۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۴:۲۵

مهر گزارش می دهد؛

افزایش قیمت گوجه فرنگی/ جبران کمبودها با ورود محصول مزارع بوشهر

افزایش قیمت گوجه فرنگی/ جبران کمبودها با ورود محصول مزارع بوشهر

بوشهر- کمبود گوجه‌فرنگی در سطح بازار باعث افزایش قیمت این محصول شده و با توجه به اینکه محصول کشاورزان استان بوشهر در حال ورود به بازار است، کمبودها رفع خواهد شد.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: گوجه‌فرنگی یکی از محصولات کشاورزی مهم و پرمصرف در ایران است که در بسیاری از مناطق کشور کشت می‌شود. این محصول به دلیل خواص غذایی و کاربردهای گسترده در آشپزی، به‌ویژه در تهیه سس‌ها، خورشت‌ها و سالادها، اهمیت زیادی دارد.

گوجه‌فرنگی معمولاً در دو فصل اصلی کشت می‌شود؛ کشت بهاره که در این فصل، بذرها در اوایل بهار کاشته می‌شوند و برداشت آن‌ها در تابستان صورت می‌گیرد و کشت پاییزه که در این فصل، کشت در اوایل تابستان انجام می‌شود و برداشت آن در پاییز است.

استان بوشهر به عنوان یکی از استان‌های جنوبی ایران، نقش مهمی در تأمین نیازهای بازار به گوجه‌فرنگی دارد. این استان به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، خاک حاصلخیز و دسترسی به منابع آبی، یکی از مناطق کلیدی برای کشت محصولات کشاورزی، از جمله گوجه‌فرنگی است.

یخ‌زدگی بوته‌های گوجه‌فرنگی بازار را به هم ریخت

به گفته رئیس پیشین اتحادیه بار فروشان، یخ زدگی بوته‌های گوجه فرنگی در استان‌های قزوین و زنجان باعث از بین رفتن محصولات شد. در حال حاضر ۷۰ درصد گوجه فرنگی کشور به وسیله کشت شیراز تأمین می‌شود.

مصطفی دارایی نژاد افزود: تا ۲ هفته قبل، قیمت گوجه فرنگی در میدان بار بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان در هر کیلو گرم بود و در خرده فروشی‌های سطح شهر این عدد بین ۲۱ تا ۲۶ هزار تومان متغیر بود.

وی ادامه داد: سیل دو روز پیش شیراز به تمام بوته‌ها آسیب زد و باعث از ریشه درآمدن بوته‌ها شد. در حال حاضر بیشتر محصولاتی که وارد بازار می‌شود باران خورده است و شاید ۲۰ درصد گوجه فرنگی‌های موجود خوب باشند.

افزایش قیمت گوجه فرنگی/ جبران کمبودها با ورود محصول مزارع بوشهر

رئیس پیشین اتحادیه بار فروشان با بیان اینکه اواخر آبان و اوایل آذر گوجه بهبهان وارد بازار می‌شود، اظهار کرد: این محصولات نو بوده و افزایش حدود ۷۰ درصدی میزان کشت گوجه فرنگی در این شهرستان، بازار را به تعادل می‌رساند.

وی از شکسته شدن قیمت‌ها خبر داد و گفت: باران خوردگی محصولات سبب شده تا قیمت‌ها شکسته شود.

دارایی نژاد با اشاره به صادرات این محصول عنوان کرد: باران خوردگی گوجه فرنگی صادرات به عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس را متوقف کرده و محصولات این بخش هم به بازار داخل عرضه می‌شود.

راهکارهای جبران کمبودها

برای جبران کمبود گوجه‌فرنگی در فصول سرد، راهکارهایی مانند کشت گلخانه‌ای و استفاده از گلخانه‌ها برای تولید گوجه‌فرنگی در تمام فصول و همچنین استفاده از ظرفیت تولید استان‌های جنوبی وجود دارد.

بوشهر به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی گوجه‌فرنگی در کشور به ویژه در پاییز و زمستان شناخته می‌شود کمبود گوجه‌فرنگی به طور مستقیم بر قیمت آن تأثیر می‌گذارد. وقتی عرضه کمتر از تقاضا باشد، قیمت‌ها افزایش می‌یابند. این افزایش قیمت ممکن است به دلیل هزینه‌های بالای تولید (مثل کشت گلخانه‌ای) یا هزینه‌های حمل و نقل بیشتر شود و به طور کلی، مدیریت بهینه کشت و عرضه گوجه‌فرنگی می‌تواند به ثبات قیمت و دسترسی بهتر مصرف‌کنندگان کمک کند.

بوشهر به عنوان یکی از تولیدکنندگان اصلی گوجه‌فرنگی در کشور به ویژه در پاییز و زمستان شناخته می‌شود و این محصول در مزارع وسیع این استان کشت می‌شود و از نظر کیفیت و تنوع بسیار بالا است.

در بوشهر، امکان کشت گوجه‌فرنگی در فصول مختلف وجود دارد و این تنوع در کشت باعث می‌شود که این استان بتواند بخش قابل توجهی از نیاز بازار را تأمین کند. گوجه‌فرنگی تولید شده در بوشهر نه تنها به بازارهای داخلی عرضه می‌شود، بلکه به کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود. این موضوع به رونق اقتصادی استان کمک می‌کند.

این استان نقش مهمی در تأمین بازارهای محلی دارد، با توجه به موقعیت جغرافیایی بوشهر، این استان می‌تواند به راحتی نیازهای بازارهای محلی و حتی بازارهای بزرگ‌تر مانند تهران و سایر شهرها را تأمین کند.

افزایش قیمت گوجه فرنگی/ جبران کمبودها با ورود محصول مزارع بوشهر

تأمین نیازها با ورود محصول مزارع بوشهر

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر قطب تولید گوجه‌فرنگی خارج از فصل کشور است و در فصل‌های پاییز و زمستان نیازهای کشور را تأمین می‌کند.

کشت پاییزه در سطح ۲ هزار هکتار، کشت زمستانی در سطح ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار و کشت بهاره ۲۰۰ نیز در سطح هکتار انجام می‌شود کبری توکلی با اشاره به کشت گوجه‌فرنگی در سطح ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: کشت پاییزه در سطح ۲ هزار هکتار، کشت زمستانی در سطح ۹ هزار و ۸۰۰ هکتار و کشت بهاره ۲۰۰ نیز در سطح هکتار انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: سالانه بیش از ۶۶۰ هزار تن محصول گوجه‌فرنگی در استان بوشهر تولید می‌شود که بخشی از ان در بازارهای داخلی مصرف می‌شود و بخشی نیز به خارج از کشور صادر خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: این کشت در استان از مرداد ماه در بخش ارم و بوشکان از شهرستان دشتستان و جم شروع می‌شود و اواسط آبان ماه برداشت می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشترین سطح گوجه درد یر، دشتی و دشتستان است افزود: یکی از مشکلات عدم تناسب بین عرضه و تقاضا، عدم تولید در سایر استان‌ها و صرفاً تولید در استان بوشهر و استان فارس است.

توکلی تاکید کرد: در آبان ماه میزان تولید کفاف عرضه و تقاضا را در کشور ندارد و در صورت تولید گلخانه‌ای استان‌های دیگر تولید متعادل‌تر می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به تقویت بازار صادراتی این محصول بیان کرد: پیش بینی می‌شود بیش از ۲۵۰ هزار تن محصول گوجه‌فرنگی استان بوشهر صادر شود.

وی افزود: حدود ۱۴۰ هزار تن محصول گوجه فرنگی استان بوشهر خوراک صنایع تبدیلی و فرآوری می‌شود و مابقی به صورت تازه خوری برای تعدیل و تنظیم بازارهای داخلی روانه بازار می‌شود.

به طور کلی، استان بوشهر با تولید قابل توجه گوجه‌فرنگی، نقش مهمی در تأمین نیازهای بازار داخلی و حتی صادرات این محصول ایفا می‌کند و امید است با ورود این محصولات به بازار شاهد تعادل بین تولید و مصرف باشیم.

کد خبر 6272350

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha