به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین نشست کمیته ملی راهبردی مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی با هدف ارائه گزارش دستگاههای اجرایی وظیفه مدار در زمینه تدوین محتوا و برگزاری دورههای آموزش ایمنی و بهداشت شغلی برگزار شد.
این نشست با حضور «احمد رضا پرنده» مدیر کل بازرسی کار و دبیر شورای عالی حفاظت فنی، نمایندگان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری، سازمان اداری و استخدامی، سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، مرکز تحقیقات تعلیمات و حفاظت بهداشت کار، نمایندگان کانونهای کارگری و کارفرمایی در محل این وزارتخانه برگزار شد.
مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست گفت: جمهوری اسلامی ایران از سال گذشته به مقاوله نامه ایمنی و بهداشت شغلی (مقاوله نامه ۱۵۵ سازمان بینالمللی کار) پیوسته است.
پرنده افزود: برحسب ماده ۵ آئین نامه مقاوله نامه ۱۵۵، وزارتخانهها و دستگاههای اجرای وظیفهای برای تدوین محتوا و کتاب درسی و برگزاری دورههای آموزشی مرتبط با ایمنی و بهداشت شغلی برای تمامی مقاطع تحصیلی و آموزشی دارند.
وی افزود: در این ماده از مقاوله نامه اجرای آموزش ایمنی و بهداشت شغلی برای دانشجویان وزارت بهداشت و وزارت علوم و تحقیقات و فناوری پیشبینی شده تا دانشجویان همه رشتهها، آموزشهای ایمنی و بهداشت شغلی را فراگیرند تا در هنگام اشتغال، انجام کار برای آنها همراه با ایمنی و رعایت بهداشت شغلی باشد.
مدیر کل بازرسی کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در این نشست اقدامات وزارتخانهها در زمینه تهیه محتوا و مطالب آموزشی، سرفصلهای آموزشی ایمنی و بهداشت شغلی برای دانشجویان رشتههای مختلف در وزارت بهداشت و وزارت علوم و تحقیقات بازگو و مورد بررسی قرار گرفت و همچنین در خصوص آموزش ایمنی و بهداشت شغلی برای کارکنان نیز بحث و تبادل نظر شد.
پرنده گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان مقام صلاحیت دار اجرای مقاوله نامه ۱۵۵ باید گزارش اقدامات را از همه وزارتخانهها، سازمانها و تشکلات کارگری و کارفرمایی اخذ و پس از بررسی و جمع بندی به دولت ارائه کند.
وی تصریح کرد: ما معتقدیم مقاوله نامه ۱۵۵ در حوزه ایمنی و بهداشت شغلی فرصتی برای استفاده از تمامی ظرفیتهای کشور برای ارتقای ایمنی همه شاغلان در تمامی بخشهای اقتصادی کشور است.
نظر شما