۲۴ آبان ۱۴۰۳، ۱۵:۳۳

مسئله صادرات در دستور کار اصلی دولت قرار دارد

مسئله صادرات در دستور کار اصلی دولت قرار دارد

تبریز-وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مسئله صادرات و به خصوص فعالیت بخش خصوصی موضوع بسیار مهم و در دستور کار اصلی دولت قرار دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالناصر همتی ظهر پنج شنبه در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی که در تبریز برگزار شد، پس از قرائت پیام رئیس جمهور، افزود: باید افسوس خورد که بعد از ۲۸ سال برگزاری این همایش، همچنان موانع و مشکلات صادرات وجود دارد و نتوانستیم مشکلات را از جلوی پای صادرکنندگان برداریم.

وی ادامه داد: علاوه بر تحریم‌های ظالمانه و مضر برای اقتصاد کشور، مدیریت و حکمرانی و شیوه اداره فعالیت‌های اقتصادی اشکال جدی دارد و تنها راه رفع آن‌ها این است که دولت و مجلس پشتیبان باشند تا موانع به تدریج از مقابل تولیدکنندگان و صادرکنندگان برداشته شود.

همتی با تاکید پزشکیان به طور مرتب پیگیر حل این مشکلات است، افزود: حجم صادرات باید به طور جدی افزایش یابد. زیرا اکنون ۱۰ کشور اول آسیا، سالانه ۵۰۰ میلیارد دلار صادرات دارند در حالی که کل صادرات ایران با نفت به بالای ۹۰ میلیارد دلارهم نمی‌رسد و این برای کشور ما که ۱۱۴ سال پیش اولین اتاق تجاری آن در تبریز شکل گرفته بسیار کم است و باید کارهای اساسی انجام دهیم.

وی تاکید کرد: کشور تحت تأثیر تحریم با کسری بودجه و مشکلات ناترازی مواجه شده ولی مهمتر از آن ناترازی بانک‌ها، بودجه و نقدینگی و سیاستهای پولی و ارزی است که در جلسه هفته قبل ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، نقدینگی به طور جدی بحث و تصمیماتی د این خصوص گرفته شد.

همتی ادامه داد: سال ۹۶ نرخ دلار نزدیک ۳ هزار تومان و حجم حقیقی نقدینگی ۳۶۰ میلیارد دلار بود و امروز علی رغم افزایش نرخ دلار، حجم نقدینگی کشور به ۱۴۰ میلیارد دلار کاهش یافته است و برای همین تولیدکنندگان از نبود نقدینگی گلایه دارند.

وزیر اقتصاد تاکید کرد: بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم تا از روش‌های مختلفی چون طرح‌های پیشران و فعالیت‌های اقتصادی مولد به تولید تزریق کنیم.

وی افزود: دولتها معمولاً ارز چند نرخی دوست دارند ولی جز رانت و فساد چیز دیگری ندارد. وقتی نرخ ارز واقعی نباشد، صادرکننده به دنبال ارزش گذاری پایین‌تر و واردکننده به دنبال ارزش گذاری بالا بوده و در نتیجه آن نیز صادرات کاهش یافته و انگیزه برای برگشت ارز ازبین می‌رود.

همتی ادامه داد: گاه دولت مجبور می‌شود برای محدودیت‌های شدید ارزی، برخی تصمیمات بگیرد ولی نباید این تصمیمات دائمی باشد. مثلاً نیمه اول ۹۹ درآمد ارزی دولت متوقف شد و کل آن یک میلیارد دلار بود.

وی تاکید کرد: سیاست دولت این است که دیگر اختلاف بین نرخ ارز واردکننده و صادرکننده وجود نداشته باشد و این سیاست قطعی و تاکید شده رئیس جمهور و تیم اقتصادی دولت است زیرا اگر صادرکنندگان دغدغه ارزی نداشته باشند، خودشان مایل به تحویل ارز می‌شوند.

همتی با اشاره به تغییر مداوم مقررات صادراتی، گفت: تاکید رئیس جمهور این است که حتی در مواقع ضروری نباید صادرات یک کالا ممنوع شود و حتی شده کمبود را با واردات جبران می‌کنیم.

وی با بیان این‌که اقتصاد باید پیش بینی پذیر باشد، افزود: نهادهای وضع کننده مقررات صادراتی باید کاهش یابند.

وزیر اقتصاد به مقررات گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نیز اشاره کرد و گفت: این گروه می‌خواهد با جریان‌های پولشویی و منجر به تروریسم مقابله کند تا دنیا مطمئن شود کشور مربوطه سازوکار مقابله با پولشویی را دارد.

وی در خصوص دلایل اهمیت تبعیت از قوانین اف ای تی اف، تاکید کرد: نخستین مورد، امتیاز و رتبه بالای اف ای تی اف به کشورهایی است که با پولشویی مقابله می‌کنند. وقتی کشوری در لیست سفید قرار بگیرد، از نظر کمک به تروریسم ایمن می‌شود و وقتی کشور ما پولشویی نمی‌کند، دلیلی برای مخالفت ندارد.

همتی با بیان این‌که سیستم بانکی کشورمان به صورت جدی با پولشویی برخورد می‌کند ولی اسم کشورمان به خاطر عدم تبعیت به لیست سیاه رفته است، گفت: تحریم آمریکا، یکجانبه، سیاسی، هدفمند و متمرکز است ولی اف ای تی اف کلیات تابعیت ایرانی را تحریم می‌کند یعنی در ۲۰۰ کشور جهان برای ایرانی‌ها محدودیت اجرا می‌کند.

وی ادامه داد: حضور ما در لیست سیاه، تحریم‌های آمریکا را مشروعیت بین المللی می‌دهد. کشورهایی چون چین، روسیه و کوبا نوعی تحریم هستند ولی همگی تلاش دارند وارد لیست سیاه نشوند.

همتی گفت: آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی برای تحریم ایران تلاش می‌کند تا ایران در لیست سیاه بماند از سویی اقدام تقابلی اف ای تی اف علیه ایران عملاً باعث درز اطلاعاتی ایران می‌شود.

وی افزود: درست که اگر تحریم‌ها رفع نشود، نمی‌توان چندان استفاده‌ای از اف تی اف برد ولی بودن تحریم دلیلی نمی‌شود خود را به عنوان کشور پولشو در دنیا معرفی کنیم.

همتی تاکید کرد: سیاست ما فروش بنگاه‌های بانک‌ها و شرکت‌های ضررده و حتی سودده دولت است.

کد خبر 6288056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha