۳۰ آبان ۱۴۰۳، ۱۵:۰۲

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

مصرف بنزین تا سال ۱۴۰۸ به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد

مدیر اتحادیه سوخت های جایگزین با بیان اینکه در حال حاضر شکاف تولید و مصرف بنزین ۲۰ میلیون لیتر است، گفت: در صورت تداوم شرایط فعلی تا سال ۱۴۰۸ مصرف بنزین به ۲۵۰ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی محمودیان، مدیر اتحادیه سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته امروز در نشست خبری همایش کشوری شکوفایی سبز، نوآوری‌های انرژی و حمل و نقل پاک گفت: یکی از مهمترین چالش‌های امروز چالش انرژی است و این بحران بیشتر از یک بحران اقتصادی به شمار می‌رود که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی ادامه داد: بررسی بحران فعلی انرژی نشان می‌دهد با وجود اینکه تولید بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر است اما مصرف به ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده که بیانگر شکاف ۲۰ میلیون لیتری است و اگر این روند ادامه داشته باشد تا سال ۱۴۰۸ مصرف به ۲۵۰ میلیون لیتر می‌رسد.

به گفته وی، هدر رفتی که در گازوئیل وجود دارد بیش از ۱۰ درصد است که سالانه ۱۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

محمودیان خاطر نشان کرد: بر اساس گزارش‌ها روزانه ۱۰ میلیون لیتر بنزین و ۸ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق می‌شود که از نظر ارزشی در مجموع سالانه ۶ میلیارد دلار می‌شود که ناشی از جذابیت قیمت انرژی در کشورهای همسایه است.

وی همچنین تصریح کرد: سالانه ۶۰ درصد منابع انرژی به دلیل پرداخت یارانه هدر می‌رود.

عضو اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین خاطرنشان کرد: وابستگی به سوخت‌های فسیلی و سهم ناچیز تجدیدپذیرها در کشور فاصله عظیمی با استاندارد جهانی دارد به طوری که این شاخص در ایران ۳ درصد و در جهان ۲۶ درصد است.

محمودیان افزود: سهم فعلی سی ان جی در خودروهای سبک ۱۸ درصد است در حالی که که می‌تواند تا ۳۵ درصد تأمین سوخت را برعهده داشته باشد؛ در صورت عملیاتی شدن این مهم، سالانه ۴ میلیارد دلار در مصرف سوخت صرفه جویی می‌شود.

وی ادامه داد: در خصوص ال پی جی نیز تا ابتدای سال ۱۴۰۲ روزانه ۷ میلیون لیتر صرفه جویی می‌شد اما با افزایش ۱۰ برابری از چرخه مصرف خارج شد که پیشنهاد می‌شود به دلیل ناترازی موجود مجدداً وارد سبد سوخت شود.

وی افزود: ایران یکی از ده کشور آلوده جهان است و سالانه هزاران قربانی از آلودگی هوا داریم که اثر آن در نظام سلامت بالغ بر ۸ میلیارد دلار است.

محمودیان ادامه داد: بیش از ۳ سال است بدهی واحدهای تولیدی و پیمانکاری صنعت CNG پرداخت نشده و این صنعت را با چالش مواجه کرده است؛ سازمان برنامه و بودجه عزم پرداخت این مطالبات انباشته را دارد اما نمی‌تواند پرداخت کند.

مدیر اتحادیه سوخت‌های جایگزین و خدمات وابسته با بیان اینکه "می‌توان از LPG برای موتورسیکلت‌ها و سوختی جایگزین در نیروگاه‌ها استفاده کرد"، گفت: در بودجه ۱۴۰۴ بیش از ۷۰ درصد منابع صرف هزینه‌های جاری می‌شود، پس نمی‌توان از بودجه انتظار توسعه زیرساخت‌ها را داشت، بلکه دولت باید از توان و سرمایه مردم برای توسعه استفاده کند؛ در این خصوص می‌توان با انتشار اوراق و ایجاد شفافیت برای جذب سرمایه مردمی در پروژه‌ها با سهام‌دار کردن مردم در پروژه‌های سود ده و توجیه پذیر از نظر اقتصادی، اقدام کرد.

وی افزود: دولت باید به این نتیجه برسد که بدون مشارکت مردم، نمی‌توان رویه‌های نادرست پیشین را اصلاح کرد و نمی‌توان برنامه‌های لازم برای اصلاح امور را به اجرا درآورد.

لزوم تغییر ترکیب سبد سوخت

در ادامه این نشست شهرام اتفاق مشاور اتحادیه کشوری سوخت‌های جایگزین گفت: بدترین گزینه در میان گزینه‌های مربوط به صرفه جویی در مصرف بنزین، افزایش قیمت سوخت است زیرا برحسب تجربه افزایش منابع حاصل از آن مربوط به امور زیر بنایی نمی‌شود.

وی ادامه داد: با افزایش قیمت بر نرخ تورم افزوده می‌شود و این در حالیست که در کشور شاهد نهادهای بودجه خواری هستیم که ابتدا این نهادها باید مورد بررسی قرار گیرند.

اتفاق خاطرنشان کرد: افزایش قیمت انرژی به عنوان یک گزینه مطرح است و تمرکز بر تنوع سبد سوخت داریم.

به گفته این مقام صنفی، باید اقدامی صورت گیرد که اثرگذاری عمیق و جدی داشته باشد. تغییر ترکیب سبد سوخت و تغییر تخصیص منابع یکی از راهکارهای مناسبی است که بر زندگی مردم هم فشاری وارد نمی‌کند.

کد خبر 6293922

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۳۰
      5 4
      یارانه انرژی باید بین همه مردم بطور یکسان توزیع بشه
    • IR ۱۰:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      یعنی نمی خواهید دست از سر این تولیدات پر مصرف بردارید؟؟؟ نمی خواهید خودرو برقی تولید و یا وارد کنید؟؟؟؟؟؟
    • IR ۱۱:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      نوش جونمون
    • IR ۱۳:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      1 0
      در ذخائر نفت و گاز در رده دوم جهان هستیم
    • IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      این دروغه محضه،سالانه اگه یک میلیون خودرو اضافه بشه میسه ۵ میلیون که تقریبا ۱۰ الی ۱۵ درصد خودروهای فعلی پس به اندازه همین مقدار مصرف سوخت بالا میره که میشه پر پرش ۱۵۰ میلیون لیتر ،آمار فعلی هم که دولت داره میگه کلی جای سئوال داره!وبه نظر من به دور از واقعیته فقط بودجه کم اومده باید مردم پرش کنن!
    • دیده بان IR ۲۱:۲۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۱
      0 0
      خودرو های کم مصرف بسازید یا وارد کنید تا مصرف بنزین کم بشود یکبار برای همیشه این معضل رو حل کنید درب کارخانه های خودرو ساز رو ببندید در تمام دنیا خودروهای کم مصرف در حرکت هستن اونوقت در ایران هنوز سمند و پژو پر مصرف رو بورسه
    • م.ظ IR ۲۳:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      1 0
      هر روز داره تولید خودرو اضافه میشه و واردات خودرو هم داره انجام میشه مصرف بالا می‌ره دیگه .وظیفه دولت است که ناترازی رو درست کنه نه اینکه هر روز بیاد بگه مصرف رفت بالا مصرف اومد پایین .باید تولید بنزین بالا بره
    • رضا IR ۱۶:۱۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۳
      0 0
      یعنی مردم به جای آب وغذا بنزین می خورن چرا مسئولین نمیخوان قبول کنن که خودروهای ساخت داخل پر مصرف هستن
    • فرهاد ایرائی IR ۱۷:۳۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۳
      0 0
      دولت مسعولان خودرو ساز باید تاوان بدن با ساخت این خودروهای غیر استاندارد بدرد نخور نه ملت