۱۰ آذر ۱۴۰۳، ۱۳:۵۵

کام کردستانی‌ها از اجاره بهای مسکن تلخ است

کام کردستانی‌ها از اجاره بهای مسکن تلخ است

سنندج- روند رو به رشد قیمت اجاره بهای مسکن در کردستان چند سال اخیر آغاز شده و همین روند افزایشی اجاره بها، کام کردستانی‌ها را تلخ کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مسکن یکی از اولیه‌ترین و مهمترین نیازهای مردم محسوب می‌شود و هر انسانی برای حیات و تأمین امنیت نیاز به یک سر پناه دارد.

در طی سال‌های اخیر شاهد افزایش موج گرانی اجاره بهای مسکن در سطح کشور و به تبع آن در استان کردستان هستیم در واقع گرانی اجاره بهای منازل مسکونی و ودیعه‌های سرسام‌آور دادِ مردم را در آورده و بار سنگینی را بر روی دوش مستأجران گذاشته است.

در این میان تنها قشری که آسیب بیشتری را می‌بینید اقشار کم درآمد به ویژه کارگران است که حتی برای تأمین خوراک و پوشاک نیز به مشکل مواجه هستند.

در سال‌های اخیر می‌بینیم که میزان آمار ازدواج کاهش پیدا کرده است که مهمترین دلیل آن را جوانان بهای سنگین مسکن و تأمین نیازهای اولیه زندگی می‌دانند که این خود زنگ خطر بزرگی برای کاهش آمار ازدواج و افزایش آسیب‌های اجتماعی است.

البته گرانی اجاره مسکن تنها شامل زوج‌های جوان نمی‌شود، بلکه خانواده‌هایی هم هستند که با وجود زندگی چندین ساله با توجه به گرانی و تورم موجود نه تنها توان برآمدن از پس هزینه‌های اولیه و روزمره زندگی را ندارند بلکه داشتن سرپناهی هرچند کوچک نیز به آرزویی بزرگ تبدیل شده است.

طی بررسی‌های به عمل آمده و گزارش‌های میدانی مشاهده می‌شود این موج گرانی افسار گریخته دامن حتی اقشار متوسط را گرفته است و تأمین مسکن به یک دغدغه مهم تبدیل شده است.

گرانی اجاره مسکن کمر مستأجران را خم کرده است

یکی از شهروندان کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: متأسفانه هر ساله شاهد افزایش بی رویه نرخ کرایه و اجاره بهای مسکن توسط صاحبان ملک هستیم و کمر مستأجران زیر بار گرانی اجاره و رهن خم شده است.

محمد ابراهیمی افزود: افزایش سرسام آور رهن و اجاره خانه زندگی را بر مردم تلخ کرده است و متأسفانه نظارتی بر این موضوع وجود ندارد.

کام کردستانی‌ها از اجاره بهای مسکن تلخ است

وی ادامه داد: من یک کارگر فصلی ساختمان هستم که با شروع فصل سرما بیکار می‌شوم و سه فرزند دانش آموز دارم که تأمین نیاز آنها با توجه به گرانی‌های موجود بسیار سخت است و افزایش بهای مسکن توسط صاحبان ملک نیز دردی بر دردهای ما افزوده است.

شهروند کردستانی تاکید کرد: مسکن ملی و مسکن مهر درمان‌هایی برای خانه دار شدن هستند اما تا زمان ساخت این مسکن‌ها و تأمین هزینه‌های ساخت آن فاصله بسیار زیاد است و ما مستأجران روز به روز بیشتر با آرزوی خانه دار شدن فاصله می‌گیریم.

قیمت اجاره بهای خانه غیر منطقی است

یکی دیگر از شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: قیمت‌هایی که در بازار از سوی مالکان تعیین شده بالاتر از عرف است، به طوری که اغلب مستأجران توان پرداخت این رقم‌ها را ندارند.

مریم کریمی افزود: من با دو فرزند و همسر کارمند ۱۰ سال است که مستأجر هستم و با توجه به گرانی‌های که وجود دارد تنها می‌توانیم به تأمین نیازهای اولیه فرزندانمان و خورد و خوراک بپردازیم.

وی گفت: متأسفانه هر ساله ما دل آشوب افزایش اجاره بهای خانه هستیم و افزایش حقوق‌ها فاصله بسیار زیادی با افزایش اجاره بهای مسکن دارد.

کام کردستانی‌ها از اجاره بهای مسکن تلخ است

این شهروند سنندجی تاکید کرد: خانه دار شدن دیگر برای ما به یک حسرت تبدیل شده است چرا که هر روز قیمت مسکن فاصله بیشتری با جیب ما می‌گیرد.

کریمی خاطر نشان کردم مسئولان برای تأمین مسکن و کشیدن ترمز اجاره بها باید چاره‌ای بیاندیشند و به فکر مستأجران باشند.

گرانی مسکن به کابوس بزرگی برای جوانان تبدیل شده است

یکی از شهروندان سنندجی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: من به عنوان یک جوان ۲۸ ساله ترس از ازدواج دارم چرا که در خانواده ما هنوز هم پدر و مادرم مستأجر هستند و ما یک سرپناه ثابت نداریم.

امیر رضایی افزود: بسیاری از مستأجران مانند ما با صرف زمان بیشتری برای کار کردن و بریدن از خانه و خانواده تلاش می‌کنیم تا پول بیشتری را به دست بیاوریم و بتوانیم سقفی را اجاره کنیم اما متأسفانه هر روز که می‌گذرد میزان اجرا بها خانه افزایش می‌یابد.

وی گفت: با این وجود جوانان بسیاری مانند من ترس از تشکیل خانواده دارند چرا که تأمین نیازهای اولیه زندگی خود به زخم بزرگی تبدیل شده است و تأمین مسکن هم کابوس بزرگی برای افرادی مانند ما است.

این شهروند سنندجی خاطر نشان کرد: از مسئولان می‌خواهیم به فکر جوانان باشند و برای تأمین مسکن این افراد تلاش کنند.

مستأجران توان پرداخت اجاره بها را ندارند

یکی از مشاورین املاک نیز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: متأسفانه بهای خانه در شهرهای استان کردستان بسیار بالا است و بسیاری از مستأجران توانایی پرداخت مسکن را ندارند.

وی افزود: متأسفانه بسیاری از مالکان نرخ‌های غیر منطقی را برای خانه‌های خود ارائه داده‌اند که از توان پرداخت مستأجران به دور است.

هادی صفری تاکید کرد: با توجه به هزینه بالای مسکن بسیاری از مستأجران مجبورند، به حاشیه‌ها رفته و در بافت‌های فرسوده و ساختمان‌های سن بالا مستقر شوند.

کام کردستانی‌ها از اجاره بهای مسکن تلخ است

این مشاور املاک عنوان کرد: گرانی اجاره مسکن تنها شامل زوج‌های جوان نمی‌شود، بلکه خانواده‌هایی هم هستند که با وجود زندگی چندین ساله با توجه به گرانی و تورم موجود توان پرداخت اجاره بها را ندارند.

اما مسکن ملی یکی از طرح‌هایی بود که از سوی دولت برای خانه دار شدن افراد به اجرا درآمد و اکنون در شهرهای استان کردستان نیز همچون سایر استان‌های کشور در حال انجام است، گرانی و تورم به گونه‌ای است که بسیاری از خانواده‌های کردستانی که متقاضی مسکن ملی شده‌اند، توان تأمین آورده اولیه خود را ندارند و یا به سختی موفق به تأمین آورده متقاضی می‌شوند.

به گفته یکی از متقاضیان نهضت ملی مسکن در کردستان، تأمین آورده اولیه متقاضیان و تأخیر در ساخت و ساز و کمبود زمین مشکلی است که امید خانه دار شدن مستأجران را کمرنگ‌تر می‌کند.

در حالی که کردستان به دلیل توپوگرافی زمین‌های کمی برای ساخت مسکن دارد اما با الحاق زمین در شورای عالی معماری و شهرسازی ظرفیت جدید به روی کردستان گشوده شد تا نهضت ملی مسکن در استان با تلاش بیشتر جلو برود.

۲۰ هزار و ۶۱۹ مورد تخصیص پروژه انجام شده است

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: عملکرد استان در حوزه نهضت ملی مسکن تا این لحظه ۲۰ هزار و ۶۱۹ مورد تخصیص پروژه انجام شده است که ۵۶ درصد نسبت به برنامه تحقق وجود داشته و دو زمین در شورای عالی معماری شهرسازی الحاق شده است که ظرفیت جدیدی برای استان کردستان باز می‌کند.

امیر حسین جمشیدی افزود: در فاز اول قصد داریم دو لکه وارد مدار کنیم که لکه‌های فوق‌العاده مناسب به لحاظ کیفی محسوب می‌شوند و از نقاط مطلوب شهری هستند و قابلیت بهتر در ارائه خدمت رسانی دارند.

جمشیدی تصریح کرد: ۷ هکتار زمین در شهرک وحدت سنندج و ۱۰ هکتار در عسکر آباد بیجار تخصیص پروژه آنها انجام شده است و آنچه در شورای عالی معماری شهرسازی مصوب شده ۲۸۰ هکتار اراضی است.

وی افزود: به دنبال این هستیم تا در راستای پروژه انبوه سازی امتیازات صندوق ملی مسکن استفاده کنیم و درخواست برای منابع آن داده شده تا به متقاضی کمک شود و در این زمینه سعی براین است تا در پروژه‌هایی که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند و طبق هدف گذاری تا خرداد ماه به بهره برداری می رسند، از منابع تحقق ملی مسکن استفاده شود.

کام کردستانی‌ها از اجاره بهای مسکن تلخ است

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان بیان کرد: مشکلات فعلی فقط در بحث تسهیلات بانکی است که با دستور معاون وزیر و معرفی به بانک عامل قرارداد مشارکت مدنی در پروژه‌های انبوه سازی کامل شود و بتوان به پروژه تزریق کرد تا فشار به متقاضی هم کاهش یابد.

جمشیدی اذعان کرد: در پروژه‌هایی که در قالب انبوه سازی تعریف شدند ۳۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشتیم و در پروژه‌های آماده سازی هم ۱۹ سایت آماده سازی شده که با پیشرفت فیزیکی ۳۰ درصد در حال اجرا است.

وی گفت: این زمین‌ها بر این مبنا تخصیص داده شده تا عرضه و تقاضا به تعادل برسد که خود از عامل‌های تأثیرگذار و شاخص مؤثر قیمت تمام شده ملک و کاهش اجاره بها با توجه به افزایش ارز است.

معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی کردستان گفت: در راستای ساماندهی مستأجران با توجه به ابلاغ قانون توسط مجلس مبنی بر ساماندهی بازار مسکن، زمین و اجاره بها شورای مسکن استان و شورای عالی مسکن مصوبه‌ای گرفته تا موجر تا سقف ۲۵ درصد اجازه افزایش اجاره بها داشته باشند و به اتحادیه و اصناف ابلاغ شده است.

جمشیدی بیان کرد: ۶ هزار واحد خالی طبق استعلام از دستگاه‌های خدمت رسان در استان شناسایی شدند که شاید همپوشانی هم داشته باشد و به شهرداری اعلام شده تا صحت سنجی آن انجام شود تا با توجه به فشار و افزایش مالیات و قانون موجود عرصه آنها را عملیاتی کرد تا در کاهش اجاره بها هم تأثیرگذار باشد.

با توجه به بررسی‌های به عمل آمده و گزارش‌های میدانی داشتن سرپناهی هرچند کوچک به آرزویی بزرگ برای شهروندان تبدیل شده است و این مهم به رؤیای دور و دست نیافتنی تبدیل شده است بنابراین لازم است مسئولان در راستای این مهم تلاش مضاعفی داشته باشند.

کد خبر 6302697

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha