غلامرضا اعوانی:

حبیبی، احیاگر میراث مکتوب گذشتگان در عصر حاضر ماست

حبیبی، احیاگر میراث مکتوب گذشتگان در عصر حاضر ماست

عضو پیوسته فرهنگستان علوم گفت: حیات دکتر حبیبی از نظر فکری، فلسفی و فعالیت‌های پژوهشی بسیار مهم است. اما یک بعد مهم دیگر زندگی ایشان این است که او احیاگر میراث مکتوب گذشتگان در عصر حاضر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا اعوانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم ایران در آئین نکوداشت نجفقلی حبیبی مصحح، پژوهشگر و استاد نامدار حکمت و عرفان اسلامی طی سخنانی گفت: باید همواره قدردان بزرگان و استادان ایرانی باشیم. چرا که ایشان همیشه متحمل زحمات و مشقات فراوانی شده اند تا امروز به عنوان مفاخر فرهنگی معرفی شوند. چه استادان بزرگی داشته و داریم که جوانان ما با آن‌ها آشنا نیستند و بسیاری از آنان نیز از دنیا رفته اند و متأسفانه یاد و نامی از ایشان به میان نمی‌آید.

اعوانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: مفاخر، پاسداران فرهنگ ایرانند. چرا که فرهنگ ایرانی یکی از درخشان ترینِ فرهنگ‌ها و گل فیروزه‌ای همه فرهنگ‌های دنیاست. اندیشه ایرانی در شرق و غرب عالم شناخته شده است و متفکرین آن هم چنین وضعیتی دارند. همه دانشمندان علوم عقلی، ایرانی بوده اند و به تحقیق باید بیان کرد که پیش و پس از اسلام، ایرانیان به دانستن «حکمت» شهرت داشته اند که اسناد علمی و تاریخی آن نیز موجود است.

رئیس پیشین مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به زندگی و سلوک نجفقلی حبیبی اظهار کرد: حیات دکتر حبیبی از نظر فکری، فلسفی و فعالیت‌های پژوهشی ای که انجام داده، بسیار مهم است. اما یک بعد مهم دیگر زندگی ایشان این است که او احیاگر میراث مکتوب گذشتگان در عصر حاضر ماست. دکتر حبیبی نسخ خطی فراوانی از حکماً و عرفای مسلمان را تصحیح و چاپ کرده و بدین وسیله میراث گذشتگان را به ما منتقل کرده است؛ چه اینکه جهان امروز به این سرمایه‌های معنوی احتیاج وافر دارد.

کد خبر 6280274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha