به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مراسم گرامیداشت سالروز تأسیس شورای فرهنگ عمومی همزمان با ۱۴ آبان روز فرهنگ عمومی گفت: شورای فرهنگ عمومی در وزارت ارشاد زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و انتخاب دبیر این شورا در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب میرسد.
وی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان ها و شهرستانها با حضور ائمه جمعه و استانداران است و ساختار حکمرانی در ورای فرهنگ عمومی دارد و لذا اهمیت این شورا از آن جهت است که به مقوله فرهنگ عمومی در راستای تقویت انسجام ملی و پاسداری از هویت ایرانی اسلامی می پردازد و دغدغههای عمومی که در شهرها و شهرستان ها وجود دارد، در این شورا تصمیم گیری میشود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه گفت: سیاستهای کلان فرهنگی در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشخص میشود و رهبری ابلاغ و تصویب میکنند و و سیاست های معطوف به اجرا در حوزه فرهنگ به عهده شورای فرهنگ عمومی کشور است؛ در این ایام این شورا در حوزه ترویج فرهنگ خانواده محور و محلهمحور، حمایت از زبان فارسی و گویش های محلی اقدامات قابل توجهی داشته است، البته چالش هایی پیش رو است و شورای فرهنگ عمومی باید توجه بیشتری به چالش ها به ویژه در عصر هوش مصنوعی داشته باشد.
حجتالاسلام خسروپناه گفت: با امکانات رصدی موجود در کشور باید به شورای فرهنگ عمومی کمک کرد تا ناظر بر مشکلات، چالشها برطرف شود. در حال حاضر با تهدیدهای جهانی و فرهنگی بیگانه مواجه هستیم که برخی تلاش میکنند تا خانوادهگریزی شکل گیرد یا گرایش زیست جهان پسامدرن در بین نوجوانان رخ دهد که گرفتار نوعی ابتذالگرایی و پوچگرایی شوند. بسیاری از شخصیتهای علمی دنیا هم درباره این خطرها هشدار دادهاند. جامعه ایرانی - اسلامی ما و حتی اقلیتهای دینی به اهل بیت محبت دارند؛ بنابراین با توسل به این مهم نباید بگذاریم خطرهای جهانی فرهنگی نوجوان و جوان ما را تهدید کند. البته همچنان هم نسلهای آگاه و هویتدار در جامعه وجود دارند اما باید شورای فرهنگ عمومی در این زمینه بیشتر تلاش کند.
وی افزود: البته برخی حرف از گسست نسل ها میزنند که حرف درستی نیست، ما در راهپیمایی ۱۳ آبان دیدیم که چگونه نوجوانان و دانش اموزان به میدان آمدند و علیه استکبار شعار دادند؛ بنابراین رصد و دیده بان فرهنگی مسأله ای است که شورای فرهنگی در امور خود باید به آن توجه کند و با نگاه حکمرانی فرهنگی مسائل را دنبال کند. شورای فرهنگ عمومی جایگاه مهمی دارد و ساختاری حکمرانی در آن وجود دارد. این شورا در راستای تقویت انسجام ملی و پاسداری از هویت و سبک زندگی ایرانی - اسلامی فعال است و در واقع دغدغههایی که در نقاط مختلف کشور در زمینه فرهنگ عمومی وجود دارد در این شورا تصمیمگیری میشود. ناظر به تصمیمات بالادستی در حوزه فرهنگ، شورای فرهنگ عمومی باید برای اجراییسازی موضوعات فعال باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان گفت: در حوزه نامگذاری رویدادهای ملی و مذهبی و برگزاری رویدادهای مختلف در استانها، حمایت از زبان فارسی و… شورا کارهای ارزندهای انجام داده است. شورای فرهنگ عمومی باید بازنگری بر برنامهها داشته باشد تا اگر برنامهای کارکرد ندارد، اصلاح شود. نکته مهمتر نیز این است که استانها هم برگزاری جلسات شورای فرهنگ عمومی را جدی بگیرند تا فعالیتها به نتیجه برسد. نباید خبر برسد که در یک استان بیش از یکسال است که جلسه شورای فرهنگ عمومی تشکیل نشده است.
نظر شما