به گزارش خبرنگار مهر به نقل از شینهوا، محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیای جنوبی، بیش از ۱۳ میلیون ساعت داده جمعآوری شده از حسگرهای نوری را که توسط ۸۹۰۰۰ نفر استفاده شده بود، تجزیه و تحلیل کردند.
نتایج نشان داد افرادی که در شب در معرض نور زیاد قرار میگیرند، ۲۱ تا ۳۴ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند، در حالی که افرادی که در طول روز در معرض نور زیاد قرار میگیرند، ۱۷ تا ۳۴ درصد با کاهش خطر مرگ روبرو هستند.
محققان گفتند که قرار گرفتن در معرض نور در شب، ریتم شبانه روزی بدن، چرخه تغییرات فیزیکی، ذهنی و رفتاری را در طی ۲۴ ساعت، با تضعیف سیگنال ضربان ساز مرکزی که ریتم را تنظیم میکند، مختل میکند.
«شأن کاین»، نویسنده ارشد این مطالعه، میگوید: «قرار گرفتن در معرض شبهای روشنتر و روزهای تاریکتر میتواند ریتم شبانهروزی ما را مختل کند، اختلالی که میتواند منجر به مشکلات سلامتی مختلف از جمله دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، مشکلات روانی و افزایش خطر مرگ شود.»
کاین گفت: «این بینشهای جدید در مورد تأثیر نامطلوب نور بالقوه به ما نشان داده است که الگوهای شخصی قرار گرفتن در معرض نور چقدر برای سلامتی مهم هستند.»
به گفته محققان، یافتهها اهمیت حفظ یک محیط تاریک در اواخر شب و جستجوی نور روشن در طول روز را برای تقویت ریتمهای شبانهروزی نشان میدهد.
نظر شما