۱۰ آبان ۱۴۰۳، ۱۸:۰۰

گزارش مهر؛

کیفیت بالای محصول نخلستان‌های بوشهر/ این خرما به جهان معرفی شود

کیفیت بالای محصول نخلستان‌های بوشهر/ این خرما به جهان معرفی شود

بوشهر- خرمای استان بوشهر دارای کیفیت بسیار خوبی است و باید راهکارهای مناسب برای توسعه صادرات این محصول با جدیت دنبال شود.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: استان بوشهر دارای ظرفیت‌های بسیار خوبی در حوزه کشاورزی است که تولید خرما به عنوان یکی از مهمترین مزیت‌های این حوزه محسوب می‌شود و در اقتصاد مردم نیز جایگاه ویژه‌ای دارد.

استان بوشهر به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب، خاک حاصلخیز و دسترسی به آب‌های زیرزمینی، قابلیت بالایی در تولید انواع خرما دارد و حدود ۳۸ هزار هکتار از اراضی این استان به کشت نخل اختصاص یافته است و نخلستان‌ها به ویژه در شهرستان‌های دشتستان، تنگستان و گناوه به وفور دیده می‌شوند.

در استان بوشهر سالانه بیش از ۱۶۵ هزار تن خرما تولید می‌شود که در برخی از سال‌ها این میزان تولید به نزدیک ۲۰۰ هزار تن می‌رسد که بخشی از آن در داخل کشور مصرف شده و بخشی از نیز صادر می‌شود.

استان بوشهر دارای انواع مختلف خرما است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به خرمای کبکاب، زاهدی، بره‌ی، بریمی، حاج‌باقری، قندی، محبوبی، شاهانی و… اشاره کرد که هر یکی از این ارقام دارای مشتری‌های خاص خود است.

خرماهای تولید شده در استان بوشهر بخشی از صادرات غیرنفتی ایران را تشکیل می‌دهند. صادرات خرما به کشورهای مختلفی انجام می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و آسیا اشاره کرد.

آمارهای دقیق صادرات ممکن است در طول سال تغییر کند، اما معمولاً استان بوشهر یکی از استان‌های پیشرو در زمینه صادرات خرما به شمار می‌رود. کیفیت بالای خرماهای بوشهر و همچنین توجه به استانداردهای بسته‌بندی موجب افزایش تقاضا برای این محصول در بازارهای جهانی شده است.

حدود ۱۵ درصد از خرمای استان بوشهر به خارج از کشور صادر می‌شود که می‌توان با اتخاذ تدابیر مناسب میزان صادرات را افزایش داد که نقش مهمی در اقتصادی‌تر شدن خرمای این استان خواهد داشت.

مسئولان صادرات خرما را دنبال کنند

یکی از تولیدکنندگان خرمای استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با توجه به کیفیت بالای خرمای استان بوشهر، انتظار می‌رود که زمینه افزایش صادرات این محصول فراهم شود.

مرتضی بنافی بیان کرد: در صورتی که بازارهای صادراتی ویژه به روی خرمای استان بوشهر باز شود، شاهد رونق بیشتر بازار این محصول در داخل کشور خواهیم بود و سود آن نصیب همه ذینفعان و فعالان حوزه خرما می‌شود.

وی تاکید کرد: هر ساله یکی از مهمترین چالش‌های نخلداران فروش محصول است که توسعه صادرات و رونق بازارهای داخلی گامی مهم برای رفع این چالش است که به عنوان یک مطالبه مهم کشاورزان محسوب می‌شود.

کیفیت بالای محصول نخلستان‌های بوشهر/ این خرما به جهان معرفی شود

یکی از فعالان حوزه خرما به خبرنگار مهر گفت: انتظار می‌رود مسئولان حوزه صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور خارجه، سازمان توسعه تجارت، فعالان صادراتی بخش خصوصی، انجمن خرما و… در کنار هم برای توسعه صادرات خرما تلاش کنند.

مصطفی قاسمی افزود: حضور در نمایشگاه‌های مختلف، دعوت از فعالان اقتصادی به استان و معرفی محصولات خرمایی استان بوشهر به کشورهای مختلف باید با جدیت بیشتری دنبال شود.

معرفی خرمای بوشهر

رئیس انجمن خرما استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: به منظور معرفی خرمای استان بوشهر تلاش‌های گسترده‌ای صورت گرفته و با اقدامات متنوعی این موضوع دنبال می‌شود.

ندیر پورجم بیان کرد: در این راستا نمایشگاه و میز ملی خرما در بوشهر برگزار می‌شود و همچنین در راستای حضور در نمایشگاه‌های خارجی نیز پیگیری‌هایی صورت گرفته است.

وی بیان کرد: با توجه به کیفیت بالای خرمای کبکاب استان بوشهر در سال جاری انتظار داریم که این محصول بیش از پیش به بازارهای صادراتی راه یافته و شاهد بازارهای جدیدی برای این محصول باشیم.

رئیس انجمن خرما استان بوشهر تاکید کرد: کیفیت محصولات باغات خرمای کبکاب نسبت به سال‌های گذشته افزایش یافته و این موضوع باعث تقویت و توسعه بازار خرمای کبکاب و افزایش تمایل خریداران خارجی برای خرید این گونه می‌شود.

وی افزود: همچنین انجمن خرمای ایران و بوشهر جهت ایجاد بازارهای جدید در کشورهای خاورمیانه و شرق دور اقدامات مجدانه‌ای را انجام داده است که این امر نیز بازار خرمای کبکاب را بهبود خواهد بخشید.

صادرات ۳۰ درصد خرمای استان بوشهر

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: استان بوشهر دارای بیش از ۶ میلیون اصله نخل است که در سطح ۳۸ هزار هکتار از باغات این استان قرار دارد.

مرتضی بحرانی از صادرات سالانه ۲۰ تا ۳۰ هزار تن خرما از استان بوشهر خبر داد و اضافه کرد: کباب و زاهدی از مهمترین ارقام و گونه محصول نخلستان‌های بوشهر و بیشترین گونه برداشت خرما نیز کبکاب است.

وی افزود: محصول تولیدی استان بوشهر به کشورهای آسیای میانه، روسیه، قرقیزستان، ارمنستان، ترکمنستان، افغانستان، پاکستان و کشورهای حاشیه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر تاکید کرد: توسعه صادرات خرمای استان یکی از مطالبات مهم نخلداران و فعالان حوزه خرما است که این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنیم.

تسهیل صادرات خرما

نماینده مردم شهرستان دشتستان در مجلس شورای اسلامی نیز توسعه صادرات خرما را یکی از مطالبات مردم دانست و اضافه کرد: طی سال‌های گذشته راه‌های مختلفی را برای رونق صادرات خرما دنبال کرده‌ایم.

ابراهیم رضایی اضافه کرد: خرمای دشتستان و دیگر نقاط استان بوشهر دارای کیفیت بسیار بالایی است که تلاش می‌شود ضمن معرفی این محصول، زمینه توسعه صادرات آن فراهم شود.

وی با اشاره به دیدار خود با وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: اعطای تسهیلات و سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی، تسهیل و حمایت از صادرات محصولات کشاورزی دشتستان از جمله خرما از موضوعات مطرح شده بود.

رضایی با اشاره به اینکه در این زمینه‌ها وزیر صنعت دستورات خوبی داد، ادامه داد: وزیر صمت به رئیس سازمان توسعه تجارت دستور داد که بر روی موضوع صادرات خرما و تهاتر آن با همسایگان متمرکز شود.

کیفیت بالای محصول نخلستان‌های بوشهر/ این خرما به جهان معرفی شود

راهکارهای توسعه صادرات خرما

برای توسعه صادرات خرما باید مسائل مختلف دنبال شود که از جمله آنها می‌توان به افزایش کیفیت، بهبود بازاریابی و افزایش تقاضا اشاره کرد.

به منظور بهبود کیفیت محصول باید بهره‌گیری از تکنولوژی‌های جدید در کشت، برداشت و بسته‌بندی خرما برای افزایش کیفیت و ماندگاری آن و همچنین رعایت استانداردهای بین‌المللی در تولید و بسته‌بندی خرما برای جلب اعتماد خریداران خارجی دنبال شود.

سرمایه‌گذاری در تحقیقات برای بهبود روش‌های کشت و تولید خرما و همچنین بررسی نیازهای بازارهای هدف و همچنین توسعه ارقام جدید خرما که از نظر کیفیت و مقاومت به بیماری‌ها بهتر باشند باید دنبال شود.

ایجاد برندهای معتبر برای خرماهای ایرانی که بتوانند در بازارهای جهانی شناخته شوند، استفاده از پلتفرم‌های دیجیتال و رسانه‌های اجتماعی برای معرفی محصولات به مشتریان خارجی و حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی برای معرفی خرما و ارتباط با خریداران خارجی در بازاریابی برای این محصول ضروری است.

توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل برای تسهیل صادرات خرما به بازارهای هدف و ایجاد سردخانه‌ها و انبارهای مناسب برای نگهداری خرما تا زمان صادرات نیز از ضروریات است.

بررسی و شناسایی بازارهای جدید برای صادرات خرما، به ویژه کشورهای آسیایی و اروپایی و همچنین تولید محصولات جانبی از خرما، مانند شیره خرما، مربا و دیگر فرآورده‌ها برای افزایش جذابیت صادرات باید پیگیری شود.

ایجاد برنامه‌های حمایتی از سوی دولت برای کشاورزان و صادرکنندگان خرما، مانند ارائه تسهیلات مالی و مشاوره‌های فنی در کنار کاهش بروکراسی و تسهیل فرآیندهای صادراتی برای صادرکنندگان از دیگر موارد است که باید دنبال شود.

برگزاری دوره‌های آموزشی برای کشاورزان درباره بهترین روش‌های کشت، برداشت و بسته‌بندی خرما، تشویق کشاورزان به تشکیل تعاونی‌ها برای افزایش قدرت چانه‌زنی و کاهش هزینه‌ها می‌تواند به طور مؤثری صادرات خرما را توسعه دهد و سهم خود را در بازار جهانی افزایش دهد.

کد خبر 6274480

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۰
      3 1
      با این قیمت ها همینو کم داریم صادر کنند. لازم نکرده به جهان معرفی کنید
    • ماشاالله دادخدایی IR ۱۴:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۱۱
      0 0
      خرما به خاطر خاصیتش می شناسند گرمسیر خرما و پرتقال خرما گرمای شرجی گرمای خشک متفاوت است