به گزارش خبرنگار، محمد امین فرحزادی، ظهر شنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته دیابت برگزار شد، دیابت را بیماری چند عاملی دانست و گفت: چند عامل دست به دست هم میدهد تا یک بیماری در فرد ایجاد شود و چندعاملی شدن آن کنترل و درمان را سخت کرده است.
وی اظهار داشت: استرس و اضطراب، شیوه زندگی سالم، فعالیت بدنی، تغذیه سالم و سیاستگذاران از جمله مواردی است که در خصوص کنترل بیماری دیابت اثرگذار هستند.
فرحزادی با بیان اینکه راه اندازی مرکز تحقیقات دیابت در استان یزد، اقدام بسیار ارزشمندی است که فعالیتهای آموزشی، درمانی و پژوهشی در آن انجام میگیرد، افزود: متأسفانه استان یزد، همیشه جزو سه استان اول از نظر شیوع و بروز بیماری دیابت بوده است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد عنوان کرد: استان یزد از نظر a1c در کشور رتبه اول را داراست و در درصد آگاهی مردم نیز رتبه بندی صورت گرفته که استان هشتم بوده، ولی این آگاهی اثربخشی خود را نداشته و هنوز استان اول در شیوع دیابت هستیم.
وی رتبه استان یزد در درمان دیابت را ۲۲ در بین استانهای دیگر بیان کرد و اظهار داشت: این آمار قابل تأمل است و علت آن این بوده که بیماران در کنار استفاده از دارو، متأسفانه سبک زندگی درستی ندارند و همچنان به سبک زندگی عادی مشغول هستند.
فرحزادی با تاکید بر اینکه برای اثربخشی هر چه بیشتر آموزشها در بین افراد دیابتی، ورود رسانهها بسیار مهم است، افزود: اقدامات بسیار زیادی در زمینه پیشگیری و کنترل بیماری دیابت صورت میگیرد که باید اطلاع رسانی دقیق و صحیح صورت پذیرد تا اثرگذار واقع شود.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اینکه استان یزد از نظر سرطان و فشارخون جزو استانهای اول کشور است، گفت: از نظر فعالیتهای بدنی و تحرک جزو سه استان آخر کشور و از نظر استفاده از سبزیجات و سبک زندگی سالم، از استانهای آخر کشور هستیم.
وی در ادامه با اجرای طرح خطرسنجی بیماریهای غیرواگیر به صورت رایگان در یزد اشاره کرد و افزود: افراد بالای ۳۰ سال میتوانند با مراجعه به پایگاههای جامع سلامت، خانههای بهداشت و مرکز بهداشتی و درمانی نسبت به خطرسنجی بیماریهای غیرواگیر اقدام کنند؛ این طرح به صورت مستمر اجرا میشود و همه افراد بالای ۳۰ سال میتوانند از آن بهره مند شوند.
نظر شما