محمد سراج عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، در نقد ورود بانکها به حوزه بنگاه داری اظهار کرد: متأسفانه بانک بر اساس نیاز جامعه ما ایجاد نشدند و تأسیس بانکها مبتنی بر تجربه کشورهای غربی بود که آن را بر ما آوار کردند با روش بانکداری ای که حتی مردم اروپا را نیز خسته کرده است.
وی با بیان اینکه روش موجود بانکداری از سوی یهودیها که به موش کثیف شهره هستند ایجاد شده، گفت: موش کثیف با ربایی که میگرفتند مردم اروپا را به ذلت کشاندند و متأسفانه ما هم همین رویه و فرمول را به صورت تحمیلی وارد کشور خود کردیم. کار خطایی که دولت اصلاحات انجام داد این بود که به جای اینکه تولید خصوصی شود، بانک خصوصی شد. در صورتی که بانک باید ذیل دولت و محلی برای نگه داشتن پولهایی باشد که مردم نیاز ندارند و در نهایت این پولها به سمت تولید هدایت شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اینکه کسی که امانتدار است حق ندارد امانت را صرف اهداف خود کند، عنوان کرد: بنگاه داری بانک در واقع، ایجاد سود از پول مردم برای خود است که کار غلطی است. مثل این است که آموزش و پرورش به دنبال سود خود باشد در حالی که وظیفه آموزش را بر عهده دارد. کار بانک هم نگه داشتن پول مردم است تا هر زمان که نیازی به آن نداشتند به سمت تولید هدایت شود در حالی که ما بانک را درست کردیم که به جای نگه داشتن پول مردم از آن سو استفاده میکند.
سراج با تاکید بر اینکه بانک اصلاً نباید سودآور باشد، خاطرنشان کرد: این کار غلط را به ما تحمیل کردند و حالا که قصد خروج از آن داریم به جای اصلاح روند، بانکها را خصوصی کردیم و فکر میکنیم بانک بنگاه اقتصادی است و با پولهای مردم باید کار اقتصادی انجام دهیم. باید این کار غلط را ساماندهی کنیم. برای این اقدام قانون داریم اما بانکها به آن عمل نمیکنند و ما در عمل انجام شده گرفتار شدیم.
وی اضافه کرد: یک شخص با دل و جرأت در دولت باید باشد که این قوانین را اجرایی کند تا از مشکلاتی که گریبان گیرمان شده نجات پیدا کنیم. متأسفانه بخش زیادی از تورم در کشور ما به دلیل رفتار غلط بانکها است که باید اصلاح شود. البته مجلس قبل قانون خوبی در حوزه پولی و مالی تصویب کرد و تکلیف و وظایف بانک مرکزی به موجب آن مشخص شد. باید در وضعیت جدید نظارت صورت گیرد تا قانون منظور به درستی اجرا شود تا به سمت بانکداری اسلامی حرکت کنیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بانکهای زیادی وجود دارند که به دلیل ناترازی، به مردم بدهکار هستند و نمیتوانند پول مردم را پس بدهند و لازم است سرمایههای مالی خود را به فروش برسانند تا بدهیهای خود را پرداخت کنند. بانکها باید داراییهای خود را به هر طریقی که امکان دارد به فروش برسانند و بدهیهای خود را پرداخت کنند و به مسیر اصلی خودشان برگردند. حدود ۸ بانک هستند که ناترازی دارند و اگر این مشکل را برطرف نکنند باید تعطیل شوند.
نظر شما