به گزارش خبرنگار مهر، مراسم اختتامیه چهارمین همایش آئینهای عاشورایی عصر روز جمعه پنجم بهمن با حضور محمدحسین ایمانی خوشخو معاون هنری وزیر ارشاد، حسین پارسایی مدیر کل هنرهای نمایشی و برخی مسئولان استان آذربایجان شرقی در سالن استاد اقبال آذر مجتمع فرهنگی هنری تبریز برگزار شد.
احمد احمدیمنش مدیر کل ارشاد آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان مرکز تشیع کشور است گفت: "امسال شاهد تلاش و پویایی هنر نمایش در استان بودیم. انجمن نمایش ما در کنار خادمان فرهنگی خود کارهای بزرگی را در سال 86 انجام داد. ما شاهد برگزاری جشنواره تئاتر تبریز، جشنواره استانی و همایش آئینهای عاشورایی بوده ایم و اگر کمی و کاستی در برگزاری این مراسم داشتیم دلیلش این بود که این نخستین تجربه استان آذربایجان شرقی بود."
ایمانی خوشخو نیز در این مراسم با اشاره به اینکه هنر عاشورایی ملموس و شناخته شده است گفت: "دیدن کارهای ارزشمند هنری درعرصه های مختلف باعث شده تا واقعه سرنوشتساز عاشورا به آیندگان منتقل شود. وقتی در این عرصه قدم مینهیم شاهد این هستیم که مردم جامعه ما پیش و بیش از ما به نقش آفرینی در این عرصه پرداخته اند."
معاون هنری وزیر ارشاد خاطرنشان ساخت: "وزارت ارشاد امسال حرکتی بیسار گسترده در حمایت از فعالیتهای عاشورایی انجام داده است. وظیفه ما این است که این آئینها را حفظ کنیم تا به آیندگان منتقل شود. این سنتها و آئینهای نمایشی از میراث فرهنگی ماست. وزارت ارشاد سال آینده برنامهای برای حفظ و گسترش هر چه بیشتر این میراث در نظر دارد و از هنرمندان هم میخواهیم کارهایی را انجام دهند که در کنار هنرهای نمایشی مردم نیز در آن قرار بگیرند."
علی نصیریان عضو هیئت داوران چهارمین همایش آئینهای عاشورایی که برای قرائت بیانیه هیئت داوران روی صحنه رفت، با بیان اینکه پذیرفته شدن و شرکت در جشنواره خود دارای اهمیت بالایی است، اظهار داشت: "مسئله جایزه گرفتن در جشنواره یک رسم و سنت است و در همه جشنوارهها وجود دارد. من به هنرمندان عزیز میگویم نگران جایزه و رتبه نباشند و به ارزشهای انسانی جشنواره که همان گرد هم آمدن پیشکسوتان و جوانان هنر کنار هم است توجه بیشتر داشته باشند."
این بازیگر سینما و تئاتر تصریح کرد: "هنر مرز ندارد ولی ما در تئاتر ایرانی کم کار کرده ایم. ما باید برای تئاتر ایرانی تلاش کنیم که بخشی از آن همین سنتهای نمایشی نظیر پرده خوانی و نقالی است. نمایش ایرانی ما ریشه هایی دارد که یکی از مهمترین آنها نقالی است. توجه به ریشه ها و هویت مان متأسفانه کمرنگ شده است."
نصیریان در پایان اظهار امیدواری کرد سازمان میراث فرهنگی، وزارت ارشاد و اداره کل هنرهای نمایشی با برگزاری کارگاههای آموزشی به آموزش این هنر به علاقمندان و جوانان تئاتر کشور بپردازند تا این ریشه های هنری ما حفظ و به آیندگان منتقل شود.
پس از این سخنان هیئت داوران همایش متشکل از نصیریان، محمود عزیزی و امیر دژاکام برگزیدگان بخشهای مختلف را معرفی کردند. ابتدا لوح تقدیر و جایزه نقدی 400 هزار تومانی به خاطر اخلاق و رفتار حرفه ای به گروه نمایش "شال قرمز" از نقده اهدا شد. همچنین از سالار نجفیان بازیگر خردسال نمایش "قربانی" نیز تقدیر به عمل آمد.
اما هیئت داوران در بخش موسیقی ضمن تقدیر از مهدی حسنی برای نمایش "زنده جاری" از مشهد، دیپلم افتخار، تندیس همایش و کمک هزینه سفر به سوریه را به غلامرضا میرزاده برای نمایش "شبیه پدر" از تبریز اهدا کرد. در بخش طراحی صحنه همایش وحید لاری برای نمایش "آبرقصان" از تهران تقدیر شد و دیپلم افتخار، تندیس همایش و کمک هزینه سفر به سوریه به سعید نجفیان برای نمایش "شب نام تو را ترانه می خواند" از تبریز رسید.
در بخش بازیگری زن همایش آئین های عاشورایی هیئت داوران ضمن تقدیر از نرگس گلکار برای "فصل عاشقان" از مشهد، زهرا رمضانیان برای "زنده جاری" از مشهد و مونا بارانی برای "فصل عاشقان" از مشهد، رتبه سوم شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به سوریه را به مریم دری برای "شب خوانی در شب هفتم" از تربت حیدریه اهدا کرد.
در این بخش رتبه دوم شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به کربلا به بهار کریم زاده بازیگر نمایش های "قربانی" و "شب نام تو را ترانه می خواند" رسید و مرجان قمری برای بازی در نمایش "قربانی" رتبه اول را شامل دیپلم افتخار، تندیس همایش و کمک هزینه سفر حج را از آن خود کرد.
در بخش بازیگری مرد همایش نیز هیئت داوران از شهریار نیریز نقدهی برای "شال قرمز"، احمد صدفی برای "به رقص ارغوانی آتش" از تهران، محمدرضا مولودی برای "تا صلاه ظهر" از گرگان، مرتضی آقاحسینی برای "مهمان دارن لاعلاج نخله" از تهران، هادی وکیلی برای "شب خوانی در شب هفتم"، سیامک افسایی برای "شبیه پدر" از تبریز، محمد صمدیان برای "مسیح موعود" از اراک و محسن هاشمی برای "و خورشید همچنان می تابد" از تربت حیدریه تقدیر به عمل آورد.
همچنین در این بخش رتبه سوم شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به سوریه به علیرضا مدنی بازیگر "مسیح موعود" از اراک رسید و علی یعقوب زاده بازیگر نمایشهای "قربانی" و "به رقص ارغوانی آتش" رتبه دوم شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به کربلا را از آن خود کرد و حامد منافی بازیگر نمایش های "شب نام تو را ترانه می خواند" و "نقل سرخ" با دریافت دیپلم افتخار، تندیس همایش و کمک هزینه سفر به حج به عنوان رتبه اول این بخش شناخته شد.
هیئت داوران در بخش کارگردانی همایش ضمن تقدیر از حمید ابراهیمی برای کارگردانی "مهمان داران لاعلاج نخله"، رتبه سوم را شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به سوریه به محسن عرب امیری برای "زنده جاری" از مشهد اهدا کرد. رتبه دوم همایش شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به کربلا به اکبر قهرمانی برای نمایش "نقل سرخ" از تهران رسید و سیروس همتی برای "قربانی" رتبه اول را شامل دیپلم افتخار، تندیس همایش و کمک هزینه سفر به حج از آن خود کرد.
در بخش نمایشنامهنویسی ضمن تقدیر از شهریار نیریز نقدهی برای "شال قرمز" و امیرسجاد امیریان برای "آبرقصان"، رتبه سوم شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به سوریه به اسماعیل بایدی برای "شب خوانی در شب هفتم" از تربت حیدریه اهدا شد. رتبه دوم شامل لوح تقدیر و کمک هزینه سفر به کربلا به سیروس همتی برای "قربانی" از تهران رسید و آرش عباسی از تهران رتبه اول را شامل دیپلم افتخار، تندیس همایش و کمک هزینه سفر به حج را برای "نقل سرخ" از آن خود کرد.
نمایش های "نقل سرخ"، "قربانی" و "شب خوانی در شب هفتم" توسط هیئت داوران برای اجرای عمومی در شهر خود به اداره کل هنرهای نمایشی معرفی شد و نمایشهای "قربانی" و "نقل سرخ" به عنوان کارهای برگزیده این همایش به بیست و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر معرفی شدند.
اجرای موسیقی توسط گروه "باریش" و پرده خوانی مرشد احدی و مرشد میرزاعلی از دیگر برنامههای این مراسم بود. چهارمین همایش سراسری آئین های عاشورایی با حضور 14 گروه از اول تا پنجم بهمن در تبریز برگزار شد.
نظر شما