به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، علی احمدیپور مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت درباره آمادگی تأسیسات و تجهیزات خطوط لوله و مخابرات نفت کشور برای فصل سرما اظهار کرد: اتصال ۱۱ نیروگاه جدید به شبکه خطوط لوله انتقال نفت و فرآورده کشور تکلیف شده است که از این میان، نیروگاه نکا سال ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسید.
وی افزود: نیروگاه آذرخش علیآباد (بهرهبرداری در تیر امسال)، نیروگاه خرم لرستان (بهرهبرداری در مرداد امسال)، نیروگاه سرو چادرملوی یزد (بهرهبرداری شهریور امسال) و نیروگاه کاشان در برنامه اتصال به شبکه خطوط لوله نفت کشور قرار دارند.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: خط لوله اتصال نیروگاه کاشان به شبکه خطوط لوله احداث شده و تا آخر آبان به بهرهبرداری میرسد. خط لوله اتصال نیروگاه هنگام بندرعباس در مرحله انعقاد قرارداد است و خط لوله اتصال نیروگاه ایسین بندرعباس به شبکه خطوط لوله کشور در مرحله مطالعات اولیه و تهیه نقشه قرار دارد.
احمدیپور تصریح کرد: نیروگاه سمنگان سیرجان نیز از طریق یک خط لوله ۲ هزار و ۶۵۰ متری به شبکه خطوط لوله کشور متصل خواهد شد که نقشهبرداری این پروژه نیز انجام شده و بهزودی مناقصه آن برگزار خواهد شد.
وی بیان کرد: پروژه اتصال نیروگاه شریعتی مشهد نیز به طول ۱۴ کیلومتر هماکنون در مراحل تهیه نقشه و تحصیل اراضی است، همچنین پیشبینی میکنیم نیروگاه لوشان گیلان نیز اواخر امسال یا اوایل سال آینده به شبکه خطوط لوله کشور متصل شود. نیروگاه تابان یزد نیز جزو نیروگاههایی است که طبق برنامه مقرر شده به شبکه خطوط لوله کشور متصل شود و بهزودی مناقصه این پروژه نیز برگزار خواهد شد.
اتصال ۴ نیروگاه جدید به شبکه خطوط لوله تا پایان سال
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت با اشاره به اتصال ۳۳ نیروگاه کشور به شبکه خطوط لوله نفت کشور، با اتصال ۱۱ نیروگاه جدید اضافه کرد: چهار نیروگاه کاشان، هنگام، ایسین بندرعباس و سمنگان سیرجان تا پایان امسال به شبکه خطوط لوله کشور متصل خواهند شد و به احتمال زیاد اتصال نیروگاههای شریعتی مشهد، لوشان گیلان و تابان یزد به ابتدای سال آینده موکول خواهد شد.
سرمایهگذاری ۷ میلیارد ریالی برای اتصال ۱۱ نیروگاه جدید به شبکه خطوط لوله کشور
وی تأکید کرد: اعتبار این پروژهها از سوی شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت تأمین شده و مجری نیز شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت است که درمجموع ۷ میلیارد ریال برای اجرای این پروژهها سرمایهگذاری خواهد شد.
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران کاهش و صرفهجویی در هزینههای نقل و انتقال فرآورده، ثبات و پایداری در عملیات انتقال بهویژه در ماههای سرد سال با توجه به محدودیت دسترسی به تانکرهای حمل فرآورده، جلوگیری از عرضه خارج از شبکه سوخت و ارتقای شاخصهای زیستمحیطی حمل فرآورده را از جمله مزایای اتصال نیروگاههای کشور به شبکه خطوط لوله نفت و فرآورده بهویژه در شرایط ناترازی فرآورده برشمرد و گفت: با اتصال ۱۱ نیروگاه جدید به شبکه خطوط لوله نفت و فرآورده کشور از تردد حدود ۱۶ هزار تانکر ۳۰ هزار لیتری فرآورده در جادهها جلوگیری خواهد شد که با توجه به هزینه یک هشتمی انتقال فرآورده از طریق خط لوله در مقایسه با حمل زمینی، همچنین کاهش هزینه مصرف سوخت، این مقدار صرفهجویی بالغ بر ۳ هزار میلیارد تومان بهدنبال خواهد داشت.
انتقال بیش از ۲ میلیارد لیتر انواع فرآورده در ۶ ماه نخست امسال
احمدیپور تأکید کرد: در ۶ ماه نخست امسال درمجموع بالغ بر ۲ میلیارد لیتر فرآورده نفتگاز، نفت سفید و نفت کوره نیروگاهی از طریق شبکه خطوط لوله نفت و فرآورده کشور منتقل شده است.
وی همچنین درباره شرایط آمادگی خطوط لوله نفت کشور برای تأمین سوخت زمستانی گفت: خطوط با ظرفیت خوبی کار میکند و محدودیتی از بابت ظرفیت خطوط نداریم.
آمادگی کامل تجهیزات و تأسیسات صنعت انتقال در شرایط ناترازی فرآورده
مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت افزود: در شرایطی که ناترازی سوخت چالش اصلی ما است، خطوط و مراکز انتقال نفت ما آمادهاند و شرایط مطلوبی دارند.
احمدیپور تأکید کرد: با راهاندازی فاز نخست خط لوله نفت بندرعباس - سیرجان - رفسنجان در ۲۰ روز آینده، ظرفیت انتقال حدود ۱۶ میلیون لیتر افزوده خواهد شد، همچنین سوخت دو نیروگاه باوین کرمان و نیروگاه سیکل ترکیبی شیرکوه یزد نیز بهصورت مستقیم از این خط تغذیه خواهد شد، در همین حال با انتقال خوراک به نیمه شمالی کشور از طریق این خط به ظرفیت انبارهای نیمه شمالی کشور افزوده میشود که نقش مهمی در تسهیل تأمین سوخت موردنیاز صنایع از جمله نیروگاهها و حملونقل خواهد داشت.
وی تصریح کرد: تجهیزات و ماشینآلات شرکت خطوط لوله آمادگی در کامل قرار دارند و برای دسترسی به تأسیسات و تجهیزات در فصل سرما و سختگذر شدن مسیرها، برنامهریزی لازم در بخشهای ایمنی و عملیات انجام شده است.
نظر شما