۲۲ آبان ۱۴۰۳، ۱۲:۰۷

سالانه ۸هزار خانواده از چرخه حمایت کمیته امداد اصفهان خارج می‌شود

سالانه ۸هزار خانواده از چرخه حمایت کمیته امداد اصفهان خارج می‌شود

اصفهان- مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان گفت: سالانه بین ۶ تا ۸ هزار خانواده مددجو به دلیل توانمندسازی از چرخه حمایتی کمیته امداد اصفهان خارج می‌شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، کریم زارع صبح سه‌شنبه در نشست خبری با بیان اینکه سالانه بین ۶ تا هشت هزار خانواده مددجو در استان به دلیل توانمندسازی از چرخه حمایت کمیته امداد خارج می‌شوند، اظهار داشت: به طور تقریبی همین تعداد در سال نیز ورودی خانواده‌های مددجو داریم که طبق ضوابط و مدیریت شده تحت پوشش کمیته قرار می‌گیرند و بیشتر ورودی‌ها شامل زنان سرپرست خانوار، سالمندان نیازمند و افراد از کار افتاده بیمار است.

به گفته وی، کمیته امداد استان اصفهان در حال حاضر ۱۲۲ هزار خانواده تحت پوشش دارد و به جمعیتی بالغ بر ۲۵۰ هزار نفر خدمت ارائه می‌کند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان افزود: علاوه بر این، حدود ۱۵۰ هزار نفر در استان نیز از خدمات مقطعی کمیته امداد استفاده می‌کنند و همچنین ۱۸۰ هزار نفر مددجو نیز از مراکز نیکوکاری زیر نظر کمیته امداد خدمات حمایتی دریافت می‌کنند.

درآمد ۷۰ میلیاردی کمیته امداد اصفهان از صدقات در سال گذشته

زارع، بودجه کمیته امداد استان اصفهان هفت هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: عمده منابع مالی کمیته امداد از محل بودجه دولت، کمک‌های مردمی و کمک‌های دفتر رهبری و نیز در قالب طرح اکرام یا مسؤولیت اجتماعی بنگاه‌های اقتصادی است.

وی با بیان اینکه سیاست اصلی ما تقویت ظرفیت مردمی است، اضافه کرد: در حال حاضر منابع کمیته حدود ۲۰ درصد از منابع مردمی و بیش از ۷۵ درصد از محل دولتی و حاکمیتی است.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با اشاره به اینکه سال گذشته درآمد ما در استان از محل صدقات مردمی کمتر از ۷۰ میلیارد تومان بود، خاطرنشان کرد: این در حالی است که ماهانه بیش از ۱۳۰ میلیارد تومان مستمری به مددجویان پرداخت می‌کنیم و صدقه ما در طول سال نصف مستمری یک ماه مددجویان ما را تأمین نمی‌کند.

یک ریال از صدقات مردم خارج از استان اصفهان هزینه نمی‌شود

زارع با بیان اینکه ما یک ریال از کمک‌های مردمی به کمیته امداد را از استان خارج نمی‌کنیم، ابراز داشت: کمک‌هایی که در قالب صدقات و یا اکرام مطابق دغدغه افراد به کمیته امداد داده می‌شود به هیچ وجه خارج از آن موضوع هدف هزینه نمی‌شود و عملکرد ما متناسب و کامل شفاف است.

وی ادامه داد: حسب شرایطی کنونی یک صندوق برای جمع آوری کمک‌های مردمی در زمان برگزاری نماز جمعه در مساجد جانمایی شده تحت عنوان کمک به مردم لبنان که از طریق وزارت امور خارجه ارسال می‌شود و مردم آگاهانه پول را برای کمک به مردم غزه و لبنان می‌پردازند و کمیته امداد به عنوان واسطه امین این کمک را می‌رساند در حالی که ریالی از صدقات مردم در استان، خرج مسائل دیگر نشده و در خود استان هزینه می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان اصفهان خاطرنشان کرد: کمیته امداد ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ به فرمان امام (ره) تشکیل شد. با این دغدغه که به محرومان و مستضعفان جامعه کمک کند.

رویکرد کمیته امداد توانمندسازی مددجویان است

زارع افزود: نهاد کمیته امداد در این سال‌ها با توجه به شرایط و رویکردهای کشور به بالندگی رسیده و در حال حاضر با رویکرد توانمندسازی، احیا و بازگرداندن خانواده‌های نیازمند به چرخه معمول زندگی، خدمات خود را ارائه می‌دهد.

وی با بیان اینکه در تمامی خدمات کمیته امداد رویکرد توانمندسازی را دنبال می‌کنیم، خاطرنشان کرد: هم اینک در راستای این مهم با استفاده از ظرفیت‌های مردمی و حاکمیتی، ۱۲۰ خدمت با ۱۸ عنوان به مددجویان ارائه می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد استان اصفهان با اشاره به اینکه یکی از خدمات این نهاد ایجاد شغل در بعد اقتصادی خانواده هاست، ابراز داشت: کمیته امداد با سهم بیش از ۳۰ درصدی در ایجاد اشتغال، یکی از مؤثرترین دستگاه‌ها در این زمینه در کشور و استان محسوب می‌شود.

ارائه ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تسهیلات اشتغال به مددجویان کمیته امداد

زارع با اشاره به اینکه با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، به مددجویان آموزش ارائه می‌شود، گفت: منابعی برای ارائه تسهیلات اشتغال به مددجویان تأمین کردیم که سقف آن ۱۵۰ میلیون تومان و برای برخی مشاغل تا ۳۰۰ میلیون تومان با بازپرداخت بین سه تا پنج ساله است‌.

وی ادامه داد: به اذعان نظارت‌های بیرونی از جمله وزارت کار، کمیته امداد یکی از پایدارترین مشاغل را دارد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۶ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: کمیته امداد یکی از ارکان ایجاد شغل در استان در حوزه مشاغل خُرد است.

توزیع ۲ هزار سری جهیزیه برای نوعروسان در سال جاری

زارع با اشاره به ترویج و فرهنگسازی ازدواج آسان در کمیته امداد، گفت: کمیته امداد پنج قلم اساسی جهیزیه نوعروسان از جمله یخچال، لباس شویی، تلویزیون، جاروبرقی و اجاق گاز را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه سال جاری تاکنون بیش از ۲ هزار سری جهیزیه در استان توزیع شده است، افزود: هر نوعروس تحت پوشش کمیته که عقدنامه را ارائه کند پنج قلم کالای اساسی جهیزیه را کمتر از دو هفته تحویل خواهیم داد.

وجود بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز تحت پوشش کمیته امداد اصفهان

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان، ارائه خدمات مشاوره‌ای با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی و حقوقی به مددجویان تحت پوشش را از دیگر اقدامات این نهاد برشمرد و افزود: از حدود ۲۵۰ هزار نفر مددجوی تحت پوشش در استان، بیش از ۴۰ هزار نفر دانش آموز و سه هزار نفر دانشجو هستند که به عنوان اقشاری که سرمایه گذاری بیشتری بر توانمندسازی آنان داریم علاوه بر خدمات تحصیلی، به آنان حمایت‌های مشاوره‌ای و آموزشی ارائه می‌شود.

زارع ادامه داد: در راستای ایجاد عدالت آموزشی سهم دانش آموزان تحت پوشش کمیته امداد در نمونه‌های آموزشی سال به سال افزایش می‌یابد و امسال نزدیک به یک هزار نفر قبولی دانشگاه در استان داشتیم.

۲۳ هزار مددجوی کمیته امداد در اصفهان مستأجر هستند

وی یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های بسیاری از مددجویان را
مسکن دانست و گفت: عمده تمرکز ما در ساخت مسکن در مناطق روستایی و شهرهای زیر یک هزار نفر جمعیت است که تاکنون با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان و استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی نزدیک به یک هزار واحد مسکونی برای مددجویان استان ساخته شده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) اصفهان با اشاره به اینکه نزدیک به ۲۳ هزار نفر از مددجویان ما مستأجر هستند که ۵۰ درصد آنان در شهر اصفهان زندگی می‌کنند، اضافه کرد: در این راستا تسهیلات قرض الحسنه بانکی بین ۵۰ تا یکصد میلیون تومان در شهر اصفهان و تا سقف ۸۰ میلیون تومان در سایر شهرستان‌های استان به مددجویان برای رهن منزل ارائه می‌شود ضمن اینکه ماهانه مبلغ یک میلیون تومان کمک برای هزینه اجاره به این افراد پرداخت می‌شود.

به گفته وی، اعتبار تسهیلات ودیعه مسکن مددجویان کمیته امداد استان امسال ۲۴۰ میلیارد تومان تعیین شده که با رعایت اولویت به افراد نیازمند پرداخت می‌شود.

وجود ۷ هزار مددجوی درگیر با بیماری‌های صعب‌العلاج در اصفهان

زارع در ادامه به خدمات درمانی کمیته امداد اشاره کرد و گفت: نزدیک به هفت هزار مددجوی بیمار صعب العلاج در استان وجود دارد که اگر چه بیمه‌هایی مانند بیمه سلامت به صورت رایگان به مددجویان کمیته امداد خدمات ارائه می‌کنند اما هزینه‌های متفرقه دارند به خصوص برای آنان که هزینه بستری دارند، تمام هزینه‌ها را باید بپردازیم.

وی با بیان اینکه هزینه‌های مددجویان بستری در بیمارستان‌های دولتی را کامل پرداخت می‌کنیم، ابراز داشت: سعی کردیم با تأمین تجهیزات پزشکی بیماران یا هزینه سالمندان زمین گیر، ۵۰ تا ۷۰ درصد هزینه‌های مازاد را مددجویان را پرداخت کنیم.

زارع با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از چهار میلیارد تومان بابت پوشینه بایستی تأمین می‌کردیم، افزود: تلاش می‌شود که با این حمایت‌ها دغدغه خانواده‌ها را در زمینه هزینه‌های درمان کاهش دهیم زیرا یکی از عوامل ایجاد فقر، بیماری و هزینه‌های مترتب بر درمان است.

کد خبر 6285699

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha