیایی ازُته، پتاسه و فسفاته برای کشت پاییزه تأمین شده و در حال توزیع است.

برنامه‌ریزی برای ۷۵ هزار هکتار کشت گندم دیم و آبی

وی درخصوص برنامه کشت پاییزه استان اصفهان در سال زراعی جاری (۱۴۰۳- ۱۴۰۴) گفت: بر اساس برنامه الگوی کشت استان، برای امسال ۴۸ هزار هکتار کشت گندم آبی و حدود ۲۷ هزار هکتار کشت گندم دیم برنامه ریزی شده است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: طبق برنامه همچنین ۵۰ هزار هکتار کشت آبی جو و سه هزار هکتار نیز جوی دیم در سطح استان پیش‌بینی شده است.

احتمال اصلاح برنامه الگوی کشت در صورت بازگشایی آب

فیروزنیا خاطرنشان کرد: اگر قرار شد که آب رودخانه بازگشایی شود با بخش الگوی کشت مرکز تحقیقات کشاورزی تهران خواهیم کرد که برنامه الگوی کشت امسال را با توجه به آبی که تأمین خواهد شد، اصلاح کنند.

وی درخصوص وضعیت بازگشایی رودخانه زاینده‌رود برای کشت پاییزه اصفهان، گفت: جلسات اولیه در این باره انجام شده اما هنوز قطعی نشده است؛ درمورد بازگشایی رودخانه برای کشت پاییزه در کارگروه سازگاری با کم آبی استان تصمیم‌گیری خواهد شد.

رشد ۴۰ درصدی تولید گندم در استان اصفهان در سال زراعی گذشته

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، وضعیت برداشت محصولات زراعی را در سال گذشته مطلوب ارزیابی کرد و افزود: سال زراعی ۱۴۰۲ به رغم اینکه وضعیت بارش‌ها کاهشی بود اما با توجه به پراکنش مناسبی که داشت و برنامه ریزی درستی که درخصوص بازگشایی آب رودخانه اتفاق افتاد با حداقل آب ممکن تولید بسیار خوبی در سطح استان داشتیم‌.

فیروزنیا ادامه داد: میزان تولید گندم استان اصفهان در سال زراعی گذشته به ۳۰۲ هزار تُن رسید که نسبت به سال ۱۴۰۱ که ۲۱۶ هزار تُن بود رشد حدود ۴۰ درصدی در تولید گندم را شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته ۱۱۹ هزار تن گندم تضمینی از کشاورزان استان خریداری شد، اضافه کرد: میزان خرید تضمینی گندم در استان سال جاری به ۲۳۹ هزار تن رسید و نزدیک به ۹۵ درصد رشد خرید تضمینی گندم را داشتیم‌.

افزایش ۵۰ درصدی عملکرد مزارع دیم اصفهان با طرح جهش تولید در دیمزارها

مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: بخشی از این میزان مطلوب تولید مرهون مزارع دیم استان بوده که سال گذشته با اجرای طرحی تحت عنوان جهش تولید در دیمزارها ناظرین از نظام مهندسی کشاورزی در بخش خصوصی و همکاران در سازمان جهاد نظارت ویژه بر مزارع دیم داشتند و مراحل کاشت، تغذیه، تناوب زراعی، تأمین تجهیزات و ادوات ارزان قیمت کشاورزی برای زارعان و بارندگی‌ها همه در کنار هم سبب رشد ۵۰ درصدی را در عملکرد مزارع گندم دیم استان شد.

امسال کلزا در سطح حدود ۱۷۰ هکتار کشت شد

فیروز نیا در خصوص کشت دانه روغنی کلزا نیز گفت: برنامه برای کشت کلزا در سطح یکهزار هکتار از اراضی به استان اصفهان ابلاغ شده اما پیگیری برای کشت آن متأسفانه به لحاظ تناوب زراعی و با توجه وضعیت منابع آبی استان به گونه‌ای است که در زمان مناسب کشت این محصول، آب آزاد نداریم.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری‌های انجام شده امسال در سطحی حدود ۱۷۰ هکتار کلزا کشت شده و امید است در سال‌های آینده با تأمین ارقام مناسب و پرداخت پول کشاورزان، تولید بهتری در کشت کلزا داشته باشیم.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: در خصوص کشت گلرنگ پیگیری‌هایی انجام دادیم که امسال توسعه خوبی داشته باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، استان اصفهان دارای ۵۶۸ هزار هکتار اراضی باقابلیت کشاورزی بوده که معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور است.

مجموع اراضی زراعی قابل‌کشت استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سال‌های نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد.

بنا بر آمار موجود تولید سالانه محصولات زراعی استان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تن و مجموع اراضی باغی استان نیز حدود ۸۵ هزار هکتار است و مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تن برآورد می‌شود.

کد خبر 6270882

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha