به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی ظهر یکشنبه در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور رؤسای اتاقهای بازرگانی سراسر ایران در البرز برگزار شد، افزود: جامعه ایران فراز و نشیبهای زیادی را تاکنون را طی کرده و مسیرهایی پیمودهایم که متأسفانه منجر شد به دامهایی تبدیل شوند.
وی اظهار کرد: حرکتها را در دام مسیرهای طی شده ادامه و الگوهایی ارائه دادیم که پاسخگو نبود و زمینه مطالعاتی نداشت و متأسفانه این جدایی علم از سیاست گذاری و ندیدن آینده یک سیاست سرنوشتی را رقم زد که بر آب و خاک کشور تأثیر گذاشت.
وی با بیان اینکه کارآمدی و اثربخشی فعالیتهای خود را باید دید و فقط با مدیریت خودمان به این مساله وارد نشویم، گفت: به رغم فهم مشترک از مسائل اقتصادی و سیاسی فرصت تاریخی زیادی نداریم زیرا در منطقه به سرعت تغییرات ایجاد میشود و جادههایی که کشیده میشود و برنامه ریزی هایی میشود که همه روزانه با آن ارتباط داریم.
ربیعی تصریح کرد: هیچ زمانی برای اشتباه نداریم و برای رفتن در مسیرهای طی شده زمانی نداریم و به جایی اینکه کدام تصمیم را کجا بگیریم که درست باشد باید راجع به الزاماتی که در این دوره به آن نیاز داریم سخن بگوییم.
وی گفت: ما شایستگان در هر گروه و جناحی که هست را باید به کار گیریم و ای کاش دایره شایستهها را بیشتر باز کنیم زیرا افرادی وجود دارند که امروز میتوانند به شدت به کمک ایران بیایند و باید ایجاد ذهنیت مشترک در حل مسائل کشور را باید داشته باشیم و بدون تردید نیازمند هستیم که بیش از آنچه که فکر میکنیم گفتگو کنیم.
تصمیمات کارآمد با فهم مشترک داشته باشیم
دستیار رئیس جمهور در امور اجتماعی تصریح کرد: چندگانگی نظری در کلان با نهادهای جامعه و جامعه با جامعه داریم ولی باید از فرصتهای تاریخی با درایت مقام معظم رهبری استفاده کرده و گفتگو کرده و فهم مشترک پیدا کنیم تا تصمیمات کارآمد داشته باشیم.
وی گفت: در حوزههای انرژی و آب و خاک از این تصمیمات ناکارآمد بسیار زیاد است و باید عارضه با بیماری از هم جدا شود و فهم مشترک در جامعه ایجاد کنیم.
ربیعی با اشاره به اینکه نشاط و موفقیت جامعه یک ضلعش بازار است، افزود: دولت امروز تصمیمات سختی میگیرد که باید مراقب جامعه هم باشد ضمن اینکه ناترازی هایی که در همه جا ایجاد شده که این ناترازی ها علاوه بر بخش انرژی در نیروی انسانی هم وجود دارد.
وی تصریح کرد: بروکراسی ایران لطمه زیادی خورده و در دورههای مختلف این لطمهها بیشتر شده است و ساختارهایی که منظم کارنکرده و دچار بیماری هستند این بروکراسی لطمه بیشتری خورده است و برای موفقیت ایران باید این نظام بروکراسی آسیب دیده باید تلاش کنیم افراد نخبه را در نظام توسعه کشور وارد کنیم.
وی خاطرنشان کرد: دولت ضعیف هیچ وقت کشور را موفق نمیکند و اگر بازار و دولت با هم منحرف شوند نتیجه آن یک نوعی ناامنی روانی جامعه است و باید تلاش کنیم جامعه و دولت و بازار قوی و راضی را داشته باشیم.
نظر شما