به گزارش خبرنگار مهر، سید علیرضا سمائی عصر شنبه در نشست خبری که به مناسبت ۱۳ آذر و هفته گرامیداشت صنعت بیمه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از چالشهای استان اصفهان این است که فرهنگسازی در صنعت بیمه مغفول مانده و نگاهها به شرکتهای بیمه انتفاعی است.
وی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از معضلات بیمهها در اصفهان، زمانی است که صنایع بزرگ این استان مناقصات و محصولات بیمهای را در خارج استان تهیه کنند زیرا این اقدام صنایع به راحتی بر ضریب نفوذ بیمه و حق تولید بیمه استان تأثیر میگذارد و بودجهای که باید در استان ذخیره شود خارج از استان هزینه میشود.
وی ادامه داد: صنعت بیمه یکی از بنگاههای اقتصادی به شمار میرود که همزمان یک نگاه حمایتی دارد و باید توجه داشت که هیچیک از شرکتها بدون حمایت بیمه امنیت سرمایه گذاری ندارند.
سمائی با بیان اینکه گزارشات ماهانه وزارت اقتصاد دارایی، دادگستری و نیروی انتظامی مبنی بر بهبود راهها و شناسایی نقاط حادثه خیر ناخواسته در خسارات بیمهای تأثیر دارد، گفت: پوشش بیمه در رابطه با خسارت بنگاههای اقتصادی که آسیب دیدهاند، همه اینها بر شاخصهای ما تأثیر دارد، از این حیث که با وجود بیمهها باری از دوش دولت برداشته میشود.
وی با بیان اینکه شرط بر تسریع رسیدگی به پروندههای خسارت است، خاطرنشان کرد: برای مثال به تازگی سیمان سپاهان به دلیل آتشسوزی ۲۰۰ میلیارد تومان خسارت داشت که سریع رسیدگی شد که چرخه این کارخانه متوقف نشود و با توجه به شرایط نوسانات نرخ ارز از بروز خسارات بیشتر به این شرکت جلوگیری شود.
کارشناس صنعت بیمه با بیان اینکه سال ۱۴۰۲ حق بیمه تولیدی در سطح استان ۵.۹۸ درصد کشور و عددی معادل ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده، افزود: سهم استان در خسارت پرداختی ۶.۳۹ درصد از کل خسارات در کشور بوده که عددی معادل ۱۰ میلیارد و ۴۷۴ میلیون تومان بوده است.
سمائی اضافه کرد: ۶.۴ درصد جمعیت کشور در استان اصفهان بوده و سهم این استان در تولید ناخالص داخلی ۶.۱ درصد است.
وی با بیان اینکه سرانه حق بیمه تولیدی به نسبت جمعیت استان اصفهان سه میلیون تومان به ازای هر نفر است، ابراز کرد: ضریب نفوذ بیمه در این استان ۲.۱ درصد است.
سمائی افزود: این استان به لحاظ ضریب نفوذ بیمه در سال ۱۴۰۱ پس از تهران و خراسان رضوی رتبه سوم و در سال ۱۴۰۲ پس از تهران در رتبه دوم کشور قرار گرفت.
نظر شما