به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان طالقان با بیان اینکه پلنگ یکی از ۳۷ گونه گربه سانان دنیا محسوب میشود، افزود: در گذشته در ایران ۱۰ گونه گربه سان زندگی میکردند که با انقراض شیر ایرانی و ببر خزر، امروزه پلنگ بزرگ جثه ترین گربه سان کشور محسوب میشود.
محسن فلاح نژاد افزود: هیچ دو پلنگی را نمیتوان یافت که خالها روی بدن و یا صورتشان با هم یکسان باشد، دقیقاً مانند اثر انگشت انسانها که در هیچ دو فردی یکسان نیست و در واقع، یکی از راههای تشخیص پلنگهای مختلف در طبیعت از یکدیگر، استفاده از همین خالها است که هر کدام برای هر فرد اختصاصی است.
وی اظهار کرد: خالهای روی پوزه، اطراف سبیل، پیشانی، زیر چشم و زیر چانه و همچنین خالها و الگوی رنگهای روی شکم برای شناسایی افراد تا حد ۹۵ درصد کافی است و این خال های منحصر بفرد بهترین و کارآمدترین روش برآورد جمعیت پلنگها در طبیعت است، بطوریکه از وسیله خاصی بنام دوربین تلهای برای این منظور استفاده میشود.
فلاح نژاد وجود پلنگ در یک محیط را نشان دهنده پویایی آن زیست بوم و تکمیل زنجیره غذایی منطقه و زیستگاه دانست و افزود: پلنگ بر اساس قوانین سازمان حفاظت محیط زیست در زمره گونههای درخطر انقراض است.
وی یادآور شد: شاخص ترین گونه منطقه حفاظت شده کل و بز است ولی هر ساله در سرشماریهای انجام شده گونههای جانوری دیگر مانند پلنگ، خرس، شغال، گرگ، روباه ثبت میشود.
گفتنی است منطقه شکار ممنوع طالقان بالغ بر ۷۵ هزار هکتار وسعت دارد و تمدید شکار ممنوع بودن این منطقه برای سومین بار متوالی تمدید شده است.
نظر شما