خبرگزاری مهر، گروه استانها: کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی نقش اثرگذاری در ارتقای فرهنگ عمومی جامعه دارد.
اهمیت این کالای فرهنگی به گونهای است که سطح آگاهی و دانش افراد را ارتقا میدهد و دروازههای علم را به روی آنها میگشاید.
نویسندگان با خلق آثار خود در حوزههای مختلف نقش مؤثری در افزایش آگاهی و علم جامعه دارند بنابراین با فکر خلاق خود کتابهایی خلق میکنند که شوق خواندن را در افراد باید بیشتر کنند.
شیلان گیلانی از بانوان نویسنده سنندجی است که این بانوی نازک خیال کرد، زنی از تبار زاگرس که با زبان نرم، سرکشی واژگان را به کالبد شعر میکشاند تا دنیای پند و اندرز کودکان را رنگین کند.
«آمنه گیلانی»، با نام مستعار «شیلان» و «شلی» شاعر کودک و فعال فرهنگی کرد، از خانوادهای بانهای متولد شده و از سال ۳۳ در شهر سنندج است.
از نوجوانی علاقه وافری به شعر و موسیقی داشت و در سال ۱۳۷۵ با ادبیات پر فروغ شعر کودکانه فعالیت هنری خود را شروع کرد.
برای آشنایی با این نویسنده چیره دست به گفتوگو پرداختهایم که متن این گفتوگوی دلنشین را در ادامه میخوانید.
بهترین راه نصیحت کودکان کتاب داستان است
نویسنده سنندجی بیان کرد: کتاب شعر و داستان باید نهفته از آموزش و پند و اندرز باشد و بهترین راه نصیحت همین داستانهای کودکانه است تا مفهوم را صریحتر و گیراتر انتقال دهد.
خانم گیلانی گفت: در زمره آثار بنده علاوه بر کتب اشعار کودکان، یک داستان و چندین کتاب برای بزرگسالان و ۵ نمایشنامه و ترجمه چند کتاب و صدها داستان در روزنامهها هم به رشته تحریر درآوردم.
وی عنوان کرد: کتاب «ژنانی کورد» (زنان کُرد) را که یکی از ارزشمندترین آثار من است، با هدف شناساندن زنان تأثیرگذار در جامعه کردستان چاپ و تألیف کردم.
این شاعر کردستانی اذعان کرد: نگارش این کتاب هفت سال زمان برد، و در آن زندگینامه ۲۱۳ زن نامدار کردستان ایران و ۲۸۶ زن نامدار کردستان عراق و سوریه به رشته تحریر درآمده است.
گیلانی بیان کرد: خانم مستوره اردلان یکی از شاعران فاخر و از اولین تاریخ نگاران زن بوده اما تاریخ کردستان صدها شاعر زن فرهیخته را در دل خود دارد که شعر گفتن بخشی از زندگی روزمره آنها بوده و در این کتاب هم بنده به معرفی زنان شاعر و فرهیخته و زنان سردمدار بعد از سده چهارم در دو جلد ۵۱۰ صفحهای و ۵۴۶ صفحهای پرداختهام.
وی اظهار کرد: این کتاب یک اثر غنی در معرفی تعداد زیادی از زنان فرهیخته و عالم تاریخ کردستان دارد که خواندن آن برای همگان واجب است.
لزوم مطالعه کتاب توسط بانوان برای داشتن زندگی شاد
شاعر کرد سنندجی افزود: در دنیای امروز هم زنان باید با مطالعه و کتاب خواندن برای داشتن زندگی خوب و شاد تلاش کنند و حتماً از تاریخ و پیشینه خود اطلاع یابند که چه زنان هنرمند و فاخری در آسمان تاریخشان درخشیدهاند.
گیلانی اذعان کرد: آرزوی من حاکمیت آرامش و امنیت در دنیا است و اینکه خداوند به من توفیق نگارش چند مجموعه دیگر برای کودکان را بدهد.
وی افزود: کودکان سرشار از عشق و محبت هستند و در دنیای آنها لطافت حکم فرما است پس بهترین راه انتقال پیام و نصیحت کردن آنها این است که با شعر و داستان به آنها اندرزها را گفت.
وی گفت: زندگی اجتماعی و تاریخ و فرهنگ مردم مسائل مهم و ارزشی دنیای مدرن است که تنها با مطالعه و در دل کتابها میتوان برای تعالی و ماندگاری آن گام برداشت.
گیلانی خواستار افزایش سطح مطالعه در جامعه شد و ادامه داد: پایین بودن سطح مطالعه دغدغه نویسندگان است چرا که حمایت از این قشر نیازمند افزایش فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
امروز کتاب محصول تجربههای بشری و خلاقیتهای ذهنی است و سهم مؤثری در انتقال دانش و آگاهی دارد بنابراین لازم است میزان سطح مطالعه در جامعه را بالا برد که بانوان در این زمینه میتوانند در درون خانوادهها نقشآفرینی کنند.
نظر شما