به گزارش خبرنگار مهر، مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی عصر امروز پنج شنبه در نشست نخبگان، فرهیختگان، متنفذین، سران طوایف و علمای شیعه و سنی سیستان وبلوچستان که با حضور رئیس جمهور و چند تن از اعضای هیئت دولت که در تالار فردوسی دانشگاه سیستان وبلوچستان در حال برگزاری است، افزود: اگر بخواهیم استان را با سایر استانهای کشور مقایسه کنیم، با توجه به ظرفیتها و امتیازاتی که این خطه پهناور دارد، باید تاریخ را بررسی کنیم که در حال حوزه آموزش و پرورش، نخبه پروری، تعالیم و آموزش و غیره در چه نقطهای ایستادهایم، اگر به شاخصها و نتایج اقدامات و فعالیتها نگاه کنیم، سیستان و بلوچستان در آخرین نقطه در بین تمام استانهای کشور قرار دارد، آموزش و پرورش این استان در آخرین نقطه قرار دارد و ضعیف عمل کرده است.
معضل دیگر موضوع جادهها هست که بیشترین تلفات جادهای را در کشور این خطه پهناور به خود اختصاص داده، چرا که آزادراه و بزرگراه مناسبی نداریم و شاهد از دست دادن عزیزان خود در جادههای مواصلاتی هستیم.
وی اضافه کرد: ضریب هوشی در سیستان و بلوچستان به قدری زیاد هست که فرزندان این دیار، نخبه و باهوش هستند، اگر بر روی آنان کار شود و به درستی تعلیم و آموزش ببینند، حرفها برای گفتن داشته و در کشور مؤثر هستند.
وی بیان کرد: خواسته ما از دولت چهاردهم، رفع معضلات آموزشی در سیستان وبلوچستان است.
اسماعیل زهی، گفت: ملت ایران، دارای ظرفیتهای کلان و بزرگی هستند، فرهنگ غنی داریم و الگوی سایر کشورها هستیم، فرهنگ ناب اسلام ظرفیت ایران اسلامی را بالا برده و بیشتر کرده است.
وی افزود: فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی را بیشتر به سمت طرقی سوق داده و باعث پیشرفت ما شده، مشکلات کنونی ما عدم بهرهمندی مناسب از ظرفیتها نخبگان و توانمند و شایسته است.
وی خاطر نشان کرد: برخی از افراد ملت ایران از کشور مهاجرت کرده اند و سایر کشورها را آباد میکنند، باید از ظرفیت این افراد حداکثر استفاده را کنیم، اینها سرمایههای ایران هستند که هدر رفته اند و باید برای برگشت آنها چارهاندیشی کرد.
امام جماعت اهل سنت مسجد مکی زاهدان، اضافه کرد: در داخل کشور افراد شایسته و نخبه زیادی وجود دارد باید در ظرفیت آنها برای رفع مشکلات موجود بهرهمند شد.
وی بیان کرد: افرادی باید به عنوان مدیر بر روی کار بیایند که وجدان کاری داشته و توانمندی بالایی داشته باشند چرا که توجه به این شایسته سالاریها راهکار حل مشکلات است.
وی گفت: مهمترین سرمایه این کشور، مردم هستند، اگر به آنها تکیه و اعتماد کنیم، میتوان موانع موجود در کشور را حل و فصل کرد.
اسماعیل زهی، خطاب به رئیس جمهور تصریح کرد: به علت انتخاب فرزندی از افراد بومی و نخبه سیستان و بلوچستان که سکانداری استانداری را در عهده وی گذاشتهاید، قدردانی میکنیم، این اعتماد دولت و نظام و توجه به اقوام و مذاهب و افراد بومی منجر به اعتماد و رضایتمندی مردم شده است.
وی اضافه کرد: اعتماد به زنان و دادن پستهای کلیدی به این قشر، مورد دیگری است که جای قدردانی از دولت وفاق ملی دارد، امیدواریم رئیس جمهور دولت چهاردهم در این راستا با سرعت بیشتر گام بردارد و در تغییرات، بیشتر تلاش کند، چرا که دنیا بدخواه ایران هست و این اقدامات، خاری در چشم آنها و مایع امیدواری ملت است.
این عالم اهل سنت، بیان کرد: راه رسیدن به خدا، خدمت به مردم است، رضایت مردم، منجر به رضایت و خشنودی خدا میشود و ما به حمایت ملت نیاز داریم.
وی خاطر نشان کرد: دولت چهاردهم همانگونه که به اقوام و مذاهب مختلف اعتماد کرده، توقع داریم از نخبگان سیستان و بلوچستان در پستهای کلیدی کشور نیز استفاده کند، چرا که آنان توانمندی و شایستگی لازم را داشته و میتوانند خدمات دولت را تبیین کنند.
اسماعیل زهی ادامه داد: مردم سیستان و بلوچستان همه در کنار یکدیگر با مسالمت وحدت و برادری زندگی میکنند و همدل هستند، تفاوتی در بیانات شیعه و سنی وجود ندارد، بودن مردم در کنار یکدیگر مهم هست، تقاضای ما تقویت وحدت است.
وی اظهار کرد: بودن مردم در کنار یکدیگر، هزینه تأمین امنیت را به صفر میرساند، چرا که مردم از این مرز و بوم پاسداری و حفاظت میکنند، هیچ شرور و دشمنی نمیتواند به خاک ما تجاوز کند چرا که مردم با یکدیگر هستند و با هم همبستگی و وحدت دارند.
نظر شما