به گزارش خبرنگار مهر، علاقهمندان به تاریخ و معماری ایران، دانشجویان رشته معماری و دبیران آموزش و پرورش ضمن بازدید از تعدادی از آبانبارهای تاریخی کاشان در نخستین دوره تخصصی آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار شرکت کردند.
نخستین دوره تخصصی آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار با تاکید بر اهمیت بناهای اصیل و تاریخی و در جهت حفاظت از آنها، ضرورت استفاده مجدد از آبانبارها و نقش آنها در کاهش فشار بر منابع آب و موضوع مهم پدافند غیرعامل، از سوی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری با همکاری اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کاشان برگزار شد.
این دوره آموزشی همزمان با بازدید از آبانبارهای میانچال، حاج سیدحسین صباغ، حکیم هارون، سرپله و آبانبار داخل خانه منوچهری با همراهی کمیته سِقایت (حفظ، احیا و بهسازی آبانبارهای تاریخی - وقفی) و مدیریت خانه منوچهری با اعطای گواهی شرکت تشکیل شد.
شرکتکنندگان این دوره آموزشی ضمن بازدید از آبانبارها با تاریخچه بنای مسجد و مدرسه میانچال، کتیبههای سنگی بازارچه میانچال، رنگرزیهای فعال و فرایند مرمت آبانبار حکیم هارون که از سوی سیفالله امینیان_ معاون اسبق سازمان میراث فرهنگی کشور، مسعود عطارها دبیر کمیته سقایت کاشان و مهدی هوشمندینژاد کارشناس بافت تاریخی و با اجرای حسین ذاکری کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی و پژوهشگر حوزه آبانبارها ارائه شد، آشنا شدند.
معرفی و تشریح جز به جز بخشهای این سازههای آبی تاریخی- فرهنگی- وقفی و همچنین تمامیت کارکرد و سازوکار آن و همچنین بررسی دو عنصر آبانبار و گردشگری، برقراری ارتباط بین آنها و آشنایی با عناصر تشکیلدهنده آبانبار اعم از جلوخان و سردرب، راهچینه یا دهلیز، مخزن، پاشیر، گنبد و بادگیر از جمله مواردی بود که در این دوره آموزشی به آن پرداخته شد.
نخستین دوره تخصصی آبانبار شناسی و معرفی گردشگری آبانبار با توزیع کتاب آبانبار یادگاری از یاد رفته شهرستانهای (کاشان، آران و بیدگل) اثر دکتر حسین فرخیار بین شرکتکنندگان برگزار شد.
نظر شما