به گزارش خبرنگار مهر، پوریا جلالی بعد از ظهر یکشنبه در پنجمین روز هفته کتاب و کتابخوانی با شعار «خواندن برای همدلی» طی نشست هماندیشی با ناشران در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی که در سالن جلسات این ادارهکل برگزار شد، اظهار کرد: ناشران با توجه به سرانه فعلی مطالعه و شرایط اقتصادی حقیقتاً مجاهدان عرصه فرهنگی هستند که وظیفه مهم تولید کتاب را عهدهدار هستند.
وی با اشاره به گسترش فضای مجازی و کاهش سرانه مطالعه، افزود: نباید اجازه دهیم فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه کمرنگ شود و نسل نوجوان و جوان باید کتاب مأنوس باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه به نقش اثرگذار ناشران در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی، تصریح کرد: کتابخوانی ریشه در فرهنگ و ادبیات کهن ایران دارد و باید سعی کنیم این فرهنگ را مجدد در جامعه احیا کنیم و در این مسیر ناشران با وجود تمام سختیها مشغول فعالیت هستند.
جلالی با بیان اینکه در استان کرمانشاه حدود ۹۰ ناشر داریم، خاطرنشان کرد: برخی از این انتشارات هماکنون تعطیل و یا نیمهفعال هستند و باید با حمایت از ناشران به فرهنگ کتاب و کتابخوانی کمک کنیم و برگزاری چنین جلساتی در همین راستا است.
وی تاکید کرد: یکی از اقدامات لازم و ضروری برای حمایت از ناشران و مجموعههای انتشاراتی راهاندازی انجمن و یا یک صنف است که ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه آمادگی دارد مقدمات تأسیس این انجمن را فراهم کند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه بیان کرد: همچنین شورای فرهنگ عمومی فرصت و ظرفیت مناسبی در حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارد که از نظرات کارشناسی نویسندگان، شاعران، ناشران برای برنامهریزی فرهنگی استفاده خواهیم کرد.
جلالی در پاسخ به انتقاد صورت گرفته مبنی بر عدم برگزاری نمایشگاه کتاب، عنوان کرد: برنامهریزی و هماهنگی لازم با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای تأمین اعتبار و برگزاری نمایشگاه کتاب انجام گرفته تا در برنامههای سال آینده گنجانده شود.
وی اضافه کرد: ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه آمادگی دارد مقدمات برپایی نمایشگاه کتاب استانی را برای توزیع بهتر محصولات فرهنگی را فراهم کند و همچنین تشکیل مجمع ناشران و نویسندگان برای ترویج فرهنگ کتابخوانی ضروری است.
نظر شما