خبرگزاری مهر، گروه استانها: استان بوشهر دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای آبزی پروری از جمله پرورش میگو و ماهی است که ظرفیتها با وضعیت موجود فاصله دارد و باید زمینه توسعه این بخش فراهم شود.
با وجود تلاشهای خوبی که در زمینه پرورش میگو در استان بوشهر صورت گرفته و این استان تبدیل به قطب پرورش میگوی کشور شده است ولی در زمینه پرورش ماهی تاکنون آنگونه که باید از ظرفیتها استفاده نشده است.
استان بوشهر دارای قابلیت بسیار زیادی برای پرورش ماهی در قفس با استفاده از ظرفیت خلیج فارس است ولی در حال حاضر میزان تولید ماهی پرورشی استان تناسبی با ظرفیتهای موجود ندارد.
در حال حاضر تولید ماهی پرورشی استان بوشهر از نوع سیباس است که انتظار میرود از ظرفیت گونههای بومی ماهی استان بوشهر استفاده شود که مشتریهای فراوانی در داخل و خارج از کشور دارند.
حمایت از طرحهای آبزیپروری
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در راستای حمایت از طرحهای اقتصادی و اشتغالزا در استان بوشهر اقدامات خوبی صورت گرفته و حمایتهای مورد نیاز انجام میشود.
استان بوشهر با همجواری با خلیج فارس و برخورداری از سواحل طولانی فرصت بسیار خوبی برای آبزیپروری دارد علی باستین آبزیپروری را یکی از مهمترین مزیتهای اقتصادی برای استان بوشهر دانست و اضافه کرد: استان بوشهر با همجواری با خلیج فارس و برخورداری از سواحل طولانی فرصت بسیار خوبی برای آبزیپروری دارد.
وی با اشاره به تولید بخش عمده میگوی پروری در استان بوشهر ادامه داد: طرحهای بسیار مهمی برای توسعه اراضی پرورش میگو در استان بوشهر در نظر گرفته شده است و به زودی شاهد افزایش تولید در این استان خواهیم بود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: پرورش ماهی در قفس یکی از مهمترین مزیتهای اقتصادی در استان بوشهر است که طرحهایی آغاز شده و در حال تولید هستند و طرحهایی نیز در حال توسعه است.
وی افزود: توسعه و تقویت طرحهای پرورش ماهی در قفس را به صورت ویژه در دستور کار داریم و با حمایت از بخش خصوصی برای توسعه بخشهای مختلف مرتبط با پرورش آبزیان اقدام میشود.
تکثیر گونههای بومی
مدیرکل شیلات استان بوشهر نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر از توسعه پرورش آبزیان در این استان خبر داد و گفت: استان بوشهر دارای ظرفیتهای بسیار خوبی برای توسعه آبزیپروری است که تلاش داریم از این ظرفیتها به خوبی استفاده شود.
تکثیر گونههای بومی برای پرورش ماهی در قفس، چون ماهی شانک، ماهی صبیتی و ماهی هامور در استان بوشهر با جدیت دنبال میشود عقیل امینی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای توسعه زیرساختهای آبزیپروری اظهار کرد: تکمیل زنجیره تولید و پرورش آبزیان در استان بوشهر را به عنوان یک اولویت بسیار مهم در دستور کار داریم و اقدامات اساسی در این راستا انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه تولید بچه ماهی برای پرورش در قفس یکی از نیازهای اساسی در استان بوشهر بوده است افزود: نوع ماهی در قفس برای تکثیر و پرورش از گونه سی باس است که دو مجموعه برای تولید آن در دست راهاندازی است.
مدیرکل شیلات استان بوشهر از راهاندازی چند مجموعه جدید برای تولید بچهماهی در این استان خبر داد و اضافه کرد: ۳۰ میلیون قطعه بچه ماهی برای نیاز استان در این مجموعهها تولید میشود.
وی با اشاره به اشتغال ۴۲۰ نفر در طرحهای ماهی در قفس ادامه داد: تکثیر گونههای بومی برای پرورش ماهی در قفس، چون ماهی شانک، ماهی صبیتی و ماهی هامور در استان بوشهر با جدیت دنبال میشود.
افزایش ۴ برابری پرورش ماهی در قفس
استاندار بوشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در دولت سیزدهم نگاه ویژهای به اجرای طرحهای آبزی پروری در استان بوشهر صورت گرفته و شاهد اقدامات اساسی و زیربنایی در این زمینه بودهایم.
احمد محمدیزاده با اشاره به افزایش چهار برابری ظرفیت پرورش ماهی در قفس در این استان بیان کرد: در دولت سیزدهم ظرفیت پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر از سه هزار تن در سال به ۱۲ هزار و ۷۰۰ تن افزایش یافته است.
وی از برنامهریزی و تلاش برای تکمیل زنجیره ارزش پرورش ماهی در قفس در این استان خبر داد و افزود: در این راستا با حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی برای تسریع در تکمیل زنجیره ارزش اقدامات اساسی انجام میشود.
استاندار بوشهر از رفع کمبودهای صنعت پرورش آبزیان در استان به عنوان یک اولویت خبر داد و خاطرنشان کرد: راهکارهایی ارزشمندی برای افزایش و توسعه ظرفیت پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر وجود دارد که با حمایت از سرمایهگذاران این موضوع دنبال میشود.
سایتهای خوبی برای تکثیر و نرسری در استان بوشهر ایجاد شده است که میتواند نیازهای اساسی استان به این موارد را تأمین کند وی تکثیر و تأمین نرسری را ضروری دانست و ادامه داد: سایتهای خوبی برای تکثیر و نرسری در استان بوشهر ایجاد شده است که میتواند نیازهای اساسی استان به این موارد را تأمین کند.
محمدیزاده تأمین غذا را یکی از مهمترین نیازها در تکمیل زنجیره ارزش پرورش ماهی در قفس دانست و افزود: مجوزهایی برای تولید خوراک آبزیان در استان صادر شده است که ظرفیتها را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر وضعیت تأمین خوراک در حوزه پرورش ماهی در قفس ناقص است گفت: به منظور افزایش بهرهوری و رونق تولید در این حوزه تلاش داریم که زنجیره تولید تکمیل شود.
انتظار میرود با همراهی و همکاری مسئولان و حمایت از سرمایهگذاران بخش خصوصی زمینه توسعه صنعت پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر فراهم شود و شاهد رونق تولید، اشتغال و درآمدزایی و همچنین صادرات و ارزآوری در این حوزه باشیم.
نظر شما