به گزارش خبرنگار مهر، مجید دهقانیزاده در پنجمین نشست این کارگروه که با محوریت بررسی و تشریح آخرین وضعیت بیکاری و اشتغال استان در محل تالار کوثر استانداری یزد برگزار شد، گفت: مدل عملیاتی اشتغال دانشآموختگان استان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد در حال تدوین است.
وی با اشاره به شاخصهای کلان اقتصادی، رشد اقتصادی و تک رقمی شدن تورم را از اهداف برنامه هفتم پیشرفت کشور عنوان کرد و گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان درتابستان ۱۴۰۳، معادل ۴۳ درصد بوده و در مردان این نرخ پایینتر از میانگین کشوری است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد در تشریح آخرین وضعیت بیکاری و اشتغال استان، اظهار داشت: براساس اخرین آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران در تابستان ۱۴۰۳، نرخ بیکاری مردان استان ۳.۶ درصد، نرخ بیکاری زنان ۱۵.۱ درصد و و نرخ بیکاری کل استان ۶.۳ درصد و پایینتر از میانگین کشوری است.
دهقانیزاده با بیان اینکه تمرکز تیم مدیریتی استان یزد بر ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان و بانوان است، گفت: مدل عملیاتی اشتغال دانشآموختگان استان از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی یزد در حال تدوین است و برای اشتغال بانوان نیز طرح پژوهشی با عنوان شناسایی فرصتهای آینده شغلی بانوان مبتنی بر پایداری خانواده تعریف شده است.
دبیر کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایهگذاری استان یزد با اشاره به سهم اشتغال هر بخش استان در تابستان ۱۴۰۳، سهم صنعت و معدن را ۵۰.۲، سهم خدمات را ۴۲.۳ درصد و سهم بخش کشاورزی را ۷.۵ درصد اعلام و بیان کرد: باید به ایجاد اشتغال در بخش خدمات توجه ویژهای داشته باشیم که این مهم نیاز به تغییر ریل از اقتصاد منبع محور به اقتصاد مبتنی بر علم و دانش و صدور خدمات برتر، توسعه فعالیتهای مزیتدار اقلیم، کم آبخواه، پاک و با ارزش افزوده بالا در استان هستیم.
دهقانیزاده با توجه به تحلیل آمارهای بیمهشدگان اجباری تامین اجتماعی در استان، گفت: جمعیت شاغل بیمه شده استان یزد در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳ نسبت به سال گذشته، ۱۵۱۲۸ نفر رشد داشته که از میزان ۱۱۹۷۱ نفر به جمعیت مردان شاغل و ۳۱۵۷ نفر به جمعیت زنان شاغل افزوده شده است.
به گفته وی، سهم نیروهای بومی از این تعداد ۳۹۷۷ نفر یا به عبارتی ۲۶.۳ درصد بوده است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان در پایان به ۹۱۸ پروژه با پیشرفت فیزیکی بیش از ۶۰ درصد در استان اشاره کرد و اشتغال مورد نیاز برای این پروژهها را ۳۲ هزار و ۸۲۹ نفر ارزیابی کرد و اظهار داشت: باید به گونهای برنامهریزی شود که سهم اشتغال ایجاده شده برای افراد بومی استان افزایش یابد.
دهقانیزاده افزود: سند امایش استان و سایر برنامههای تدوین شده به دنبال تغییر ریل اقتصادی استان به سوی اقتصاد دانشبنیان است که میتواند منجر به جذب و نگهداشت نخبگان و اشتغال دانش آموختگان و بانوان شود.
نظر شما