به گزارش خبرنگار مهر، مرحوم دکتر رضا روستاآزاد در سال ۱۳۴۰ متولد شد و در سال ۱۳۸۹ به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی شریف مشغول به فعالیت شد و اواخر اسفند همان سال، حکم ریاست او تأیید شد.
وی فارغ التحصیل رتبه اول دبیرستان خوارزمی، حائز رتبه ۲۷ کنکور سراسری ریاضی فیزیک در سال ۱۳۵۸ و فارغ التحصیل رتبه اول در هر سه مقطع کارشناسی (صنعتی اصفهان)، کارشناسی ارشد UETU ترکیه و دکتری Waterloo کانادا بوده است.
از فعالیت های علمی وی می توان به انجام ۳۹ پروژه پژوهشی، انتشار ۴۳ مقاله در نشریات معتبر داخلی و خارجی، ۶۸ مقاله در کنفرانس های معتبر داخلی و خارجی، و بیش از ۸۰ راهنمایی و مشاوره پایان نامه های مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی اشاره کرد.
وی همچنین هدایت پروژه دوران کارشناسی شهید مصطفی احمدی روشن را در سوابق خود دارد.
مرحوم رضا روستاآزاد طی حکمی در ۲۵ مرداد ۱۳۸۹ از سوی کامران دانشجو، وزیر وقت علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان سرپرست دانشگاه صنعتی شریف منصوب شد و تا ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ در این سمت بود.
زنده یاد روستاآزاد در زمستان ۱۳۹۶ دچار سکته مغزی شد پس از چند هفته بستری شدن در بیمارستان بهبود یافت و در بهار ۱۳۹۷ به دانشگاه بازگشت.
وی عضو هیات مرکزی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی بود همچنین در تیرماه ۱۴۰۱ به عنوان رئیس اندیشکده حکمرانی شریف انتخاب شد.
وی مهرماه ۱۴۰۱ پس از تحمل یک دوره بیماری در سن ۶۱ سالگی در بیمارستان خاتم الانبیاء (ص) درگذشت.
برهمین اساس، در راستای بزرگداشت یاد و خاطره استاد و دانشمند مجاهد «مرحوم دکتر رضا روستاآزاد» ریاست اسبق دانشگاه صنعتی شریف و همبنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف، جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد در آذرماه ۱۴۰۲ به تصویب معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری رسید.
جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد مرجعی برای بررسی فعالیتهای علمی و فناورانه موثر در بهبود و ارتقای سطح کیفی سیاستگذاری و حکمرانی کشور است که با هدف ریلگذاری، جهتدهی و تشویق فعالیتهای اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی، شرکتهای دانشبنیان، موسسات فرهنگی و رسانهای، مراکز سیاستپژوهی و اندیشکدههای کشور برگزار میشود.
از دیگر اهداف این جایزه تشویق فعالیتهای فناورانه، نوآورانه، سیاستپژوهی و توسعه ارتباطات بینالمللی برای بهبود کیفیت حکمرانی کشور است.
آیین اعطای نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، امروز دوشنبه ۱۲ آذرماه در سالن اجتماعات دکتر ربیعی دانشگاه صنعتی شریف برگزار میشود.
جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد در ۴ محور «فناوری حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی»، «نوآوری سیاستی» و «فرهنگ حکمرانی» برگزار میشود و برگزیدگان این حوزهها معرفی و تقدیر میشوند.
«نوآوری، خلاقیت و تحولآفرینی»، «مردمیسازی و جلب مشارکت عمومی»، «اقتدارآفرینی، اثربخشی و کارایی»، «شفافسازی و پاسخگویی»، «کاهش هزینهها و افزایش بهرهوری»، «مشروعیت و وفاق اجتماعی»، «پایدارسازی و تثبیت نهادی»، «نفوذ و رقابتپذیری بینالمللی»، «خدمترسانی عمومی گسترده»، «عدالتمحوری و الگوی ایرانیاسلامی» شاخصهای ۱۰ گانه داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد را تشکیل میدهند.
حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهور در آیین اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد حضور مییابد. علاقه مندان جهت حضور در آیین اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد لازم بود در وبسایت این جایزه به نشانی www.roostaazadprize.org ثبت نام کنند.
فراخوان جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد به بیش از ۵هزار دانشگاه، موسسات ارتباطات بینالملل، سازمانهای دولتی و خصوصی، شرکتهای فناور و دانشبنیان، موسسات فرهنگی و فعالان حوزه حکمرانی و فناوری ارسال شد. طی مدت فراخوان، ۲۶۶ نامزد در کمیتههای ۴گانه جایزه معرفی و مورد بررسی قرار گرفت. ۱۲۲ نامزد از مرحله ارزیابی اولیه عبور کردند. ۶۲ نامزد در مرحله ارزیابی ثانویه انتخاب شدند و برای اونها پرونده تشکیل شد. در نهایت ۲۰ نامزد به مرحله نهایی راه یافتند و ۵ برگزیده انتخاب شدند.
نظر شما