۹ آبان ۱۴۰۳، ۱۱:۱۴

در گفت‌وگو با مهر مطرح شد؛

اسرائیل یک کشور نیست و تعرضاتش قابل پیگرد حقوقی است

اسرائیل یک کشور نیست و تعرضاتش قابل پیگرد حقوقی است

یک وکیل دادگستری گفت: جمهوری اسلامی ایران این گروه تروریستی مسلح را به عنوان یک کشور نمی‌شناسند و تعرضاتش قابل پیگرد حقوقی است.

حمیدرضا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در خصوص تعرض اخیر اسرائیل به خاک کشورمان گفت: در بحث اسرائیل نکته حائز اهمیت این است که ما رژیم صهیونیستی را به عنوان یک کشور به رسمیت نمی‌شناسیم، چرا که کشور در سیستم حقوقی یک تعریف مشخص دارد؛ زمانی می‌توان سرزمینی را کشور نامید که یک سرزمین مشخص دارای جمعیت، حاکمیت واحد و مشروع باشد. اسرائیل در حال حاضر در جایی مستقر است که سرزمین خود نبوده است، بلکه این افراد در پوشش یک گروه نظامی با قدرت زور سرزمینی را تصرف کرده و سپس خانواده‌های خود را به این سرزمین اشغال شده منتقل کرده‌اند.

وی ادامه داد: متأسفانه نظام‌های بین‌الملل به دلیل اجبار و پول این رژیم غاصب را در سازمان ملل به رسمیت شناخته‌اند، برای همین از آن به عنوان یک کشور نام برده می‌شود. اما جمهوری اسلامی ایران این گروه تروریستی مسلح را به عنوان یک کشور نمی‌شناسند.

محمدی در خصوص اینکه آیا تعرض اخیر رژیم صهیونیستی به خاک کشورمان امکان پیگرد حقوقی دارد یا خیر، گفت: طبق حقوق بین‌الملل حق دفاع برای ایران مشروع و صد در صد محفوظ است، و زمانی که بخواهیم علیه این رژیم به دلیل تعرض به خاک کشورمان، استفاده از سلاح‌های نامتعارف، حمله به بیمارستان‌ها و … در دادگاه بین‌المللی طرح دعوی ارائه دهیم، از آن‌ها نه به اسم یک کشور بلکه به عنوان یک گروه تروریستی نام می‌بریم.

این وکیل دادگستری بیان کرد: از آنجایی که این رژیم صاحب ثروت است، این موضوع باعث شده تا کشورهای دنیا برای در خط نیفتادن منافع مادی شأن در مقابل هر ظلمی از این رژیم واکنشی نشان ندهند.

وی ادامه داد: سیستمی که در حال حاضر دنیا با آن اداره می‌شود به عبارتی سازمان ملل، وقتی بخواهند کشوری را محکوم کند تحت عنوان حق وتو مانع آن می‌شود، و این نشانگر ناکارآمدی این سازمان است، بنابراین نمی‌تواند از جنایات چنین رژیم‌هایی جلوگیری کند.

محمدی افزود: ما نیازمند یکسری سازمان‌ها و ارگان‌های جدیدی هستیم، تا از این وحشیگری‌هایی که در سراسر جهان رخ می‌دهد جلوگیری کند.

این وکیل دادگستری در خصوص اینکه عده‌ای این پیگیری را نتیجه بخش نمی‌دانند، گفت: حتی با فرض اینکه طرح این دعوی خواسته مطلوب ما را حاصل نکند، نمی‌توان نسبت به موضوع پیش آمده بی تفاوت بود و برعکس حاصل این واکنش نشان دادن‌ها منجر به بیداری ملت‌ها و محکوم کردن این رژیم غاصب شده است. با وجود اعتراضات و فشارها در کشورهای مختلف جهان به زودی از جنایات این رژیم جلوگیری خواهد شد.

محمدی در پاسخ به این سوال که آیا این اقدام نباید توسط سازمان‌های بین‌المللی محکوم شود، گفت: البته ما از سازمان‌های بین‌المللی ناامید شده‌ایم، اما همچنان باید با نامه‌نگاری‌های مداوم از طرف سازمان‌های مردم نهاد درخواست محکومیت چنین اقداماتی را داشته باشیم. دلیل شکل گرفتن چنین سازمان‌هایی این بوده است که در چنین شرایطی از وقوع اقدامات جنایت‌کارانه ممانعت کنند.

وی در پایان اظهار کرد: با توجه به ناکارآمدی این سازمان‌ها، استفاده از اهرم فشار در برقراری صلح را نباید نادیده گرفت، تا از این طریق به سمت نظامی برویم که از این گونه جنایت‌ها جلوگیری کند.

کد خبر 6272771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • GB ۱۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۸/۰۹
      0 0
      چین و روسیه و ایران با بریکس و شانگهای و ....سازمانی را استارت بزنند تحت عنوان عدل و امنیت ملل و تک تک از شورای امنیت و ملل کنونی خارج شوند