۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۱۳:۰۸

تبریز دیگر شهر بدون گدا نیست؛ از معضل اجتماعی تا بحران‌های پنهانی

تبریز دیگر شهر بدون گدا نیست؛ از معضل اجتماعی تا بحران‌های پنهانی

تبریز-تبریز، شهری که روزگاری به عنوان شهر بدون گدا شناخته می‌شد، حالا درگیر پدیده‌ای است که در خیابان‌هایش هر روز بیشتر از قبل به چشم می‌آید.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها، اسرا درویشی؛ تبریز، روزگاری به عنوان «شهر بدون گدا» شناخته می‌شد، امروز چهره‌ای متفاوت دارد. این شهر که با داشتن فرهنگ غنی و تاریخچه‌ای پر از شکوه و زیبایی در ذهن مردم ایران جا خوش کرده، حالا در کنار پیاده‌روهایش، در میان خیابان‌هایش و در دل محله‌هایش، تصویری نوین از تکدی‌گری را به نمایش گذاشته است. در این روزها، شاید کمتر کسی باشد که هنگام عبور از میدان‌های اصلی تبریز یا کوچه‌های پررفت‌وآمد، شاهد کودکانی که گل می‌فروشند یا مردانی که دست به دست می‌زنند و از مردم درخواست کمک می‌کنند، نباشد.

تبریز، آن زمان که هنوز از تکدی‌گری خبری نبود، به دلیل ظاهر تمیز و نظم خاص خود در میان شهرهای ایران شناخته می‌شد. اما امروز، باید گفت که این تصویر تغییر کرده است. گدایان، نه تنها به تکدی‌گری در معابر پرداخته‌اند، بلکه به نوعی چهره شهر را دگرگون کرده‌اند. فقر، اعتیاد، بی‌خانمانی، و کمبود حمایت‌های اجتماعی، مسائلی هستند که ریشه در بروز این پدیده اجتماعی دارند. اما چه شده است که این شهر، که پیش از این الگوی زیبایی و نظم شهری بود، حالا به یکی از مراکز تکدی‌گری تبدیل شده است؟

داستان‌های خیابانی؛ زندگی در لابه‌لای تکدی‌گری

یک روز پاییزی در تبریز، در یکی از میدان‌های شلوغ شهر، قدم می‌زنم. بوی کباب و پیتزا از اطراف می‌آید و مردم در حال عبور و مرور هستند، اما در کنار این جنب‌وجوش، دختری نوجوان با چشمانی که بوی غم می‌دهد، کنار درختان ایستاده است. در دستش گل‌هایی کوچک و پژمرده به نظر می‌آید که با دستان لرزان به رهگذران پیشنهاد می‌دهد. وقتی از او می‌پرسم که چرا این گل‌ها را می‌فروشد، با صدای لرزان و نگاهی پر از حسرت پاسخ می‌دهد: این گل‌ها را خودم جمع کرده‌ام. شاید کسی بخواهد بخرد و بتوانم کمی پول در بیاورم. پدرم مریض بوده و مادرم هم تنهاست، خودم هم نمی‌توانم به جایی بروم. این گل‌ها تنهاترین کاری است که می‌توانم انجام دهم.

او که تا به امروز در یکی از شهرستان‌های دور زندگی می‌کرده، به دلیل فقر و مشکلات خانوادگی تصمیم می‌گیرد به تبریز بیاید. اما اینجا هم مانند جایی که از آن آمده، راهی جز تکدی‌گری پیدا نمی‌کند. دستش خالی از هیچ حمایتی است و تنها با تکیه بر دستان کوچک خود، سعی دارد اندکی پول به دست آورد. در حالی که هوا به سردی می‌گراید، او به دنبال دل‌هایی مهربان است که شاید گلی بخرند یا به او کمکی کنند.

این تنها یک نمونه از هزاران داستان بوده که در روزهای مختلف در کوچه‌ها و خیابان‌های تبریز در حال رخ دادن است. کودکانی که با تمام آرزوهایشان در کنار بزرگ‌ترها دست‌فروشی می‌کنند، مردانی که خود را با صورت‌های خسته در گوشه‌ای از خیابان‌ها به نمایش می‌گذارند و زنانی که با نگاه‌هایی پر از خستگی، از مردم درخواست کمک می‌کنند. این صحنه‌ها، به شدت به چشم می‌آیند، اما انگار در بسیاری از اوقات نادیده گرفته می‌شوند. چهره‌هایی که در پشت این گدایان پنهان شده‌اند، شاید حکایت از دردی عمیق‌تر داشته باشد که به چشم نمی‌آید.

تبریز دیگر شهر بدون گدا نیست؛ از معضل اجتماعی تا بحران‌های پنهانی

دلیل افزایش تکدی‌گری؛ فقر، مهاجرت و بی‌عدالتی اجتماعی

درک دلایل افزایش تکدی‌گری در تبریز، نیاز به بازنگری در شرایط اجتماعی و اقتصادی دارد. بسیاری از افرادی که به تبریز آمده‌اند، نه به قصد تکدی‌گری، بلکه با امید به زندگی بهتر وارد این شهر شده‌اند، اما هنگامی که با واقعیت تلخ بازار کار و مشکلات اقتصادی روبرو می‌شوند، مجبور به پذیرش این راه شده‌اند. مهاجرانی که از مناطق مختلف کشور به تبریز آمده‌اند، به دلیل نبود شغل و امکانات، در خیابان‌ها به تکدی‌گری روی آورده‌اند.

در بسیاری از موارد، نبود سیاست‌های حمایتی مؤثر از سوی دولت و نهادهای اجتماعی، سبب شده است که این افراد نتوانند به زندگی عادی و مستقل بازگردند. علاوه بر این، اعتیاد یکی دیگر از مشکلات اساسی است که موجب می‌شود افراد، به جای جست‌وجوی شغل و کسب درآمد سالم، به تکدی‌گری روی آورند. در کنار این‌ها، نبود آموزش و مهارت‌های شغلی نیز عاملی دیگر است که افراد را در چرخه‌ی فقر و بیکاری گرفتار کرده است.

شاهدانی از فقر؛ زنانی که نمی‌خواهند تنها باشند

در گوشه‌ای از خیابان ولیعصر، یک زن مسن و کمی خمیده، نشسته و مقابل خود تعدادی جوراب گذاشته که برای فروش آورده. است او از کسانی که در کنار او می‌گذرند می‌خواهد تا این اجناس را بخرند. با گام‌هایی آرام و صدای نحیفی که انگار زخمی در دل دارد، می‌گوید: جوراب‌ها را عمده می‌خرم و لیف می‌بافم. شاید کسی بخواهد بخرد و کمک کند. دیگر هیچ جایی ندارم، زندگی برایم هیچ معنا و مفهومی ندارد.

وقتی از او می‌پرسم که چرا این کار را می‌کند، نگاهش پر از غم می‌شود. می‌گوید: کسی کمکم نمی‌کند. نه خانواده‌ای دارم و نه کسی را که بهم کمک کند. تنها چیزی که برایم مانده، همین است؛ چند جفت جوراب و لیف.

این زن، مانند بسیاری از کسانی که در خیابان‌ها می‌بینیم، در واقع قربانی شرایط اجتماعی است. نه‌تنها مشکلات اقتصادی بلکه عدم توجه و بی‌مهری جامعه به این افراد، سبب شده است که هیچ راهی جز تکدی‌گری برای آن‌ها باقی نماند.

تبریز دیگر شهر بدون گدا نیست؛ از معضل اجتماعی تا بحران‌های پنهانی

آسیب‌ها و عواقب تکدی‌گری: چهره تبریز در حال تغییر

اما تنها آسیب تکدی‌گری به خود این افراد محدود نمی‌شود. حضور گدایان در خیابان‌ها و معابر عمومی، موجب بروز نارضایتی و احساس ناامنی در شهروندان تبریز نیز شده است. افزایش تعداد متکدیان، فضای عمومی شهر را تحت‌الشعاع قرار داده و برخی از مردم را به ایجاد نگرانی‌های روانی و اجتماعی واداشته است. این پدیده نه تنها تصویر زیبای تبریز را زشت کرده، بلکه باعث بروز مشکلات بیشتری در سطح جامعه شده است.

این تغییرات اجتماعی نه تنها چهره‌ای نازیبا از تبریز به نمایش گذاشته، بلکه موجب شکل‌گیری نگرش‌های منفی در میان برخی از شهروندان شده است. در بسیاری از موارد، مردم از نگرانی‌هایی نظیر اعتیاد، بیماری‌ها و رفتارهای پرخطر متکدیان شکایت دارند. این وضعیت، تأثیرات روانی منفی بر روی جامعه می‌گذارد و به نوعی شکاف اجتماعی را در میان مردم ایجاد می‌کند.

راهکارها و اقدامات حمایتی: چه باید کرد؟

برای مقابله با این پدیده اجتماعی، نیاز به هم‌افزایی و هم‌کاری بیشتر میان نهادهای مختلف اجتماعی و شهری وجود دارد. یکی از اقدامات کلیدی در این زمینه، جمع‌آوری و هدایت متکدیان به مراکز حمایتی است که در آن‌ها بتوانند خدمات بهداشتی، روان‌شناسی و حتی شغلی دریافت کنند. در این زمینه، شهرداری تبریز، نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی و دیگر نهادهای مرتبط، با همکاری یکدیگر تلاش می‌کنند تا متکدیان را از خیابان‌ها جمع‌آوری کرده و به مراکز ویژه‌ای برای درمان و حمایت‌های اجتماعی هدایت کنند.

هادی بدری، معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری تبریز، در این خصوص می‌گوید: هدف ما این است که با شناسایی و جمع‌آوری متکدیان، آن‌ها را به مراکز درمانی و خیریه‌ها هدایت کنیم. این افراد باید از حمایت‌های قانونی بهره‌مند شوند تا بتوانند به زندگی عادی بازگردند.

وی تأکید می‌کند: ما در این زمینه نیازمند مشارکت عمومی و فرهنگ‌سازی در بین مردم هستیم. از مردم درخواست داریم که به متکدیان کمک نکنند، چرا که این کمک‌ها به هیچ وجه منجر به رفع مشکلات آن‌ها نمی‌شود و تنها این چرخه را ادامه می‌دهد.

تبریز، شهری که زمانی نمادی از نظم، زیبایی و فرهنگ ایران بود، امروز با چالشی جدید روبرو است. تکدی‌گری، که به سرعت در حال گسترش است، فقط یک معضل اجتماعی نیست، بلکه یک بحران است که ریشه‌های آن در فقر، مهاجرت، بی‌عدالتی‌های اجتماعی و مشکلات روانی نهفته است. برای مقابله با این پدیده، نیاز به هم‌افزایی نهادهای دولتی و مردم است تا بتوان چهره تبریز را از این سایه‌ی تیره نجات داد و دوباره شهری با چهره‌ای شاداب و مهربان را شاهد باشیم.

این در صورتی ممکن است که به جای ارائه کمک‌های مقطعی، از راهکارهای بنیادی‌تر استفاده کنیم که نه تنها وضعیت کنونی را بهبود ببخشند بلکه برای نسل‌های آینده نیز راه‌های موفقیت و رفاه را هموار سازند.

آیا می‌توانیم به سادگی چهره شهر خود را بازسازی کنیم، یا اینکه تکدی‌گری تنها نتیجه‌ای از مشکلات عمیق‌تری است که در لایه‌های اجتماعی و اقتصادی جامعه نهفته است؟

کد خبر 6292287

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۸:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      36 10
      وقتی به این گدا ها پول ندی کم کم جمع میکنن
    • سینا NL ۱۹:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      32 5
      این فقر بی کاریه که باعث میشه این شکل به وجود بیاد و با چندتا شعر غزل نمیشه جلوشو گرفت
    • سیمین IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      30 16
      همیشه تبریز هم مثل سایر شهر ها متکدی داشته ولی تجمل گرایی شدید حاکم هست
      • تبریزلی IR ۰۰:۴۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
        18 22
        وقتی چیزی رو نمیدونی حرف نزن . تبریز متکدی‌ و گدا ندارد همه اینها از استانهای دیگر برای گدایی به تبریز میایند
    • ف IR ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      58 24
      کی این توهم را زده من خودم اهل و ساکن تبریزم از یک دهه قبل تر تبریز پر شده بود از گدا کی گفته که تبریز شهر بدون گداست تبریز پر از از گدا هست
      • تبریزیم IR ۱۷:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
        15 3
        منم باشما موافقم
    • صمد تبریزی IR ۲۱:۵۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      30 26
      مسولان محترم و مردم فهیم شهر زیبای تبریز به داد شهرتبریز برسید نگذارید چهره شهر اینچنین به زشتی تغییر کند .من یک شهروند آذری زبان مقیم تهران هستم .به تبریز افتخار میکنم
    • خسته قادر IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      58 6
      وضعیت اقتصادی مردم هر روز بدتر می شود از طرفی هم مالیات هزار برابری وتورم نفس مردم رابریده است همه مردم رابیچاره کرده است ۰
    • IR ۲۳:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      44 4
      چرا نیست کل ایران پرگداست
      • IR ۰۱:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
        3 1
        کل ایران رو با تبریز یکی نکن شهره بدون گدا بود که یونسکو ثبت شده بود
      • علی محمدی IR ۰۳:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
        3 0
        فقط تبریز نیست تمام ایران. این بدبختی روز به روز افزایش پیدا می‌کند
    • IR ۲۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      38 20
      اینا از شهرهای دیگه میان شهرداری باید برخورد کنه شهروندان هم همکاری کنند اکثریت شیاد هستند
    • داریوش IR ۲۳:۳۲ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      26 1
      خسته شدیم خسته
      • فلفل میرزا IR ۰۹:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
        0 0
        پاشو پاشو تنبلی رو بزار کنار کاری کن که حالت خوب بشه واحساس خستگی نکنی . #تنبلی کار زشته
    • تبریزلی IR ۰۰:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      39 26
      متاسفانه همه این متکدیها از استانهای دیگر به تبریز می ایند و چهره تبریز رو‌ تخریب میکنند
    • IR ۰۱:۱۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      3 9
      تبریز همچین چیزی نیست الکی شایعه پراکنی نکنید
    • یک مهندس IR ۰۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      16 1
      تبریز آن شهر سابق نیست..هم گدا زیاد شده و فرهنگ رانندگی اش هم نزول کرده..حیف از شهر زیبایم تبریز که در سال ۱۳۵۵ از ازمیر و آنکارا هم بهتر بود..حیف
    • یک مهندس IR ۰۲:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      تبریز آن شهر سابق نیست..هم گدا زیاد شده و فرهنگ رانندگی اش هم نزول کرده..حیف از شهر زیبایم تبریز که در سال ۱۳۵۵ از ازمیر و آنکارا هم بهتر بود..حیف
    • ناشناس IR ۰۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      15 0
      مسئوولین اقتصادی کلاه خود را بالاتر بگذارند . باید به جای افتخار از شرم بمیرید .
    • مهران IR ۰۸:۴۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      سلام وقت بخیر متاسفانه تکدی گری این مسائل وجود دارد باید مسئولین جلوی این کار رو بگیرند،وراهکاری اندیشیده شود.
    • IR ۰۸:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      دقیقا اونجا خورده نویسنده گفته از شهرستان اومده تبریز ..دقیقا اونایی که تبریز و خراب میکنن عمدتا اونایی هستن که از شهرستان میان یا به دلیل فقر مالی یا.... والا کسایی که تو تبریز ساکن بودن و هستن مدل زندگیشان یه مدل دیگس. بدون گدا بودنش این نیست که گدا نداشته باشه کسی پول نمیده .باید چیزی بفروشی .
    • مهدی IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 1
      با سلام این گداها از شهرهای دیگر روانه تبریز شدند که درحال جمع شدن هستند
    • ایرانی IR ۰۹:۲۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      من خودم تبریزی هستم ولی توی تهران زندگی میکنم از مردم تبریز خواهش میکنم نزاید تبریزهم مثل تهران پر از گدا بشه
    • علی IR ۰۹:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      99 درصد تکدیگران در اهواز غیر بومی هستند
    • رحمان طاهر IR ۱۰:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      9 0
      کسانی که گدایی می کنند هیچ گناهی ندارند آنها قربانی تورم و بی عدالتی شده اند مشکل اقتصاد بیمار مملکت هست
    • گیسو IR ۱۱:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      اصلا نباید به گداها پول داد،متاسفانه مردم دلشون میسوزه و زود پول میدن،و گداهاهم میبینن بساط کاسبیشون خوبه ادامه میدن
    • فرشته IR ۱۱:۱۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      ما واسه هر مشکلی صبوری میکنیم تحمل میکنیم دندان رو جگر می‌گذاریم سنگ صبوری به خرج میدیم و کنار می آییم و مدارا میکنیم مشکلات جدید دیگری روش اضافه میشه مثل مشکلات آب و هوا مشکلات دریای خزر - ارومیه- رود خانه زاینده رود - فرو نشست های زمین ایران- مشکلات اقتصادی - تورم و غیره
    • سودا IR ۱۱:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      2 1
      سلام متکدی ها از استان های دیگه متاسفانه وارد شدند و باید شهرداری مثل گذشته این ها را جمع کنه
    • رضا IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      2 0
      اکثراین گداها ایرانی نیستند
    • IR ۱۲:۱۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 1
      تبریز شهر بهترین هاس افتخارم اینه که آذری هستم جزیی از شهر های تبریزم ولی مردمی خون گرم تر و باغیرت هستند
    • ناشناس IR ۱۲:۲۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      جمع می کنندبه زودی
    • مهدی CY ۱۲:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 1
      تبریز گدا نداره از شهرستان اومدن
    • زارع IR ۱۲:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      سلام خسته نباشی من به این خانم هایی که در خیابان با بهانه فروش هر گونه از مردم گدایی می‌کنند ناراحتم باعث سرافکندگی ما تبریزی ها است می‌خواهند آبروی تبریز را ببرند اگر به حسابهایشان نگاه کنید از من ثروتمند ترند لطفا پیگیری کنید ممنون میشم
    • خدا IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      3 4
      اینا هیچ کدوم ایرانی نیستن همجاهم هستن
    • IR ۱۳:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      تکدی گری یا بعضاً کلاهبرداری به خداوندی خدا.
    • Leila IR ۱۳:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      3 0
      درد خودمون کمه باید افغانیا و پاکستانیا رو هم یدک بکشیم
    • محمد IR ۱۳:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      شما نتوانستید
    • NL ۱۵:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      4 0
      یعنی دگه مردم تبریز پول دارشدن دولت به همه کار وپول داد آفرین به این دولت
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 11
      ممنوع ورودشون کنید.
    • علیرضا IR ۱۵:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      9 6
      درود بر شما کل تبریز را به گردی ۵ تا گدا وجود ندارد . این ها هم غیر بومی هستند .سپاس
      • یکنفر IR ۲۳:۵۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
        1 0
        آره از مریخ اومدن دست بردارید از این توهم خود بزرگ بینی
      • محمد IR ۰۰:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
        0 0
        یعنی همه ی مردم تبریز پول دارند و کار و در آمد خوب و کافی دارند،افرین چرا ما خبر نداریم
    • رقیه IR ۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      سلام کودکان گل فروش تابه عمرم تو تبریز ندیده ام ولی خانمهایی هستن که حوالی بیمارستانها دارن گدایی میکنن نه اینکه آویزه مردم بشن ها نه !!!! اونجا ها نشسته اند هرکسی دلش خواست کمکشون میکنن هرکسی هم دلش نخواد کمک نمیکنه !!!! یعنی زوری نیست !!!!!!
    • جواد IR ۱۹:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 1
      تبریز واقعآ شهر بدون گدا بود متاسفانه مدتی است افرادی را که مشغول گدایی هستند میبینم. آنچه برمن ثابت شده اینکه ؛ اکثرا از شهرهای دور هستند .در هرحال مسؤلین باید رسیدگی کنند ، یاعلی ...
    • شیلا IR ۱۹:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      این بیچاره ها دارن وسایل میفروشن هر چقدر هم کم ارزش باشه این گدایی نیست که
    • کوروش، عظیم زاده IR ۲۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 1
      تنهاراه مقابله باتکدی گری درتبریز،جلوگیری ازورودافرادغیرخانواده وغیربومی وروستایی به تبریزمیباشد!درثانی بایدشماره ای ازشهرداری باشدکه مردم درصورت مشاهده تکدیگری مخصوصاازنوع خطرناک باآن شماره تماس بگیرندوهم اینکه این جمع آوری این افرادمحدودبه یک هفته نباشدوبه صورت مداوم ادامه یابد!
    • Man IR ۲۰:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      10 5
      قبلش هم بدونه گدا نبود!! اینا همش حرف بود..
    • Türk emin IR ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      هیشکی گدا نیس مشکل اقتصادی وضعو تغییر داده
    • وحید عبدالله پور DE ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 1
      تبریز شهر بدون گدا بوده و هستش واقعا تبریز یه شهری هست که کسی اگه کمی همت به خرج بده بیکار نیست و کار زیاده برای آدم کاری چه خانم باشه چه آقا بنده تو بخش خصوصی کار میکنم و به وضوح می بینم
    • تبریز IR ۰۳:۲۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      3 2
      من حدود ۳۰ ساله ساکن شهر زیبای تبریز هستم و این که میگن شهر بدون گدا بوده درست نیست از قدیم به نسبت بقیه شهرها خیلی خیلی کمتر داشت .ولی الان با توجه به وضعیت اقتصادی اسفناک کل کشور که روز بروز هم بدتر میشه گدا خیلی زیاد شده.
    • تبریز اوشاخلاری IR ۱۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      2 1
      نمی‌گم قبلاً تبریز گدا نداشته ولی الان اوضاع خیلی بده
    • me IR ۰۸:۰۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۳
      1 1
      مردم تبریز اهل کار و تلاشند و نان زحمت خودشون رو می خورند و عارشون میاد دست نیاز به سمت کسی دراز کنند اگر دقت کنید اکثر صنایع تبریز به دست سرمایه داران خصوصی اداره می شوند و فرصت های شغلی بسیاری هم وجود داره. بنده یکبار به یک خانم که تکدی گری می کرد پیشنهاد کار دادم با حقوق قانون کار رد کرد