به گزارش خبرگزاری مهر، سیدجواد حسینی، سرپرست سازمان بهزیستی کشور صبح امروز در میزگرد تخصصی برای طرحها و برنامههای خانواده محور ویژه کودکان بی سرپرست و بدسرپرست در دهه گذشته بر لزوم توجه به خانواده محوری در تمامی اقدامات سازمان بهزیستی تاکید کرد.
وی ادامه داد: خانواده بنیان اصلی جامعه، عمومی ترین نهاد اجتماع، بنیانی ترین و پایدارترین نهادهاست.
حسینی یادآور شد: از این جهت بنیانی ترین است که بنیان اشخاص تا سه سالگی در خانواده شکل میگیرد و از این جهت پایدارترین است که ثبات و شخصیت افراد در آن قوام میگیرد.
وی با بیان اینکه در خانواده فراگیری ارتباطات را شاهد هستیم گفت: این خانواده است که با آن ارتباط دائم، مستمر، همه بعدی و تمام ساحتی داریم و عمر ارتباط با آن از همه ارتباطها طولانیتر است.
سرپرست سازمان بهزیستی تاکید کرد: مطابق نظریههای شخصیت بنیادی و تسری، شخصیت افراد در خانواده شکل میگیرد و مسائل درون خانواده به جامعه تسری پیدا میکند؛ از این جهت است که ۹۶ درصد آسیبهای اجتماعی به صورت مستقیم یا غیرمستقیم به خانواده مرتبط میشود.
وی تاکید کرد: تجارب جهانی، تفکر جامعه شناختی، روان شناختی و مددکاری همه به این جمع بندی رسیدند که سعادت در گروه خانواده است بنابراین اگر جایی خانوادهای از هم پاشید و خواستیم به اعضای آن کمک کنیم حتماً باید شرایط خانواده را برای او مهیا کنیم.
حسینی با اشاره به برنامههای بهزیستی برای کودکان بی سرپرست و بدسرپرست ادامه داد: با توجه به اهمیت خانواده سعی میکنیم خانواده زیستی، خانواده خویشاوندی، امین موقت و خانواده میزبان را برای نگهداری از این کودکان در نظر بگیریم.
وی به اجرای طرح خانواده میزبان از ۸ ماه پیش تاکنون گفت: انتقادی که به این طرح میشود این است که کودک به علت وابستگی آسیب می بیند، اما آیا کودک در مراکز شبانه روزی با تغییر مربی آسیب نمی بیند؟
سرپرست سازمان بهزیستی کشور افزود: توجه داشته باشید که کودکان در شرایط عادی به خانواده میزبان واگذار نمیشوند و راهی جز خانواده میزبان برای این کودکان نیست.
وی با اشاره به اهمیت حضور کودک در خانواده گفت: قطعاً خانواده میزبان از کیفیت و صلاحیت لازم برخوردار است اما باید برای عارضه وابستگی نیز راه حلی داشته باشیم و با آموزشهای لازم از آن بکاهیم. قطعاً خانواده میزبان بهتر از مراکز شبانه روزی است.
حسینی با اشاره به تشکیل شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی گفت: در این شورا ۲۰ نفر از صاحب اندیشان، مدیران خوشنام و NGOهای خوشنام حضور دارند تا به بررسی تمامی طرحهای بهزیستی انجام شود تا با تجربه گرایی و دانش بنیادی طرحها به اجرا در بیایند.
نظر شما