به گزارش خبرگزاری مهر، پنجمین نشست شورای مدیران معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در سال ۱۴۰۳ با حضور حمید رضا موحدی؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در محل سالن جلسات ساختمان شهید صدیقیان (ساختمان شماره ۳ قوه قضائیه) برگزار شد.
بحث و تبادل نظر برگزاری نشست هم اندیشی معاونین منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری سراسر استانها با مدیران ستادی این معاونت و ارائه گزارش عملکرد توسط ادارات کل تابعه معاونت درخصوص برنامههای عملیاتی مصوب سالانه، برنامههای عملیاتی منطبق با سند تحول و تعالی قوه قضائیه و وظایف و ماموریتهایی که در برنامههای عملیاتی پیش بینی شده است از محورهای مهم این نشست بود که با حضور معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از مدیران کل ادارات تابعه و مشاوران این معاونت مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
حمید رضا موحدی در ابتدای این نشست با اشاره برنامه محور بودن معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه به تشریح سیاستها و نحوه بهره برداری از عملیات اجرایی پرداخت و گفت: در شکل و ساختار برنامههای عملیاتی معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با سطح اقیانوسی از اطلاعات مواجه هستیم، اما عمق این اطلاعات است که نتیجه عمل این معاونت را دگرگون خواهد کرد؛ لذا بایستی ساختارها و قالبهای سنتی را بشکنیم تا در اجرای برنامههای عملیاتی تحول ایجاد کنیم.
وی با بیان اهمیت محور موضوعات بر صراحت کلام در بیان نقطه نظرات تاکید کرد و گفت: تقویت فرهنگ سازمانی و ایجاد رضایتمندی از جمله مسئولیتهایی است که بر دوش ماست؛ لذا در فرایند جذب و گزینش، تربیت و آموزش ضمن خدمت، کارگزینی قضائی و اداری و مسائل فرهنگی و … به نحوی باید عمل کنیم که احساس نارضایتی از نحوه برخوردها در تشکیلات وجود نداشته باشد و معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه نقطه امیدی برای ۶۰ هزار خانواده اداری و ۱۳ هزار خانواده قضائی باشد و کارکنان مجموعه دستگاه قضا در اجرای وظایف خود دلگرم باشند که کارکنان این معاونت پشتیبان و پیگیر مطالبات اداری و حقوقی آنان هستند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به ضرورت ایجاد شبکه کادرسازی مدیریتی جهت حکمرانی شایسته از زبان رهبر معظم انقلاب خاطر نشان کرد: ایجاد شبکه کادرسازی مدیریتی در مجموعه دستگاه قضا به نحوی باید پیاده سازی شود که بی درنگ نسبت به معرفی افراد شایسته تصدی پست در مناصب دستگاه قضائی اقدام کنیم.
وی افزود: راهکارها برای اجرای دستورالعملها در سند تحول قضائی فراهم است شاید نقدها و اشکالاتی از ابتدا در این مسیر نمایان شود، اما نباید نا امید شد تا به نقطه آرمانی مد نظر برسیم.
موحدی ضمن قدردانی از اقداماتی که تاکنون انجام شده، بر نگاه جدی، واقع بینانه و بازنگری مجدد و اساسی در ادامه فعالیتها تاکید کرد و گفت: امیدواریم نوع کارکرد بیش از پیش منشأ اثر باشد.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه درخصوص برگزاری نشست هم اندیشی معاونین منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری سراسر استانها عنوان کرد: به جهت اینکه در سراسر دادگستریها یک متناظر منابع انسانی وجود دارد، برگزاری این نشستها بایستی با هدف برگزاری نشست عملیاتی آسیب شناسانه با برنامه ریزی دقیق صورت گیرد، شرح وظایف مشخص شود و بازخورد داشته باشد. تحلیل آماری از وضعیت استانها و طرحها برای ارتقا وضعیت قوه قضائیه ارائه شود. به نحوی که با تبیین شرح وظایف، معاونان محترم منابع انسانی دادگستری استانها به پیش بینی و شناسایی شرایط پیش رو و وضعیتهای بحرانی احتمالی بپردازند؛ لذا در این نشست بایستی خارج از قواعد تشریفات با ایجاد طوفان ذهنی و تفکر بی وقفه، ایدهها را به اشتراک گذاشته و برای اقدامات بعدی روشهایی برای حل مسائل و رسیدن به اهداف عالیه رتبه بندی کنیم.
وی ادامه داد: برای برنامه ریزی سال ۱۴۰۳ معاونت تنها نبایستی ستادی تصمیم گیری شود بلکه بایستی بعد از دریافت تمامی نقطه نظرات استانها و لحاظ پیوست بودجهای برنامه ریزی کرد. با توجه به شرایط اقتصادی کشور با نگاه و رویکرد تحولی مکلف به صرفه جویی در هزینهها هستیم ضمن اینکه نوع اقدامات ما نبایستی متوقف و منوط بر دریافت بودجههای کلان شود.
موحدی با اشاره به هنر بهرهمندی از ثانیهها در اجرای وظایف توسط مدیران قوه قضائیه گفت: در نگاه مدیریتی، ثانیهها نیز موضوعیت دارد و نیم نگاهی به عملکرد قهرمانان تاریخی و ملی کشورمان که نام نیک و خدمات ارزنده ارائه دادهاند، موید همین نکته است.
وی افزود: ما در مقابل نگاه خداوند بلند مرتبه، رهبر معظم انقلاب، شهدای معزز، مردم عزیز کشورمان و مسئولان قوه قضائیه بایستی سربلند باشیم.
در ادامه ارائه گزارش عملکرد توسط ادارات کل تابعه این معاونت درخصوص برنامههای عملیاتی مصوب سالانه، برنامههای عملیاتی منطبق با سند تحول و تعالی قوه قضائیه و وظایف و ماموریتهایی که در برنامههای عملیاتی پیش بینی شده است، مورد ارزیابی قرار گرفت.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در پایان سخنان خود با اشاره به گزارشهای آماری ارائه شده، پیام همراهی، همپوشانی، دقت نظر در کارها و هماهنگی برنامهها و عدم جزیرهای عمل کردن را جریان سازی کرد و افزود: بدون بهره برداری از انباشت اطلاعات آماری که برای آن زمان صرف شده برنامه ریزی کارساز نخواهد بود؛ لذا مدیران کل محترم معاونت باید لحظه به لحظه بر اطلاعات آماری فعالیتهای خود و عمق مسئولیت خود واقف باشند و با هماهنگی، تقویت و مساعدت یکدیگر جهادی کار کنند تا نتایج زحمات ایشان منجر به حفظ سلامت کاری، شادابی و رضایتمندی کارکنان مجموعه دستگاه قضا شود. ضمن اینکه توانمندیهای مدیران معاونت با این رویکردها مورد سنجش و ارزیابی قرار میگیرد.
نظر شما