۱۳ آبان ۱۴۰۳، ۱۰:۴۳

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان:

سهم اقتصاد دریامحور از تولید ناخالص ملی باید ۳ برابر شود

سهم اقتصاد دریامحور از تولید ناخالص ملی باید ۳ برابر شود

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان گفت: براساس برنامه هفتم توسعه شاخص وابستگی اقتصاد دریامحور و سهم اقتصاد دریامحور از تولید ناخالص ملی بین ۵ تا ۱۰ درصد است که این عدد باید سه برابر شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی سالاری مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان با بیان اینکه از یک سال و نیم گذشته مطالعه امکان‌سنجی و جانمایی بندر جدید لنگه آغاز شده است، احداث و ایجاد این بندر را یک الزام بالادستی در راستای سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب پیرامون توسعه اقتصاد دریا محور دانست.

سالاری در خصوص تأثیر اقتصادی مکان‌یابی بندر جدید لنگه اظهار کرد: این طرح در راستای ابلاغ سیاست‌های ۹ گانه توسعه دریا محور از سوی رهبر معظم انقلاب و تأکیدات دولت جدید مبنی بر ادامه این حرکت مهم بر مبنای برنامه‌های کلان اقتصادی کشور، از یک سال و نیم گذشته مطالعه امکان‌سنجی و جانمایی بندر جدید لنگه آغاز شده است.

وی با اشاره به ضرورت سرعت‌بخشی به اجرای طرح بندر جدید لنگه ادامه داد: مطالعه دقیق و تسریع در اجرای این طرح یک الزام بالادستی دارد که مهم‌ترین آن‌ها به ابلاغ سیاست‌های ۹ گانه توسعه دریا محور از سوی رهبر معظم انقلاب و برنامه هفتم توسعه برمی‌گردد.

مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان توجه ویژه برنامه هفتم توسعه بر دریا، سواحل، بنادر و آب‌های مرزی را یادآور شد و افزود: بر اساس برنامه هفتم توسعه شاخص وابستگی اقتصاد دریا محور و یا میزان سهم اقتصاد دریا محور از تولید ناخالص ملی در حال حاضر بین پنج تا ۱۰ درصد است که این عدد باید سه برابر شود.

سالاری با بیان اینکه بیش از پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر نوار ساحلی قابل بهره‌برداری در شمال و جنوب کشور وجود دارد، گفت: از چهار هزار و ۹۰۰ کیلومتری که در جنوب کشور واقع شده بیش از ۲ هزار و ۲۳۸ کیلومتر آن در هرمزگان است؛ در واقع ۳۸ درصد از نوار ساحلی کل کشور در استان هرمزگان قرار گرفته است.

وی یادآور شد: در بند دوم سیاست‌های ابلاغی توسعه دریا محور به توسعه فعالیت‌های اقتصادی و ایجاد قطب‌های توسعه‌ای دریایی پیشران در سواحل، جزایر و پس‌کرانه‌ها اشاره شده است؛ بر اساس این تکالیف، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی نیز بر روی مطالعه و ایجاد بندر جدید لنگه با مقیاس بزرگ‌تر تاکید جدی دارد.

مدیر بنادر غرب هرمزگان خاطرنشان کرد: بندر فعلی لنگه در مرکز شهر بندر لنگه قرار دارد که امکان توسعه پس‌کرانه برای پاسخ به تقاضا حمل و نقلی دریایی بیش از این امکان‌پذیر نیست و از طرفی بندر لنگه نزدیک‌ترین بندر تجاری کشور به بنادر امارات است (کمتر از ۸۰ مایل دریایی) به همین دلیل تمام فعالان اقتصادی علاقه‌مند به جابه‌جایی کالاهای خود از این بندر به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج‌فارس دارند.

گفتنی است؛ اقتصاد دریا محور به عنوان یکی از ابتکارات اصلی برنامه هفتم توسعه برای نخستین بار در برنامه هفتم توسعه مطرح و احکام مشخصی از جمله استقرار هشت درصد جمعیت کشور در پس‌کرانه سواحل جنوب کشور و توسعه فعالیت‌های دریا محوری برای آن پیش بینی شده است.

کد خبر 6277012

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha