خبرگزاری مهر، گروه جامعه؛ حامد رجبی متولد ۱۳۶۶ کارشناس ارشد مدیریت و مسؤول قرض الحسنه و کانون ازدواج علوی مسجد علمیه شهر برخوار اصفهان است. آنها در مسجد محل کانون فرهنگی دارند و فعالیتهای متنوعی انجام میدهند. طبق تجربه بیشتر مراجعههای مردمی به مسجد در خصوص مشکلات اقتصادی است به همین دلیل تصمیم گرفتند یک صندوق کوچک راه بیندازند که خیرین و مردم در آن سپردهگذاری کنند تا بتوانیم به نیازمندان وامهای قرضالحسنه پنج میلیون تومانی بدهند.
با اعتمادی که مردم به مسجد و هیئت امنا داشتند در سال ۱۳۹۹ این صندوق راهاندازی شد. در ابتدا فکر نمیکردند در عرض دو سه سال با حجم بالایی از استقبال و حمایت مردمی مواجه شوند. اما حدود شش هزار نفر در صندوق سپردهگذاری کردند و کانون برای وام ضروری مبلغ سه تا پنج میلیون تومان پرداخت میکند.
در این شهر صنایع دستی خصوصاً قلمزنی رونق دارد و سطح اشتغال خوبی را ایجاد کرده به گونهای که این شهر قطب تولیدات قلم زنی شده است. از این رو صندوق برای افرادی که کار تولید انجام میدهند دویست تا سیصد میلیون تومان وام پرداخت میکند. حداقل پنجاه کارگاه کوچک در شهر وجود دارد که آنها تا حد امکان از این کارگاهها حمایت میکنند. پول صندوق را در چهار بانک هم سرمایهگذاری کردهاند و وامهایی که پرداخت میکنند سود سه درصدی دارد که هزینه پنج نفر از کارکنان صندوق را تأمین میکند.
کانون ازدواج آسان هم زمانی راه اندازی شد که چند نفر در مسجد برای ازدواج از اعضای صندوق کمک خواستند. همین موجب شد که طرحی به نام «ازدواج علوی» راه بیفتد که در آن تمامی امکانات لازم لازم برای خواندن خطبه عقد و برگزاری یک مراسم عروسی ساده را فراهم شود.
ابتدا مکانی را برای این کار اجاره کردند و سفره عقد در آن مهیا شد. عاقد هم داشتند و زمانی که جوانان مراجعه میکنند همه خدمات مربوط به عروسی را به صورت ارزان و کمهزینه دریافت میکنند. خدماتی مثل عکاسی، تزئین اتومبیل، آرایشگاه و تمامی نیازهایی که برای ازدواج وجود دارد ارائه میشود. بیش از صد زوج تاکنون از این خدمات استفاده کردهاند. خیرین هم پای این کار آمده و بخشی از هزینهها را تقبل کردند. افراد طرف قرارداد کانون هم تا حدی میتوانند در خدماتی که ارائه میشود تخفیف بدهند.
به طور مثال آتلیه عکاسی میگوید کمتر از ۱۰ میلیون تومان قبول نمیکنم یا تالارهای عروسی تا یک حدی میتوانند تخفیف دهند. بخشی از هزینهها را هم خود کانون پرداخت میکند و بخشی را هم خیرین تقبل میکنند، بخش باقیمانده هم توسط زوجین تأمین میشود. علاوه بر این موارد مبلغی را هم از صندوق قرضالحسنه به آنها وام میدهند. همه این موارد با کمک مردم و تلاش همکاران این مجموعه صورت میگیرد و در صورت پشتیبانی بیشتر امکان افزایش خدمات وجود دارد.
نظر شما