به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسین محمدی ظهر پنجشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در راستای اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت و توسعه فضای سبز و اشتغال مولد، از اوایل دیماه سال گذشته اقدام به تهیه قلمه گل محمدی در محیط گلخانهای مطابق با استاندارهای مد نظر این اداره کل در استان مرکزی کرده است.
وی افزود: قلمههای تولید شده در مراحل مراقبت و نگهداری در فضای گلخانهای به ۱۰۰ هزار اصله نهال گلدانی تبدیل و در مهر ماه سالجاری این تعداد بین ۱۱۰ نفر متقاضی کاشت و پرورش گل محمدی در کل استان مرکزی توزیع شد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت:
گل محمدی از مهمترین گونههای رزاسه در دنیا و از مشهورترین گیاهان در تاریخ باغبانی کشور است و از گذشته به دلیل مزایای زیاد، محبوب همگان بوده و از نوع گلهای عرفانی محسوب میشود و باید اذعان کرد ایرانیان نخستین افرادی هستند که از گذشته به ویژگیهای خوراکی و درمانی گل محمد پی بردهاند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی بیان کرد: توسعه روزافزون گل محمدی با توجه به مصارف گوناگونی که در تهیه فرآوردههای دارویی و غذایی، صنایع عطرسازی، داروسازی و ساخت تعداد زیادی از فرآوردههای بهداشتی و آرایشی دارد در کشور به ویژه در استان مرکزی مرهون سازگاری، قناعت، کم هزینه بودن و سود آوری چشمگیر آن است.
محمدی افزود: تولید گل محمدی به طور متوسط در هر هکتار در شرایط کاشت دیم ۲۵۰۰ کیلوگرم و در شرایط کاشت آبی ۴۵۰۰ کیلوگرم برآورد میشود که سهم به سزایی در افزایش درآمد سرانه خانوار دارد.
نظر شما