۱۰ بهمن ۱۳۸۶، ۱۳:۰۰

/اخبار هفتگی جهان اسلام/

سرقت میراث مسلمانان؛ راهکار سیطره فرهنگی اسرائیل بر فلسطین

سرقت میراث مسلمانان؛ راهکار سیطره فرهنگی اسرائیل بر فلسطین

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه: در هفته گذشته رژیم اشغالگر اسرائیل طی اقدامی درصدد سرقت میراث فرهنگی مسلمانان فلسطین برآمد تا با یک اقدام فرهنگی متون عربی را به نفع اندیشه صهیونیستها تغییر دهد. همچنین طی همایشهای مختلف گفتگوی فرهنگها به عنوان راهکار دستیابی به صلح جهانی مورد تأکید قرار گرفت.

هجدهمین نشست اجرایی اتحادیه شوراهای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی به منظور مبارزه با تعرضهای خصمانه به کشورهای اسلامی در قاهره برگزار و گفتگوی تمدنها و فرهنگها به عنوان تنها راه رسیدن به تفاهم و اشاعه زبان صلح و آرامش مورد تأکید قرار گرفت.

گفتگوی فرهنگها تنها راه رسیدن به تفاهم و صلح جهانی است

هجدهمین نشست اجرایی اتحادیه شوراهای کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی به منظور بررسی فعالیتهای کشورهای اسلامی در سازمان طی دو روز جمعه و شنبه 5 و 6 بهمن در قاهره برگزار شد و جایگاه کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در زمینه تعرضهایی که جهان اسلام با آن رو به رو است، مورد توجه قرار گرفت.

دستیابی به راه حلهای عادلانه، جلوگیری از دخالت در امور داخلی، مبارزه با فشارهای خارجی، مبارزه با ارعاب و ترور، دعوت به همکاری میان کشورهای اسلامی، تأکید بر گفتگوی بین تمدنها و فرهنگها و ادیان به عنوان تنها راه رسیدن به تفاهم و اشاعه زبان صلح و آرامش و طمأنینه میان ملتها در این نشست مورد تأکید قرار گرفتند.

مسائل سیاسی، اقتصادی، پارلمانی و اسلامی، مسئله عراق، فلسطین، افغانستان نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.
در این نشست از پارلمانهای اسلامی خواسته شد به منظور مبارزه با حملات صهیونیستها مقابل فلسطین مبارزه کنند و ملت فلسطین نیز با وحدت کلمه، جلوگیری از اختلافات، دعوت به سوی همبستگی تلاش کنند.

شرکت کنندگان با بیان اینکه امت اسلام از ارائه مضامین رسالت اسلام و تمدن غنی اسلام در جهان عاجز و ناتوان هستند، از این رو باید جهان را از جهل، ضلالت و گمراهی به سوی نور حق، عدالت، علم، معرفت و همزیستی مسالمت آمیز با تمدنها و فرهنگهای مختلف فراخوانند، تصریح کردند: اسلام از سوی کشورهای مختلف مورد حملات بسیاری قرار گرفته است که کشورهای اسلامی و سازمانهای مدنی باید در این باره فعالیتهای گروهی منظمی را انجام دهند..

فهم نادرست از دین مانع ارتباط تمدنها است

علمای مسلمان و مسیحی در همایش " ارتباط تمدنی" در قاهره با اشاره به اینکه عدم قبول دیگری و شناخت دیگران منجر به شکست تلاشهای ارتباط تمدنی می‌شود، اظهار داشتند: ادامه آن، فتنه‌های مختلف در همه کشورها به‌ویژه جهان اسلام را شعله‌ور می‌کند.

دکتر علی جمعه مفتی مصر با اشاره به اینکه ارتباط تمدنی نیاز به قبول دیگری، زندگی مشترک و مسالمت آمیز دارد، تصریح کرد: تثبیت و تحکیم اندیشه ارتباطی یکی از مهمترین دستاوردها در عصر حاضر به شمار می‌رود که عدم تثبیت این اندیشه تلاشهای دیگران را به شکست می‌کشاند.

دکتر محمد احمد الشریف دبیرکل شورای جهانی دعوت به اسلام لیبی با اشاره به اینکه ارتباط میان تمدنها جز با اشاعه فرهنگ گفتکو امکان‌پذیر نیست، گفت: ارتباط ما را به امور مختلفی چون دیدار، همکاری و شناخت دعوت می‌کند. سیطره بر دیگران و رد ادیان از سوی هیچ انسانی ممکن نیست. اینک مسلمانان و مسیحیان قرنها است که در کنار یکدیگر با همزیستی مسالمت‌آمیز زندگی می‌کنند.

پاپ شنوده سوم پاپ اسکندریه نیز گفت: به برخورد تمدنها هیچ اعتقادی ندارم و گفتگوی تمدنها را با وجود اختلاف عقاید میان پیروان ادیان مختلف می‌پسندم. مهمترین عوامل بازدارنده ارتباط تمدنها و رابطه با دیگران تنگ‌نظری، بازگشت به گذشته، عدم فهم صحیح اهداف دین و عدم قبول دیگری به شمار می‌روند.

اختلاف در عقاید مانع همکاری میان پیروان ادیان الهی نمی‌شود

دکتر محمد سید طنطاوی شیخ الازهر با اشاره به اینکه اختلاف در عقاید مانع از همکاری میان پیروان ادیان الهی نمی شود، اظهار داشت: عدالت نشانگر این مسئله است که همه باید به صورت مساوی با یکدیگر تعامل داشته باشند. اسلام بر اعتدال و میانه روی و دوری از تعصب کورکورانه و نژادپرستی ابلهانه فرا می خواند.

شیخ الازهر در ادامه نسبت به فتنه ها و گرایشات قومی هشدار داد و افزود: ملتهای مختلف باید محبت و دوستی را اشاعه دهند و دولت عاقل دولتی است که از ارعاب و تعصب جلوگیری و بر تعاملی واحد تأکید کند. بیشتر مسلمانهایی که در کشورهای اسلامی زندگی می کنند، مروج اعتدال و میانه روی هستند.

همکاری مسلمانان و غیرمسلمانان شیوه اسلام متمدن است

رئیس شورای مفتیان روسیه در سفر 6 روزه خود به مالزی ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد زمینه‌های تقریب میان ادیان و فرهنگهای مختلف، گفت: همکاری وسیع و قوی میان مسلمانان و غیرمسلمانان کشورها، تطبیق با شیوه اسلام متمدن است.

شیخ راوی عین الدین رئیس شورای مفتیان روسیه طی سفر 6 روزه به مالزی که از پنجشنبه 4 بهمن ماه آغاز شد، اظهار داشت: این دیدار اولین دیدار از یک کشورهای بزرگ اسلامی در جنوب شرقی آسیا به شمار می رود. چگونگی ادغام و انسجام مسلمانان، توسعه، پیشرفت و وجود عناصر اسلامی در کشور مالزی باعث شد که در جامعه روسیه نیز تأثیر گذارد و مسلمانان روس از این کشور الگوبرداری کنند.

راوی عین الدین با بیان اینکه کشورهای اسلامی و غیر اسلامی باید تلاش کنند تا ضمن جلوگیری از فعالیتهای افراطیها، زمینه های تقریب میان ادیان و فرهنگهای مختلف را به وجود آورند. مالزی مانند دیگر کشورهای اسلامی چگونگی توسعه اقتصادی و توقف خطر افراطیهای دینی را به منظور ایجاد امنیت که اساس توسعه و پیشرفت کشورهای اسلامی به شمار می رود، یاد آور شده است.
 
توافقنامه همکاری با صندوق دعوت به اسلام ازسوی شیخ راوی عین الدین و احمد بداوی نخست وزیر مالزی امضا شد. راوی عین الدین در همایش " تعرضات جهانی به اسلام" که در یکی از مناطق مالزی برگزار می شود نیز شرکت می کند.

همچنین در همایش " اسلام متمدن" که طی دو روز شنبه و یکشنه در مالزی با حمایت انجمن گفتگوی جوانان مسلمان مالزی و مؤسسه توسعه عقلی تنظیم شده بود مشارکت کرد.

گفتگوی تمدنها از ارکان صلح جهانی است

شرکت‌کنندگان در همایش بین المللی"گفتگوی تمدنها" در بحرین گفتگو و تقریب تمدنها را یکی از ارکان توسعه و صلح جهانی خوانده و گفتند: بحران امروز جهان ناشی از اختلاف میان ادیان و فرهنگها نیست، بلکه به هتک حرمت و نادیده گرفتن حقوق بشر مربوط می‌شود.

ولادیمیر لاکونین رئیس انجمن بین المللی گفتگوی تمدنها هدف از برگزاری این همایش را ایجاد ارزشهای مشترک انسانی خواند و اظهار داشت: نیاز به گفتگوی تمدنها مسئله ای است که امروز بیش از هر زمانی به آن نیاز داریم. نظریه برخورد تمدنها در پی فروپاشی نظام جهانی دو قطبی به وجود آمد. آن به مجموعه ای از تمدنها می نگرد که دارای ابعاد مختلف فرهنگی و دینی هستند. بنابراین نقش هویت دینی و فرهنگی بسیار بزرگتر و با ارزشتر می شود.

الکساندر سلطان اف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز در این نشست گفتگوی میان تمدنها را عامل مهم تثبیت آرامش و امنیت برای ملتها و ادیان خواند و تصریح کرد: بحرانی که در جهان وجود دارد ناشی از اختلاف میان ادیان و فرهنگها نیست، بلکه به علت هتک حرمت حقوق بشر است که از ارعاب و خشونت ناشی می شود.

دیگر شرکت کنندگان در این همایش بر اهمیت تنوعات فرهنگی تأکید کرده و گفتند: جهان مرحله جدیدی از جهانی شدن را می گذراند که تکنولوژی پیشرفته در اطلاعات و ارتباطات میان کشورها بر تنوعات فرهنگی، تقریب تمدنها، اعتراف به آزادی بیان و حق زندگی تأکید می کند.

بیش از 500 نفر از علما، اندیشمندان و فرهیختگان با حمایت شیخ خلیفه بن سلیمان آل خلیفه نخست وزیر بحرین در همایش "گفتگوی تمدنها" که با با هدف تثبیت ارزشهای گفتگوی تمدنها و تشویق و تقریب میان ملتها، 7 تا 9 بهمن ماه در بحرین برگزار شد، مشارکت کردند.

میراث فرهنگی مسلمانان از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل چپاول می‌شود

تحقیقات آکادمی محققان مصر از اقدام اسرائیل جهت تلاش برای سرقت میراث فرهنگی کشورهای عربی یاد کرد و گفت: رژیم اشغالگر اسرائیل با ادعاهای واهی خود سعی دارد تا چهره منفی از مسلمانان و اعراب تثبیت کند و مضمون و متون عربی را به نفع اندیشه صهیونیستها تغییر دهد.

یاسر طنطاوی محقق و روزنامه نگار مصری در رساله دکترای خود با عنوان " منابع عبری برای قصه‌های ملی یهود" اظهار داشت: تحقیقات فولکلور یکی از اقدامات اساسی برای از بین بردن میراث فرهنگی عرب است که رژیم اشغالگر اسرائیل از این طریق میراث فرهنگی عرب به‌ویژه فلسطین را به سرقت می‌برد. اسرائیل سعی در انتقال و انتساب میراث مسلمانان به یهودیان کشورهای عربی دارد و از فرهنگ ملتهای مسلمان و انتقال آنها به یهودیان اظهار تجاهل می کند تا بتواند آن را به صورت مستقیم به یهودیان نسبت دهد.

یاسر طنطاوی با اشاره به اینکه سرقت فرهنگی و ادبی بسیار خطرناک است، گفت: صهیونیستها در تعامل با ملتها و دولتها بر نمی‌آیندند، بلکه با آنها دشمنی می‌کنند. سرزمین فلسطین به دلایل سیاسی جهانی در حال تغییر است، اما می‌توانیم میراث تمدن عربی و اسلامی را حفظ کنیم و به اطلاع رسانی و بیداری نیست به حقایق و مستندات تاریخی بپردازیم.

این در حالی است که رژیم اشغالگر اسرائیل برای اولین بار نیست که دست به این گونه اقدامات می‌زند بلکه در دوره‌های گذشته به طرق دیگر سعی در سرقت و چپاول میراث تمدنی و اشیاء تاریخی فلسطین داشته است.

بر اساس آمار اداره آثار و میراث فرهنگی فلسطین بسیاری از آثار باستانی این کشور به منظور ترمیم و بازسازی از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل مورد تعرض قرار گرفته و یا بخشی از آثار باستانی بدون مجوز از مرزها خارج شده اند که این اقدام فرسایش فرهنگی و اقتصادی فلسطین را به دنبال دارد و در ادامه بازارهای اسرائیل را سرشار از سود می‌کند.

یورش یهودیان افراطی به مسجدالاقصی تکرار می‌شود

رئیس شورای عالی قاضیان شرعی فلسطین نسبت به تکرار یورش یهودیان افراطی به مسجدالاقصی هشدار داد و از مجامع بین المللی خواست مانع تکرار و ادامه تعرضهای خصمانه علیه مقدسات دینی قدس شوند.

شیخ تیسیر تمیمی قاضی القضات فلسطین و رئیس شورای عالی قاضیهای شرعی طی صدور بیانیه ای نسبت به تکرار یورش یهودیان افراطی به مسجدالاقصی هشدار داد و گفت: آخرین تلاش آنها برای یورش از طریق باب المغاربه بود که رژیم اشغالگر اسرائیل بر آن سیطره دارد.

وی با تأکید بر اینکه تلاشها به از بین بردن امنیت و صلح در منطقه منجر می شود، تصریح کرد: این یورشها در کنار یورشهای مستمر روزانه صورت می گیرد که یهودیان افراطی از امنیت نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل برخوردارند و با صراحت اعلام کرده اند قصد دارند بنیان مسجدالاقصی را تخریب و هیکل موهوم را جایگزین آن کنند. مسجدالاقصی با همه ساختمان، حیاط، دیوار، قبه، فضا و پایه هایش به مسلمانان تعلق دارد و رژیم اشغالگر اسرائیل باید مسئولیت این تعرضهای خصمانه را برعهده گیرد.

وی از مجامع بین المللی خواست به صهیونیستها فشار وارد آورند تا از تعرضهایی که علیه مقدسات دینی در شهر قدس انجام می دهند، جلوگیری کنند.

خانه خدا با آب زمزم و گلاب کاشان شسته ‌شد

فضای داخلی خانه خدا هر سال در نخستین روز ماه ذیحجه شسته می‌شود اما امسال به دلیل اشتباه عربستان در تعیین روز اول ذیحجه، شستشوی کعبه 15 محرم (4 بهمن) با آب زمزم و گلاب کاشان انجام ‌شد.

خانه خدا پنجشنبه 15 محرم داخل خانه خدا با آب زمزم، گلاب کاشان، مشک و بخورهای معطر دیگر و با تکه ای پارچه تمیز و مخلوط با این مواد شستشو داده شد.

شستشوی خانه خدا عادتی هر ساله است که سالی دو بار انجام می‌شود یکبار اول شعبان و یکبار هم اول ذیحجه.

امسال در پی اشتباه عربستان مبنی بر عدم رؤیت هلال ماه ذیحجه، روز اول را دوم ذیحجه اعلام کرد و چون هر سال در اولین روز ماه ذیحجه خانه خدا شسته می شود، این کار به زمانی دیگر موکول و 15 محرم را به جای اول ذیحجه انتخاب کردند.

هنگامی که حضرت محمد (ص) مکه را فتح کرد، به یارانش دستور داد وارد کعبه شده و آن را علاوه بر پاک کردن از بتها از هر گونه کثیفی و آلودگی پاک کنند، از این رو هر ساله شستشوی خانه خدا با یادآوری سنت حسنه پیامبر اسلام انجام می‌شود.

خانه کعبه با گلاب مخصوص که هر ساله از ایران تهیه می‌شود، همراه با آب زمزم، انواع بخورها و بهترین خوشبو کننده‌ها شسته می‌شود و دیوارهای داخلی آن نیز با انواع پارچه‌های معطر پاکیزه می‌شوند.

مردم الجزایر برای پرداخت زکات به مسئولان بی‌اعتماد هستند

مردم کشور الجزایر به مناسبت روز عاشورا ( دهم محرم) به منظور کمک به فقرا به توزیع زکات از طریق برخی پایگاه‌های رسمی وجوه خود را می پرداختند، اما امسال به دلیل بی اعتمادی به مسئولان دولتی از این کار امتناع کردند .

با وجود تأسیس و راه اندازی پایگاه رسمی زکات یا صندوق زکات از سوی وزارت اوقاف و امور دینی الجزایر حدود 6 سال پیش بیشتر مردم این کشور زکات را یا خود به این صندوق می آوردند و یا از طریق وکیلهای مورد اعتماد اقدام می کردند. اما امسال آنها از پرداخت زکات خود به صندوق زکات به علت اختلاس و تجاوز برخی نمایندگان و وزیران این مرکز رسمی امتناع و خود داری کردند.

بوعبدالله غلام الله وزیر امور دینی و اوقاف الجزایر با اشاره به اینکه قرار است صندوق زکات به مؤسسه عمومی اقتصادی تبدیل شود که دارای کارکردهای صنعتی و تجاری باشد تا نقش این صندوقها فعال شود، گفت: نقش این صندوقها ضعیف است و نیاز به تقویت دارد، از این رو درصدد راهکارهایی هستیم تا این مسئله تقویت شود.

یکی از مدیران مسئول خبرگزاری شرق پایتخت الجزایر که نخواست نامش فاش شود، گفت: اموال زکات از طریق این شبکه به نیازمندان نمی رسد اما اگر کسانی که به این صندوقها زکات می پردازند، خود به نیازمندان کمک کنند، بدون شک اطمینان بیشتری وجود دارد.

صاحب شرکتی در منطقه جنوبی الجزیره نیز تصریح کرد: با اطلاع از تأسیس صندوق زکات از طریق رسانه های گروهی متوجه شد که همه اموال زکات از طریق مساجد جمع آوری می شود. اما این شرکت از پرداخت زکات به علت شنیدن اخباری درباره سرقتهای مکرر و تعرض به صندوقهای زکات مساجد خودداری کرده و خود به کسانی که نیاز دارند آنها را پرداخت می کند.

3میلیون مسلمان نماز صلح اقامه کردند

بیش از 3 میلیون مسلمان از داخل و خارج بنگلادش یکشنبه 7 بهمن ماه در گردهمایی سالانه این کشور که پس از حج دومین گردهمایی بزرگ و گسترده مسلمانان به شمار می رود، مشارکت و نماز صلح را اقامه کردند.

این مراسم از سوی بیش از 22 هزار پلیس و نیروی امنیتی به محافظت از نمازگزاران و مسلمانان پرداختند تا سلامتی و امنیت شرکت کنندگان را در این تجمع دینی جهت برقراری امنیت در بنگلادش تأمین کنند چرا که میلیونها نفر مسلمان اعم از اندیشمندان، علما و هنرمندان از داخل و خارج بنگلادش در این تجمع حضور داشتند.

دولت بنگلادش نیز به این منظور صدها اتوبوس، قطار و کشتی را برای تجمع مسلمانان در نوار رود توراج در داکا آماه کرده است. شورای تبلیغ هدف از برگزاری این گردهمایی سه روزه را که از یکشنبه 7 بهمن ماه آغاز شده، آموزش فضایل، عبادات، مکارم اخلاقی، تبیین تعالیم اسلام با شیوه عملی خوانده است.

این گردهمایی پس از حج دومین گردهمایی بزرگ و گسترده مسلمانان به شمار می رود که بیش از 3 میلیون مسلمان داخلی و خارجی بنگلادش در آن مشارکت کردند.

طرح "اذان واحد" در امارات اجرا می‌شود

پس از موفقیت تجربه اذان واحد در ابوظبی، شورای کل وزارت امور اسلامی و اوقاف امارات اعلام کرد مرحله دوم در فجیره اجرا می شود که پس از آن دیگر شیخ نشینهای امارات عربی متحده را نیز در بر خواهد گرفت. امارات تنها دولت در حوزه کشورهای خلیج است که طرح اذان واحد را اجرا می کند.

بر اساس این طرح صدای اذان در همه شهرها با صدای مؤذن واحد که شورای کل وزارت امور اسلامی و اوقاف انتخاب می کند، شنیده می شود. اما صدای مؤذن هر مسجد با اقامه نماز شنیده می شود.

طرح اذان واحد در 320 مسجد در فجیره آغاز می شود که در مرحله اول بیش از 2200 مسجد در ابوظبی را در بر گرفته بود. مسؤولان امارات اعلام کردند که این طرح در مرحله اول با موفقیت همراه بوده است. هدف از این کار تنظیم وحدت اذان با وحدت زمان و وقت در همه مساجد با صوت زیبای مؤذن عنوان شده است.

این در حالی است که پیش از این مصر به اجرای این طرح اقدام کرده بود که پس از چالشهای فراوان و مخالفتهای بسیار در قاهره اجرا شد.

اتحادیه اروپا از احتمال پخش فیلم موهن به قرآن در هلند اظهار نگرانی کرد

در پی احتمال پخش فیلم موهن به قرآن کریم در ماه مارس ( اسفند ماه)، اروپا بحران تازه‌ای در مقابل جهان اسلام آغاز می‌کند که این مسئله موجب نگرانی اتحادیه اروپا شده است.

لوک فرایدن وزیر دادگستری لوکزامبورگ با اشاره به اینکه آزادی بیان مطلق نیست، تصریح کرد: با پخش این فیلم شاهد واکنشهای بسیاری از سوی جهان اسلام خواهیم بود.از آنجا که تاکنون کسی پیش پرده این فیلم را تماشا نکرده است، مسلمانان از این امر واهمه دارند که این فیلم سوزاندن یا پاره کردن نسخه ای از قرآن را به تصویر بکشد.

یکی از مسئولان اروپا که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت: این کار تکرار همان چیزی است که از بحران کاریکاتورهای اهانت آمیز در دانمارک اتفاق افتاد.

وایلدرز سازنده فیلم اعلام کرده که قرار است که این فیلم در ماه مارس نشان داده شود. در این فیلم تصویری از قرآن کریم، سپس صفحات قرآن را باز می کند تا اعدام در کشورهای اسلامی را مشاهده کند. 

این سیاستمدار افراطی اظهار داشت: هر کس این فیلم را مشاهده کند از من ناراحت و خشمگین نمی شود، بلکه از کسانی که این اقدامات را انجام داده اند خشمگین خواهد شد.

این در حالی است که دولت هلند به گریت وایلدرز هشدار داده در این شرایط باید مخفی شود و یا کشورش را به خاطر عواقب پخش فیلم اهانت آمیز به قرآن ترک کند. همچنین رسانه های گروهی هلند از گفتگوی بین مسئولان امنیتی و سیاستمدار افراطی هلند خبر دادند.

پیتر بالکنننده نخست وزیر هلند در نشست خبری در شهر لاهه هلند به خودداری دعوت کرد و گفت: هلندیها دارای آزادی بیان، دین و اعتقادات هستند و ضمن آن به یکدیگر احترام می گذارند و تسامح دارند.

حجاب زنان مسلمان ورزشکار در کانادا طراحی شد

عبیر عزاوی یکی از مهندسان اوتاوای کانادا با وجودی که خود حجاب ندارد طراحی جدیدی را برای به پایان رساندن اعتراض مخالفان حجاب در کانادا ارائه کرد. این حجاب مخصوص ورزشکاران است و هدف از طراحی آن حمایت و تشویق مسلمانانی که با مشکل حجاب در جامعه غربی مواجه هستند، اعلام شده است. تعداد زیادی از دوستانش با حجاب هستند، اما با این حجاب می توانند بدون هیچ مانعی به صورت طبیعی فعالیت کنند.

عزاوی که 24 ساله است، تصریح کرد: شبکه ای اینترنتی به نام " حجاب برای زندگی" راه اندازی کرده ام که در آن طراحهای جدید خود را برای کمک به زنان مسلمان محجبه در جامعه غربی ارائه کردم و نشان دادم که زنان با وجود حجاب می توانند در تمام فعالیتهای زندگی اعم از بازیهای ورزشی، کار و دیگر امور، آزاد و بدون تنگنا مشارکت کنند.

وی یادآور شد: از سوی دیگر مشاهده کرده لباسهایی که اینک در بازار وجود دارد اثری از حجاب در آنها نیست، از این رو زنان محجبه در این شهر ( اوتاوا) با مشکل مواجه می شوند، به طوری که هنگامی زن محجبه ای بخواهد لباسی بخرد، از بازارها بی آنکه خریدی کند خارج می شود. چرا که لباسی متناسب با عقاید خود را نیافته و نمی داند در کجا باید این لباس را تهیه کند.

مسئله نبود لباسهای مناسب برای زنان با حجاب کانادا تنها مشکل آنها نیست، بلکه طی ماه‌های اخیر بسیاری از زنان محجبه از رقابتهای ورزشی به علت حجاب باز مانده اند و آن را مخالف معیارهای اتحادیه های ورزشی خواندند.

از این رو عبیر عزاوی این طرح جدید را به منظور بر آورده کردن نیازهای زنان مسلمان ارائه کرد که در آن حجابی از پارچه های پنبه ای ساخته است که عرق را به خود جذب می کند و تمام موی سر را می پوشاند و تنها صورت دیده می شود که بسیار محکم است و در هنگام کار و بازی از سر نمی افتد. در این طرح نیاز به استفاده از سنجاق برای نگهداشتن آن بر روی سر نیست که بر اساس معیارهای اتحادیه های ورزشی بوده و هیچ خطری ندارد و ورزشکار به راحتی می توان از آن استفاده کند. این نوع حجاب برای همه انواع بازیهای ورزشی مناسب بوده و بسیار نرم و لطیف است.
 
پس از ارائه این طرح، وی در نظر دارد تا طرح خاص دیگری را به بازار ارائه کند تا دولت با آن موافقت و ضمن سرمایه گذاری دانشجویان را تشویق کند تا تحقیقات خود را کامل و طرحهای خاصی ارائه دهند.

وی از طریق وب سایت خود تا کنون 85 نوع از این طرح را به زنان اوتاوا، آمریکا، بریتانیا، بلژیک و سنگاپور از طریق پایگاه اینترنتی خود فروخته است و تصمیم دارد تا بازاریابی طرحهای خود را توسعه دهد و حتی به بسیاری از ورزشگاه‌ها نیز بفروشد. اما تاکنون کسی وی را تشویق نکرده است و حتی از سوی مجله " زنان مسلمان" و برخی رسانه های گروهی نیز تشویق نشده است و از او حمایت نکرده اند.

رستوران غذاهای حلال در روسیه راه‌ اندازی می‌شود

مدیر مرکز غذاهای اسلامی وابسته به شورای مفتیان روسیه از راه اندازی رستوران غذاهای حلال که گوشت آنها بر اساس قوانین اسلامی ذبح می‌شوند، خبر داد.

جعفر عزیزبایف مدیر مرکز غذاهای اسلامی حلال وابسته به شورای مفتیان روسیه تصریح کرد: در این رستوران که غذاهای حلال داده می شود، مشروبات الکی و همچنین انواع دود ممنوع است. چرا که پیش از این مخالفت خود را برای استفاده از این مواد اعلام کرده ایم. این رستوران تنها غذاهای حلال ارائه می کنند.

وی با اشاره به اینکه در مسکو هیچ رستورانی وجود ندارد که غذاهای حلال تولید کند، افزود: فعالیتهای این رستورانها بر اساس قوانین اسلامی نیست، از این رو در صدد تأسیس رستوران جدید بر آمده ایم.

خانه سالمندان مسلمان چین؛ برخوردار از شرایط اسلامی

با توجه به اینکه کمتر از یکسال از تأسیس "خانه سالمندان مسلمانان چین" می‌گذرد که با هدف خدمات‌رسانی به سالمندان اقلیتهای چینی و به ویژه مسلمانان ساخته شده، سالمندان مسلمان از آرامش روحی و روانی بسیاری برخوردارند، به ویژه نزدیکی این مکان به مسجد و استفاده از غذاهای اسلامی این روحیه مثبت را در آنها تقویت می کند.

این خانه با حمایت اداره‌های محلی در سه طبقه ساخته شده است و ویژگیهای اسلامی را دارد. به‌ویژه اینکه در نزدیکی و مقابل آن یک مسجد به رنگ آبی قرار دارد که ضمن اینکه مسلمانان در آن به اقامه نماز می‌پردازند، آرامش نیز پیدا می‌کنند.

قاو هونگ مسئول این خانه اظهار داشت: خانه سالمندان مسلمان پکن دارای همه ویژگیهای اسلامی است. این خانه آگوست سال گذشته با همکاری و مساعدت اعضای شورای ملی با هدف ارائه خدمات به سالمندان اقلیتهای ملی چین و به‌ویژه مسلمانان ساخته شده است.

بای تشن شینگ که بیش از 88 سال سن دارد و در این خانه با همسرش زندگی می کند، اظهار داشت: در اینجا زندگی خوبی داریم، غذاها مطلوب است و ما مسلمانان می‌توانیم از غذاهای اسلامی استفاده کنیم. همچنین می‌توانیم دیگر آداب و رسوم اسلامی خود را نیز به‌جا آوریم. سال آینده هفتادمین سالگرد ازدواج ماست، از این رو مسئولان می‌خواهند این سالگرد را با مراسمی به منظور احیای روحیه سالمندان مسلمان برگزار کنند.

خانم تشو جیون نیز که بیش از 94 سال سن دارد، می‌گوید: نظافت و پاکیزگی از اصول اسلام است. اینجا بسیار تمیز و نظیف است، به طوری که انسان احساس آرامش پیدا می‌کند.

جونگ فانگ یکی دیگر از زنان مسلمان می‌گوید: من دائما به مسجد می‌روم و چون سنم زیاد است. قبلاً فاصله خانه ما تا مسجد بسیار زیاد بود نمی‌توانستم مسجد بروم اما الان با وجود نزدیکی بین اینجا و مسجد بسیار آسان به مسجد می‌روم و نماز می‌خوانم و این بسیار عالی است و احساس راحتی می‌کنم.

اما در این خانه علاوه بر مسلمانان، برخی از غیرمسلمانان نیز زندگی می‌کنند. تمیزی و نظافت این مکان باعث شده که آنها به این خانه بیایند. همچنین در این مکان غیرمسلمانان تمایل دارند تا به عادات زندگی مسلمانان احترام بگذارند و از آنها به عنوان خانواده‌ای واحد یاد می‌کنند.

ائمه جماعات الجزایر آموزش می‌بینند

به منظور ارتقاء سطح دینی و فرهنگی ائمه جماعات و مبلغان الجزایر، طی یک دوره آموزشی اطلاعات مختلف دینی این گروه به روز می‌شود. پیش بینی شده 90 ائمه، مبلغ و امام جمعه الجزایر به منظور تبیین آموزه های دینی و اطلاع یافتن از مسائل معاصر طی یک هفته آموزشهای مختلف ببینند.

این کار با هدف بهبود سطح دینی، فرهنگی و اجتماعی آنها انجام می شود تا بهتر بتوانند مسجد را اداره کنند. این آموزشهای تکمیلی برای به روز شدن اطلاعات این گروه برگزار می شود.

نمایشگاه عکس "زیر سایه" در عربستان برگزار می‌شود

نمایشگاه عکس "زیر سایه" مجموعه عکسهایی از کشورهای اسلامی است که به منظور همبستگی مسلمانان جهان از سوی هنرمند مسلمان بریتانیایی از پنجشنبه 4 بهمن ماه در عربستان برگزار می‌شود.

این نمایشگاه عکس حاصل گردشگری عبدالعظیم( پیتر ساندرز) هنرمند مسلمان بریتانیایی در کشورهای اسلامی است که ضمن عکاسی از معماری اسلامی کشورهای چین و ژاپن، عکسهایی بعد از جنگ کوزوو و سفر به کشورهای اسلامی مختلف را نیز گرفته و طی این نمایشگاه ارائه می‌کند.

این نمایشگاه در سالهای 2000 و 2001 نیز در بریتانیا برگزار شد و قرار است که در مریکا، کویت، مالزی نیز برگزار شود.

وی هدف از برگزاری این نمایشگاه را همبستگی مسلمانان جهان به‌ویژه مسلمانان بریتانیا خواند تا تشریک مساعی در امور مختلف زندگی آنها به‌وجود آید. این نمایشگاه حاصل 35 سال عکاسی این هنرمند به شمار می‌رود. نام این نمایشگاه نیز از یکی از احادیث نبی اکرم (ص) گرفته شده است.

این نمایشگاه با حمایت مجمع جهانی جوانان مسلمان جده، گروه زنان این مجمع، شورای مسئولیتهای اجتماعی وابسته به اتاقهای تجاری جده برگزار می‌شود.

همایش "آموزش و پرورش اسلامی" در مراکش برگزار می‌شود

همایش "آموزش و پرورش اسلامی" با هدف بررسی تأثیر جهانی‌شدن بر آموزش در کشورهای اسلامی، طی روزهای 29 تا 31 مارس (اوایل فروردین) از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در مراکش برگزار می‌شود.

 تأثیر جهانی شدن بر آموزش در کشورهای اسلامی، نقش آموزش در تثبیت گفتگوی فرهنگی، جهانی شدن و آموزش اقتصاد اسلامی، همکاری کشورهای بین المللی به ویژه اسلامی در زمینه آموزش از موضوعات مورد بررسی در این همایش عنوان شده اند.

این همایش با همکاری یونسکو، دفتر آموزش کشورهای خلیج، اتحادیه دانشگاه‌های عربی و اتحادیه دانشگاه‌های اسلامی برگزار می‌شود.

همایش "علمای دینی" در مالزی برگزار می‌شود

همایش 5 روزه "علمای دینی" به منظور تقویت فرهنگ در جوامع اسلامی و الزام به جایگاه اعتدال و میانه روی، اواسط فوریه (اواخر بهمن) در مالزی برگزار می‌شود. طی این همایش راهکارهای نجات و آزاد سازی امت اسلام از اختلاف، فقر و تحقیر بررسی می‌شوند.

راههای تقویت فرهنگ علم نزد مسلمانان و جوامع اسلامی، اهمیت تمرکز و توازن میان علوم دنیوی و اخروی، الزام به جایگاه اعتدال و میانه روی از دیگر موضوعات مورد بررسی در این همایش به شمار می‌روند.
 
تلاشهای مستمر برای تثبیت نیروی اقتصادی امت اسلام، فعال سازی ثروتهای اسلامی، همبستگی و همکاری میان کشورهای اسلامی برای ایحاد همبستگی و توازن در اقتصاد جهانی و اسلامی نیز در این همایش بررسی خواهند شد.

همایش "گفتگو با دیگران" برگزار می‌شود

همایش "گفتگو با دیگران" به منظور فرهنگسازی در راستای قبول دیگری و تأکید بر گفتگو برای تبیین اندیشه‌های اسلامی اواخر بهمن ماه در عربستان برگزار می‌شود.

همایش " گفتگو با دیگران" که از سوی دانشگاه اسلامی مدینه با حمایت عبدالعزیز بن ماجد امیر منطقه مدینه برگزار می شود، با مشارکت سران و رهبران دینی و مدیرکل امور مسجدالحرام و مسجدالنبی در مدینه برگزار می شود.

دکتر محمد بن علی عقلا مدیر دانشگاه اسلامی مدینه با اشاره به اینکه این همایش از جمله برنامه های فرهنگی این دانشگاه به شمار می رود، اظهار داشت: این فعالیتهای فرهنگی با هدف تأکید بر آموزه های اسلامی برگزار می شود.

وی از دیگر اهداف این همایش را تشریح مبانی اسلام، تأکید بر فرهنگ غنی اسلام، ارائه راهکاری برای برقراری صلح جهانی، بسترسازی برای قبول دیگری و تعامل با دیگران خواند.

فلسفه و زندگی "ماهاتما گاندی" بررسی می‌شوند

نشست " ماهاتما گاندی" به منظور بررسی فلسفه و زندگی این رهبر بزرگ جنبش استقلال هند، چهارشنبه 10 بهمن ماه در سوریه برگزار می‌شود. دکتر رام چاندار گوتا محقق و مورخ هندی در نشست " ماهاتما گاندی" 10 بهمن ماه سخنرانی می کند.

طی این نشست فلسفه و شیوه زندگی سیاسی او مورد بررسی قرار می گیرد. در حاشیه این نشست، نماشگاه عکس طی دو روز 10 و 11 بهمن ماه در دانشگاه دمشق برگزار می شود.

همچنین فیلم سینمایی گاندی از سینمای دمشق در روز چهارشنبه پخش شد. این فعالیتها از سوی سفارت هند در دمشق با همکاری دانشگاه دمشق به مناسبت پنجاه و هشتمین سال استقلال هند برگزار می شود.

اسلام در کتابهای درسی اروپا بررسی شد

نشست "اسلام در کتابهای درسی اروپا " که 7 و 8 بهمن ماه در مصر برگزار شد، با امضای توافقنامه‌ای از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) و یونسکو به پایان رسید. در این همایش دو روزه که یکشنبه و دوشنبه 7 و 8 بهمن برگزار شد، مسائل مرتبط با اسلام در کتابهای درسی اروپایی و حتی کشورهای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین توافقنامه همکاری در چارچوب برنامه "برای زندگی با هم یاد بگیریم" به امضای سازمانهای آیسیسکو، یونسکو و تعدادی از مؤسسات مختلف رسید. در این نشست نمایندگان یونسکو، اتحادیه عرب، آموزشگاه سوئد اسکندریه و تعدادی از مؤسسات تخصصی مشارکت کردند.

"اطلس تاریخی سیره نبوی" منتشر می‌شود

طرح "اطلس تاریخی سیره نبوی" که انتشار آن سه سال طول می‌کشد، با مشارکت و همکاری 20 محقق به بررسی ابعاد مختلف زندگی حضرت محمد (ص) می‌پردازد. عربستان طرح " اطلس تاریخی سیره نبوی" را با همکاری تعدادی از شوراهای علمی مکه و ریاض از سوی اداره تحقیقات و نشر ملک عبدالعزیز در ریاض منتشر می کند.

طی این طرح محققان سیره نبوی را به صورت تصاویر رنگی و متون زیبا بیان می‌کنند. با وجود اختلاف میان مورخان در برخی از غزوات پیامبر اکرم (ص)، اطلاعات این اطلاس از منابع معتبر تاریخی به منظور تبیین سیره صحیح حضرت محمد (ص) گرفته می‌شوند.

پیش‌بینی شده است که اجرای این طرح سه سال طول می‌کشد. بیش از 20 محقق درباره مناطقی که پیامبر زندگی کرده است، حوادث تاریخی، غزوات، جنگها، در واقع همه ابعاد زندگی حضرت محمد (ص) تحقیق و بررسی می‌کنند.

کتاب "اصطلاحات آموزشی میراث اسلامی" منتشر شد

کتاب "اصطلاحات آموزشی میراث اسلامی" تألیف تعدادی از محققان آموزشی و امور اسلامی از سوی سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی ( آیسیسکو) در 567 صفحه منتشر شده است . مؤلفان در کتاب "اصطلاحات آموزشی میراث اسلامی" ضمن بررسی اهمیت آموزش و تربیت از منظر اسلام، جایگاه، صفات و ویژگیهای معلم و متعلم در از نظر اسلام آورده است.

راه‌های تدریس، مؤسسات آموزشی و نظام مدرسه و وسایل آموزشی نیز در این کتاب آمده است. مقدمه این کتاب از سوی دکتر عبدالعزیز بن عثمان تویجری مدیر کل سازمان آیسیسکو نوشته شده است.

این کتاب با همکاری مرکز تحقیقات و مطالعات آموزش اسلامی مراکش به منظور ساماندهی تحقیقات تربیتی معاصر با مسائل میراث اسلامی و بازگشت به آموزش اسلامی عنوان شده است.

کتاب "اسلام در بریتانیا" منتشر شد

کتاب "اسلام در بریتانیا" تألیف دکتر محمدصادق کرباسی از سوی انتشارات بیت العلم نابهین بیروت در 80 صفحه منتشر شد. دکتر محمدصادق کرباسی نویسنده عراقی ساکن لبنان در این کتاب به روابط تاریخی بریتانیا و جهان اسلام اشاره می کند.

نویسنده در کتاب "اسلام در بریتانیا" به تنشهای فکری و عقیده ای میان جهان اسلام و امپراطوری بریتانیا می پردازد و می گوید: کم نیستند کسانی که به اهمیت اسلام و تمدن اسلام در جامعه غربی تأکید می کنند. تأثیر مثبتی که این فرهنگ بر فرهنگ غربی گذاشته  بر کسی پوشیده نیست.

محمدصادق کرباسی در ادامه به چگونگی توزیع مسلمانان در بریتانیا اشاره می کند و می آورد که حدود 30 درصد از جمعیت 5 میلیونی مسلمانان بریتانیا شیعه هستند و در ادامه به چگونگی ورود اسلام به بریتانیا از طرق مختلف چون سفر، آموزش زبان عربی، اطلاع از اسلام، مطالعه کتاب و دیگر راهها اشاره می کند.

این کتاب دومین کتاب از سلسله کتابهای اسلام در جهان است که پیش از این کتاب " اسلام در اسپانیا" از همین نویسنده منتشر شده بود.

کد خبر 629916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha