به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمید شریفی، گفت: طبق برآوردها در کشور ما در حال حاضر حدود ۴۴ هزار نفر مبتلا به این بیماری هستند که حدود نیمی از این موارد علیرغم وجود زیرساختهای خیلی خوب جهت تشخیص و درمان مؤثر و رایگان، از وضعیت ابتلای خود آگاهی ندارند.
وی در خصوص راههای انتقال این ویروس افزود: اچآیوی یک بیماری عفونی قابل انتقال است که عمده موارد آن از طریق رفتارهای پرخطری مانند مصرفتزریقی ناایمن مواد، داشتن روابط جنسی محافظت نشده با افراد مبتلا به عفونت، انتقال مادر مبتلا به جنین و نوزاد منتقل میشوند.
وی افزود: هرچند که عفونت از طریق روشهای دیگری مانند انتقال خون آلوده هم در برخی از کشورها از اهمیت زیادی برخوردار است، اما در کشور ما خوشبختانه بهعلت غربالگری خونهای اهدا شده از اهمیت زیادی برخوردار نیست.
وی گفت: طی ۴۰ سالی که از شناخت این بیماری میگذرد برآورد میشود که حدود ۴۰ میلیون نفر در جهان از این بیماری فوت کرده و در حال حاضر هم حدود ۳۸ میلیون نفر با این بیماری زندگی میکنند.
دکتر شریفی، بیان کرد: شناسایی و درمان بیماران و ارائه خدمات کاهش و به آسیب به گروههای در معرض بیشترین خطر ابتلاء به اچآیوی از مهمترین راههای کنترل عفونت در دنیا معرفی شده است.
وی با اشاره به برنامه کنترل اچ ای وی در کشور گفت: تمرکز این برنامه بر پیشگیری، از جمله پیشگیری انتقال عفونت از مادر به کودک و فراهم آوردن امکان فرزند آوری سالم حتی در والدین مبتلا به اچ ای وی است.
شریفی، گفت: در حالی که در سالهای پیش، پیشبینی میشد شیوع اچآیوی بر بیش از ۱۲۰ هزار نفر تاکنون برسد، برنامههای کاهش آسیب موفق شده است از رشد اچآیوی در کشور پیشگیری کند.
وی با بیان سایر مزایای اجرای این برنامه گفت: اجرای این برنامه دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی برای محرومترین گروههای اجتماعی و ارائه خدمات حمایتی و توانمند سازی را فراهم کرده است.
رئیس مرکز تحقیقات مراقبت اچ آی وی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به ظرفیتسازی ای که در تمام استانها ایجاد شده است گفت: شبکهی بزرگی از خدمات بهوجود آمده و بسیاری از افرادی که قبلاً جز خدمت گیرندگان بودند توانمند شده و خود از مجریان اصلی برنامه شده اند.
دکتر شریفی، ادامه داد: کنترل اچ ای وی و اجرای برنامههای کاهش آسیب علاوه بر کنترل اچ آی وی و سایر عفونتهای مرتبط مانند هپاتیت ث، هپاتیت ب و عفونتهای آمیزشی دستاوردهای مهم دیگری هم برای کشور داشته است؛ از جمله چندین بار کشور در این زمینه در دنیا به عنوان الگوی موفق معرفی شده است.
وی یکی از مسائل مهم در رابطه با اچ آی وی را مسأله انگ اجتماعی دانست و گفت: این مسئله باعث میشود افراد تمایلی به مراجعه به مراکز جهت انجام آزمایش و شناسایی نداشته باشند و همچنین افراد مبتلا بهدلیل طرد شدن از اجتماع، آلودگی خود را پنهان کنند و خواسته یا ناخواسته موجب ابتلای دیگران و گسترش اپیدمی عفونت شوند.
نظر شما