۲ آذر ۱۴۰۳، ۷:۱۷

وزیر علوم خبر داد؛

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

مهاجرت ۲۵ درصد اساتید؛ تلاش برای رفع مشکلات اقتصادی

وزیر علوم گفت: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند که این عدد نگران کننده‌ای است.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین سیمایی صراف وزیر علوم درباره کنترل مهاجرت دانشجویان گفت: مهاجرت عوامل مختلفی از جمله عوامل شغلی، اقتصادی، اجتماعی سیاسی دارد و ما همه عوامل را بررسی کرده و به آنها ضریب داده‌ایم و مشخص کردیم چرا و به چه دلیل کسانی مهاجرت می‌کنند و برخی حتی قصد بازگشت نیز ندارد.

وی ادامه داد: این تاسف زمانی بیشتر می‌شود، که شاید بتوانم بگویم در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند، ۲۵ درصد عدد نگران کننده‌ای است وقتی این روند ادامه پیدا کند افرادی جایگزین آنها می‌شوند که شاید از مرتبه ضعیف‌تری برخوردار هستند.

وزیر علوم افزود: این موضوع باعث می‌شود، همین طور دانشگاه نزول پیدا کرده و دانشجو هم به همین صورت است.

وی ادامه داد: این موضوع خیلی جای تاسف دارد و عوامل آن هم شناسایی شده است یک عامل مهم آن عامل اقتصادی است که ما کارگروه خاص و ویژه‌ای برای آن تعیین کردیم برای اینکه نگرانی‌های اقتصادی از جمله مسکن برطرف شود.

وی افزود: وقتی حقوق اساتید در دانشگاه همسایه ما آن طرف آب، بین ۴ تا ۷ هزار دلار است و حقوق استاد تمام ما با ۵۰ پایه به سختی به هزار دلار می‌رسد، حالا فکر کنید یک استاد جوان که وارد دانشگاه می‌شود ۳۰۰ دلار می‌گیرد، ممکن است استاد تمام ما حال و انگیزه مهاجرت نداشته باشد اما این استاد جوان می‌خواهد زندگی تشکیل دهد، مسکن تهیه کند، ماشین بخرد، فرزندش را راهی مدرسه کند، با ۳۰۰ الی ۴۰۰ دلار نمی‌تواند زندگی کند آن وقت جاذبه‌های آن طرف فراوان بوده، طبیعتاً علاقه‌ای نیز ندارد که مهاجرت کند اما برای معیشت مجبور است.

وی درباره اینکه آیا میز اقتصاد می‌تواند کمک کننده باشد، گفت: میز اقتصاد آخرین تلاش‌های ما است و به آن امیدوار هستیم علاوه بر بودجه رسمی منابع دیگری برای تامین این نقیصه می‌توان پیدا کرد علاوه بر اینکه ما برای ارتباط با صنعت جدی می‌شویم و حداقل دانشگاه‌های صنعتی ما می‌توانند پروژه‌های شرکت‌های خصوصی و دولتی را جذب کنند، که هم باعث کمک به صنعت و هم باعث کمک مالی و معیشتی به دانشگاه می‌شوند که علاوه بر آن دانشگاه نیز ارتقا علمی هم پیدا می‌کند.

کد خبر 6295022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۹:۵۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      7 2
      اکثر مهاجرت ها بخاطر دافعه اینجاست. نه جاذبه مقصد. کمی سرمایه اجتماعی رو زیاد کنید تا اینطور به کشور خسارت وارد نشه
    • حسن IR ۱۲:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      18 0
      یه استاد دانشگاه خیلی رزومه قوی داشته باشه در حدود ۳۵ سالگی بتونه استخدام شه با حقوق دریافتیش ۲۳-۲۵... تا ۳۵ سالگی هبچ حقوقی نداشته، تدریس، راهنمایی دانشجوبان ارشد دکتری، تعریف پروژه و وقتی میاد خونه ذهنش درگیر پایان نامه و مقالات دانشگاهشه.. با این حقوق میتونه اجاره خونه بده؟ میتونه یه پراید بخره؟
    • IR ۱۲:۳۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      8 0
      ۷۵ درصد دیگر هم احساس تعلق ندارند پیشرفتی وجود ندارد و راه راه یک به یک بسته می شوند افول علم در آینده ای نزدیک ... به علت آنکه بسیاری از جوانان دیگر راه موفقیت خود را از مسیر دانشگاه نمی‌بینند آنهایی که این مسیر را تخریب کردند آینده کشور را نابود کردند
    • هیات علمی IR ۱۶:۰۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۲
      8 2
      آمار بیشتر از این حرف هاست. اکثر همکاران به فکر رفتن هستند. اینجا برای علم و عالم ارزشی قائل نیستند. می رویم جایی دیگر شاید احترامی دیدیم.
    • IR ۰۹:۱۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۳
      2 0
      هدف از طرح موضوع چیست؟ باید حل کرد و بعد گفت مشکل حل شد. اما طبق گزارش رسمی مجله نیچر 47 درصد نیروی کار دکتری در آمریکا متولدین سایر کشورها عمدتا از چین و هند می باشد. زیر ساخت های مجهز حوزه علم و فناوری و هزینه یک تریلیون دلاری تحقیق و توسعه آمریکا بسان آهنربایی همه را جذب خود می کند.