۱۲ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۲۴

اولین جایزه حکمرانی فناوری به یاد استاد «روستا آزاد»

اولین جایزه حکمرانی فناوری به یاد استاد «روستا آزاد»

آیین اعطای اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی «روستا آزاد» همزمان با دومین سالگرد نکوداشت وی امروز دوشنبه ۱۲ آذرماه با حضور معاون علمی رئیس جمهور و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آئین اعطای اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد همزمان با دومین سالگرد نکوداشت زنده یاد دکتر رضا روستاآزاد امروز دوشنبه ۱۲ آذرماه با حضور حجت الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، دکتر حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری، دکتر سید عباس موسوی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها، روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون سابق علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، محمدصادق خیاطیان رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی در دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد.

در راستای بزرگداشت یاد و خاطره استاد و دانشمند مجاهد «مرحوم دکتر رضا روستا آزاد» رییس اسبق دانشگاه صنعتی شریف و هم‌بنیان‌گذار اندیشکده حکمرانی شریف، اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با هدف شناسایی آثار و اقدامات مؤثر در حوزه حکمرانی برگزار شد.

جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد مرجعی برای بررسی فعالیت‌های علمی و فناورانه مؤثر در بهبود و ارتقای سطح کیفی سیاست‌گذاری و حکمرانی کشور بوده که امسال اولین دوره آن با هدف ریل‌گذاری، جهت‌دهی و تشویق فعالیت‌های اساتید، دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، مؤسسات فرهنگی و رسانه‌ای، مراکز سیاست‌پژوهی و اندیشکده‌های کشور برگزار شد.

از دیگر اهداف این جایزه می توان به تشویق فعالیت‌های فناورانه، نوآورانه، سیاست‌پژوهی و توسعه ارتباطات بین‌المللی برای بهبود «کیفیت حکمرانی کشور» اشاره کرد. فناوری حکمرانی، فرهنگ حکمرانی، دیپلماسی نخبگانی، نوآوری سیاستی از محورها و حوزه‌های این جایزه به شمار می‌رود.

رئیس دانشگاه شریف: دکتر روستاآزاد همیشه به کاربردی بودن پژوهش توجه داشت

دکتر سید عباس موسوی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در آئین اولین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد که به میزبانی دانشگاه شریف برگزار شد با اشاره به اینکه دکتر روستاآزاد برای من فراتر از معلم بود و ارتباط ما فراتر از ارتباط استاد شاگردی بوده است، گفت: ایشان مثل یک پدر بودند و بنده از سال ۷۵ تا زمانی که ایشان در قید حیات بودند، ارتباط نزدیکی داشتم.

رئیس دانشگاه صنعتی شریف افزود: جز نیکی و صبوری از دکتر روستا آزاد چیزی ندیدم و همواره سعه صدر در ۲۰ و اندی سال از ویژگی‌های بارز او بود. در این سال‌ها ندیدم که از کسی بدگویی کنند و دوراندیشی از دیگر ویژگی‌های نیک ایشان بود. مسائل فنی و علمی که پیشنهاد می‌دادند، یک دهه بعد می‌دیدیم که چقدر پرداختن به این موضوعات درست بوده است.

وی با بیان اینکه دکتر روستاآزاد استاد به حق شریف دانشگاه شریف بود، بیان کرد: ایشان در حوزه پژوهشی و در پژوهش‌های شخصی شأن، همیشه به جنبه کاربردی بودن پژوهش و حل مساله توجه داشتند و در پروژه‌ها به مشکلات جامعه توجه داشتند. از نظر مدیریتی چه در جایگاه معاونت پژوهشی دانشگاه و چه در ریاست دانشگاه، پژوهش دانشگاه متحول شد و تغییر کرد.

موسوی ادامه داد: دکتر روستاآزاد شخصیت جریان سازی داشتند و عنوان مثال جریان سازی خوبی در دوره ایشان در توسعه فناوری و گفتمان فناوری شکل گرفت. قراردادهای ارتباط صنعت و دانشگاه در دوره ایشان افزایش چشم گیری داشت. نبود ایشان به طور حتم ضایعه بزرگی برای جامعه نخبگان و فناوری است.

معاون علمی رئیس جمهور: جریان حکمرانی خوب باید با جایزه روستاآزاد اتفاق بیفتد

دکتر حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه هر رئیس دانشگاهی که می آید سعی می کند تحت عنوانی فعالیت های خود را توسعه دهد، اظهار کرد: عنوان فعالیت های مرحوم روستا آزاد را می‌توان توسعه و عمق بخشیدن به فناوری نامید و توسعه فناوری و نوآوری دانشگاه مدیون فعالیت های ایشان است.

افشین با اشاره به اینکه یکی از افتخارات دکتر روستا آزاد این است که شاگردانی تربیت کرد که قدردان زحمات ایشان هستند، گفت: افرادی که تلاش می کنند جریان سازی استادشان را تداوم یابد و این امر ارزشمند است.

وی به اعطای اولین دوره جایزه اشاره کرد و گفت: وقتی که صحبت از حکمرانی می شود معمولا صحبت از حکمرانی خوب می شود و دکتر روستا آزاد حکمرانی را در پژوهش می دانست.

افشین در ادامه درباره شاخص های حکمرانی خوب گفت: از جمله شاخص ها می توان مواردی چون دولت کارامد، دولت پاسخگو، دولت فساد گریز، حاکمیت قانون و توسعه مشارکت مردمی اشاره کرد.

معاون علمی ریاست جمهوری خصوصی سازی را از دیگر شاخص های حکمرانی خوب عنوان کرد و گفت: هیچ کدام از این شاخص ها محقق نمی شود مگر با حضور فناوری از این رو جایزه حکمرانی روستا آزاد جایزه حکمرانی فناورانه به شمار می‌رود.

وی افزود: اگر دکتر روستاآزاد بودند حتما تاکید داشتند که در خصوص این جایزه جریان سازی صورت بگیرد. هدف ما این است که جریان حکمرانی خوب با این جایزه اتفاق بیفتد و خروجی این جریان سال آینده جایزه بگیرد.

دستیار مقام معظم رهبری: باید یک خیزش جدید علمی را در کشور سامان داد

محمد مخبر مشاور و دستیار مقام معظم رهبری سخنران بعدی این مراسم بود. او در ابتدای سخنان خود تاکید کرد: امروز ابزارهای قدرت و شیوه حکمرانی در دنیا تغییر کرده و نیروهای توانمند که قدرت حل مساله دارند باید بازیکن اصلی صحنه علم و فناوری در کشور باشند.

مخبر ضمن تسلیت ایام فاطمیه، با اشاره به تأسیس این جایزه مهم، گفت: اصل جایزه دکتر روستا آزاد کار بسیار مهم و بجایی است و شخصیتی که جایزه به نام وی انتخاب شده می تواند موضوع ارتباط حکمرانی و فناوری را نمایندگی کند.

وی زنده یاد روستا آزاد را استادی چند وجهی برشمرد که در کنار شایستگی های علمی، یکی از وجوه او فعالیت های اجتماعی منحصر به فردش بود و تاکید کرد که زنده یاد روستاآزاد از نخستین کسانی بود که شهید رئیسی در زمان تولیت آستان قدس از وی کمک گرفت.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی بعد از انقلاب به کشوری مقتدر در منطقه تبدیل شد، تصریح کرد: اگر زمانی این اقتدار صرفا به دلیل توان نظامی بود، امروز وسیله اقتدار علم و فناوری است.

وی فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص خیزش علمی را نیز در راستای تداوم همین اقتدار برشمرد و گفت: امروزه با فناوری های جدید، حکمرانی ها دچار تغییر شده است‌ و باید یک خیزش جدید علمی را در کشور سامان داد. تنظیم گری از صرف دولت ها گرفته شده و از طریق سکوها (پلتفرم ها) به جامعه نخبگانی سپرده شده است. به همین دلیل دانشجویان و دانشگاه باید در این مساله پیشرو باشند.

دکتر مخبر از دانشجویان خواست بازیکنان اصلی مسائل مربوط به هوش مصنوعی و فناوری های جدید باشند چرا که حل مشکلات مختلف کشور از طریق همین جامعه نخبگانی است.

وی همچنین تاکید کرد: یکی از دلایلی که برخی مسائل در کشور حل نمی شود این است که گاهی افراد و عناصر توانمند که قدرت حل مساله را دارند بازیکن اصلی نیستند و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرموده اند باید از ظرفیت عظیم نخبگان در سراسر کشور برای حل مسائل کشور استفاده کرد.

مشاور و دستیار مقام معظم رهبری وجود نیروی جوان و با انگیزه در تمام جغرافیای ایران را یکی مزیت های بزرگ کشور عنوان کرد و افزود: اگر چه مشکلات متعددی داریم اما ظرفیت‌های بزرگی هم برای حل آنها وجود دارد که می‌توان با استفاده از آنها آینده ای درخشان را برای ایران رقم زد.

رئیس سابق دانشگاه شریف: با مدیریت دکتر روستاآزاد، دانشگاه یک نسل ارتقا پیدا کرد

دکتر رسول جلیلی رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه برگزاری این مراسم در گفتگو با خبرنگار مهر درباره ابعاد شخصیتی و مدیریتی دکتر روستاآزاد گفت: دوست و برادر عزیز ما دکتر روستاآزاد استاد دانشکده مهندسی شیمی و نفت دانشگاه صنعتی شریف از دغدغه مندانی بودند که در کسوت استادی ارتباط بین آموزش، پژوهش و فناوری را در دانشگاه از زمان مدیریت در معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه ایجاد کردند و دانشگاه یک نسل ارتقا پیدا کرد.

رئیس سابق دانشگاه صنعتی شریف افزود: دکتر روستاآزاد باور داشتند که باید از مقاله، به فناوری رسید و از فناوری صنعت ایجاد کرد و صنعت را به بازار و ثروت رساند. ایشان در هیات رئیسه دانشگاه بسیار تلاش کردند که این فرهنگ جا بیفتد و از این جهت منحصر به فرد بودند. از این رو عنوانی که برای این جایزه انتخاب شده است، متناسب با نقش ایشان در دانشگاه بود.

جلیلی ادامه داد: بنده این افتخار را داشتم که در زمان ریاست مرحوم روستاآزاد در دانشگاه شریف، مدیریت بین الملل دانشگاه را برعهده داشتم و هم زیستی با ایشان مغتنم بود. مرحوم روستاآزاد انسانی فکور، صبور و وقت گذار بر روی مسائل فناوری مرتبط با دانشگاه بودند و تلاش داشتند مسائل فناورمحور را به شکل فرایندی و توسط دانشجویان نخبه و جوانان حل کنند.

برگزیدگان نخستین دوره جایزه فناوری و حکمرانی روستا آزاد معرفی شدند

در ادامه این مراسم، برگزیدگان محورهای این جایزه در ۴ محور «فناوری حکمرانی»، «دیپلماسی نخبگانی»، «نوآوری سیاستی» و «فرهنگ حکمرانی» معرفی و تقدیر شد.

شرکت «شاپرک» و«زیستاب» در حوزه فناوری حکمرانی؛ سریال «آقای قاضی» و بازی «آمیرزا» در حوزه فرهنگ حکمرانی؛ «صاحبکار» در حوزه نوآوری سیاستی و سید محمد مرندی در حوزه دیپلماسی نخبگانی به عنوان برترین ها معرفی شدند.

کد خبر 6304811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • داود IR ۰۸:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۳
      0 0
      این همه مطلب می نوشتی حداقل هر کدوم از این افراد به چه علت برنده شدن، یا زحمتش دادی خودمون بریم سرچ کنیم؟