به گزارش خبرنگار مهر، یوسف درخشان صبح دوشنبه در دوره آموزشی باقیمانده آفت کشها در محصولات کشاورزی و مخاطرات زیست محیطی اظهار کرد: رویکرد سازمان حفظ نباتات حذف سموم پر خطر از فهرست سموم مجاز کشور و ثبت سموم کم خطر و سازگار با محیط زیست است.
وی با بیان اینکه سالانه ۱۰۰۰ تن آفت کش گیاهی در استان قزوین مصرف میشود، افزود: در این راستا تاکنون بیش از ۱۴۰ نوع آفت کش حذف شده اند و ۳۰ نوع آفت کش از دیماه امسال مشمول استاندارد اجباری خواهند شد.
علی راه انجام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین نیز با تاکید بر امنیت غذایی و حفظ سلامت محصول خواستار اجرای دورههای مشابه در همه شهرستانهای استان و آموزش بیشتر کشاورزان در این زمینه شدند.
در این کارگاه آموزشی کاظم رمضانی عضو هیئت علمی مؤسسه گیاهپزشکی کشور و نماینده ایران در کدکس گفت: در کشاورزی مدرن حذف کامل آفت کشها امکان پذیر نیست و برای حفظ سلامت محصول و محیط زیست مصرف آنها باید مدیریت شود.
وی با اشاره به این موضوع که پایش محصول نهایی از نظر باقیمانده در دنیا منسوخ شده و باید رویکرد ما به تولید فرآیند محور و مراقبت از ابتدای چرخه تولید و از مزرعه تا سفره باشد.
رمضانی با بیان اینکه همه محصولات باید قابلیت ردیابی و شناسایی را داشته و مزارع و باغات شناسنامه دار شوند، تصریح کرد: آموزش و پیشگیری دو اصل مهم در سلامت محصول هستند و برای دستیابی به آن نیازمند عزم ملی هستیم.
وی در پایان برای کاهش باقیمانده رعایت دوره کارنس و استفاده از سموم مجاز بر اساس دستورالعملهای فنی را ضروری دانست.
نظر شما