به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت در حاشیه چهارمین کنگره ملی ترومای کشور با حضور در جمع خبرنگاران در مورد حادثه دلخراش به قتل رساندن دکتر داودی، از متخصصین شهرستان یاسوج گفت: یکی از همکاران عزیز ما در یاسوج غریبانه و یک خشونت غیر قابل تصور و تأسف بار به قتل رسید.
وی ادامه داد: این مسئله برای جامعه پزشکی بسیار غمبار و تأسف بار است.
وزیر بهداشت افزود: پیگیری دادستانی قوه قضائیه و نیروهای انتظامی به خوبی انجام گرفته و به سرعت این فرد دستگیر شده است اما باید نوع برخورد طوری باشد که عبرتآموز بوده و دیگر این حادثه برای جامعه پزشکی اتفاق نیفتد.
وی راجع به آمارهای تروما نسبت به میانگین جهانی گفت: بحث تروما و مرگومیر ناشی از تروما وحوادث جادهای ما شرایط مطلوبی درمنطقه ندارد.
ظفرقندی افزود: مرگومیر جادهای آمار نسبتاً بالایی گزارش شده است و نیاز به مداخله جدی در همه ابعاد را دارد.
وزیر بهداشت ادامه داد: تروما یک بحث چندوجهی است. یک قسمت از آن مربوط به دستگاه پزشکی است که در آموزش و اجرای درمان اعم درمان ترومای پیشرفته به پزشکان و پرستاران سپرده میشود.
ظفرقندی اذعان داشت: مسئولیت اجتماعی نیز مهم بوده و باید به آن توجه شود تا از ایجاد مجروحین بیشتر جلوگیری انجام شود.
ویاظهار داشت: از جمله پیشگیریها میتوان به وضعیت اتومبیلها اشاره کرد. باید حداکثر ایمنی را داشته باشند، همچنین جادهها باید ایمن شده باشند و پلیس راه نظارت به جاده و حرکت اتومبیلها را بر عهده بگیرد. مجموع این فعالیتها به علاوه فرهنگ سازی در رانندگی و هدایت درست اتومبیل انجام شود، باعث کاهش در مرگو میر خواهد شد.
وزیر بهداشت در ادامه گفت: با مداخله و نظارت درست ما در گذشته از آمار مرگ ومیر ناشی از تروما از ۲۷ هزار نفر به ۱۵ هزار نفر رسیده بود اما در یکی دو سال اخیر این آمار دوباره رو به افزایش بوده است.
وزیر بهداشت اعلام کرد: علت عمده این افزایش تروما این است که بازدارندگی در رانندگی توسط پلیس و ایمنی جاده مورد توجه قرار نگرفته است.
همچنین ظفرقندی در مورد آخرین وضعیت مجروحین لبنان گفت: افرادی که در حادثه پیجر مجروح شدند در کشور به طور کامل تحت پوشش شبکه درمانی بیمارستانهای کشور قرارگرفتند و اقدامات و عملهای لازم برای پانصد نفر از این مجروحین انجام شده است.
نظر شما