خبرگزاری مهر، گروه استانها؛ هنر ابزاری است برای نمایش رویدادهایی به وسعت بیان شادیها، دردها و آنچه که پیرامون زندگی افراد روی میدهد.
کردستان با عنوان پر افتخار «استان فرهنگی» سالهاست که با برگزاری جشنوارهها و رویدادهای متنوع این مدال پرافتخار را به رخ میکشد و فرهنگ و هنر این استان را با وجود جوانان و هنرمندان توانمندش به نمایش میگذارد.
عصر پنجشنبه یکم آذر ماه، سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان همراه با کارناوال و شادیپیمایی در سنندج آغاز به کار کرد.
کارناوالی که جمعیتی مملو از کودکان کردستانی با لباس محلی همراه با هنرمندان عرصه هنرهای نمایشی را به پیاده راه فردوسی سنندج کشاند تا شکوه هنر این مرز و بوم را به تصویر بکشند و به یاد مظلومیت کودکان غزه نیز هنرنمایی کنند.
نمایش خیابانی «عکاس باشی» با روایتگری از داستان کودکان غزه آغازگر این جشنواره در پیادهراه فردوسی بود، که اشک و ماتم سالیان سال مردم بیدفاع غزه را به نمایش گذاشت.
جشنواره تئاتر ویترین جشنوارههای کردستان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در گفتوگو با خبرنگار مهر، جشنواره تئاتر استانی را ویترین جشنوارههای هنری خصوصاً کلکسیون هنر نمایشی دانست.
علی اصغر دریایی گفت: در این جشنواره، از تمام ظرفیتهای تئاتر استان استفاده شده و از اساتید کشوری هم برای داوری بهره گرفته شده که میتواند برای جوانان استان یک فرصت مغتنمی باشد.
وی عنوان کرد: وجه تمایز این جشنواره با دورههای قبل تجلیل از بزرگان تمام شهرستانهای استان است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اذعان کرد: امروز جشنواره تئاتر استانی کلید خورد، و تاکنون جشنواره تئاتر مریوان، مونولوگ دهگلان، تئاتر بسیج قروه هم برگزار شده و جشنواره تئاتر سقز هفته بعد و طنز دیواندره هم در آینده برگزار میشود.
مظلومیت کودکان غزه محور افتتاحیه جشنواره تئاتر استانی کردستان
دبیر سی و پنجمین جشنواره استانی هم در گفتوگو با خبرنگار ما اذعان کرد: جشنواره در ۲ بخش صحنهای با ۹ اثر و دو کار جانبی و ۶ اثر خیابانی و دو کار جانبی در خصوص غزه با داوری ۸ داور آغاز به کار کرد.
اسعد فریدی بیان کرد: این جشنواره امروز آغاز شده و به مدت ۴ روز نمایشهای آن اجرای خواهد شد که پلاتوی مجتمع فجر محل برگزاری جشنوارههای سالنی و ۶ نقطه شهر هم محل اجرای نمایشهای خیابانی است.
وی افزود: نمایش مظلومیت کودکان غزه محور اصلی افتتاحیه بود که بخشی از درد و رنج این کودکان را به نمایش گذاشت.
۱۰۰ خبرنگار پوشش خبری جشنواره تئاتر استانی را برعهده دارند
دبیر بخش رسانهای سی و پنجمین جشنواره استانی تئاتر کردستان هم اعلام کرد: این رویداد بزرگ و هنری برای اولین بار در غالب کارناوال و دومین سال متوالی در بخش نمایش خیابانی آن فعال است که ۱۰۰ خبرنگار و عکاس استان پوشش آن را برعهده دارند.
فردین کمانگر اظهار کرد: کردستان دارای ظرفیتهای غنی فرهنگی و هنری است و این جشنواره هم یک رویداد بزرگ برای انعکاس بهتر فرهنگ و هنر استان خواهد بود.
وی افزود: حضور رسانهها و خبرنگاران و عکاسان یکی از پونهای مثبت و ضمیمه اصلی جشنوارههای استانی است.
اجرای ۲۰ نمایش خیابانی در جشنواره تئاتر استانی کردستان
دبیر اجرایی تئاتر خیابانی سی و پنجمین جشنواره تئاتر کردستان هم در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: این جشنواره یکی از جشنوارههای خوب و ارزشمند استان است که ۲۰ نمایش خیابانی هم دارد.
سید سوران حسینی اذعان کرد: در مراسم افتتاحیه عروسکهای تن پوش استانی و عروسکهای موسیقی که از تهران به جشنواره دعوت شدند اجرای برنامه داشتند.
وی افزود: ۲۰ اجرای امسال در نقاط تعیین شده شهر سنندج در محله نایسر، پیاده راه فردوسی، پارک شانو و پارک سپیدار برگزار خواهد شد.
گفتنی است؛ در این کارناوال خیابانی کمال قادری خواننده مطرح استانی اجرا داشت، همچنین بچههای مدرسه آموزگار با لباسهای محلی و رنگین ملودی «وطن» و «شارهکهم سنه» را اجرا کردند، برنامههای مفرح و شاد دیگری هم در ادامه برگزار شد.
نظر شما