۱۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۰:۵۵

کاهش یا توقف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سال آینده

کاهش یا توقف افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی در سال آینده

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: نگاه وزیر بهداشت به منظور دستیابی به اهداف رشد ۲۰ درصدی افزایش ظرفیت دانشجویی طی چهار سال، کاهش یا توقف این طرح است، زیرا در کنار افزایش، امکانات دیده نشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر سید جلیل حسینی در نشست سراسری دبیران شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی کشور یادآور شد: در این مدت در کنار افزایش ظرفیت، امکانات آموزشی و خوابگاهی ازجمله فضای آموزشی و وسایل کمک آموزشی برای دانشجویان دیده نشده است که تلاش داریم تا بتوانیم در این مسیر بودجه لازم را جذب کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان این‌که من لیسانسم را در رشته شیمی و تخصص خود را در رشته پزشکی عمومی گرفتم، گفت: من دوره آموزشی فلوشیپی را در خارج از کشور گذراندم و ۲۰ سال است در حوزه معاونت آموزشی در قسمت‌های مختلف مشغول به خدمت هستم. در خصوص موضوع افزایش ظرفیت مصوبه‌ای انجام شده است که توانسته ظرف چهار سال به اهداف ۵ ساله خود دست پیدا کند و در این مدت تقریباً تعداد دانشجویان دو برابر شده است.

وی با بیان این‌که نگاه وزیر بهداشت با توجه به دستیابی به اهداف رشد ۲۰ درصدی افزایش ظرفیت دانشجویی طی چهار سال گذشته، کاهش یا توقف این طرح است، یادآور شد: در این مدت در کنار افزایش ظرفیت، امکانات آموزشی و خوابگاهی ازجمله فضای آموزشی و وسایل کمک آموزشی برای دانشجویان دیده نشده است که تلاش داریم تا بتوانیم در این مسیر بودجه لازم را جذب کنیم.

حسینی گفت: بر این اساس در روزهای گذشته به دنبال موضوعات بودجه‌ای در این خصوص بوده‌ایم و از شما به عنوان نمایندگان دانشجویان انتظار داریم تا از طریق ارتباطات خود با نمایندگان مجلس در حوزه جذب بودجه کمک لازم را به ما داشته باشید.

وی با بیان این‌که در این مسیر با کمیته و رئیس کمیسیون آموزش مجلس صحبت کرده‌ایم که در صورت تداوم این شرایط انتظار داشتن دانشجویانی با علم بالا مشکل خواهد بود، تصریح کرد: دانشجویان جذب شده هفت سال در دانشگاه تحصیل خواهند کرد و در کنار امکانات آموزشی نیازمند امکانات تغذیه‌ای، خوابگاهی و تفریحی هستند.

معاون وزیر بهداشت گفت: برگزاری کلاس در پشت‌بام، در پارکینگ یا در کلاسی که دانشجویان انتهای کلاس نمی‌تواند استاد خود را ببیند در شأن آموزش نیست. باید مطالبه جدی شما دانشجویان در این حوزه رفع این مشکلات باشد. شما در دانشگاه‌ها ایرادات سیستم را شناسایی و استخراج کنید و به ما گزارش دهید، این‌که کلاس‌ها چگونه برگزار می‌شود، خوابگاه‌ها چند نفره است و کمبودهای ما چیست.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در خصوص وجود اساتید بی‌انگیزه در دانشگاه‌های علوم پزشکی، ابراز داشت: وجود هیأت علمی بی‌انگیزه را قبول دارم که در این خصوص مشکل اصلی ما اقتصاد کشور است که امید داریم با طرحی که رئیس جمهور دارند این مشکلات رفع شود، اما به عنوان معاونت آموزشی وزارت بهداشت همه تلاش ما این است که اساتید انگیزه لازم را برای تدریس داشته باشند و انگیزه‌های خود را در این مسیر از دست ندهند.

وی افزود: وزیر بهداشت نیز بر این امر تاکید دارند به نحوی که در بازدیدی که در مراسم معارفه ۳ دانشگاه علوم پزشکی داشتیم اولین جلسه‌ای که دکتر ظفرقندی بعد از بازدید گذاشت، نشست با اساتید دانشگاه‌ها بوده است. در این نشست‌ها از اساتید و اعضای هیأت علمی خواسته‌ایم نقطه نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دهند تا مورد استفاده قرار گیرد. اگر استاد از انگیزه کافی برخوردار باشد، تبدیل به خانواده دانشجو می‌شود و دانشجویان ما مبنای حمایتی پیدا خواهند کرد.

حسینی اظهار کرد: تلاش داریم اعتبارات را برای سال آینده، از جمله برای حقوق دستیاران افزایش دهیم بر همین اساس در این شش ماه حقوق دستیاران تخصصی از ۱۲ به ۱۷ میلیون تومان، دستیاران تخصصی متأهل از ۱۵ به ۲۳ میلیون تومان، حقوق دستیاران فوق تخصص از ۱۵ به ۱۹ میلیون تومان و حقوق دستیاران فوق تخصص متأهل از ۱۷ به ۲۵ اضافه شده است.

کد خبر 6306069

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      12 6
      حالا که نوبت کنکور بچه های ماشده ،بعد از سه سال سخت و پر استرس میگین کاهش؟اگه راست میگین سهمیه ای ها رو کم کنید ،گناه بچه های ما چیه
    • مددکاری اجتماعی سردشت IR ۰۸:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      7 4
      آقای معاون فعلا برید چند درصد مهاجرت کرده اند و چند درصد سهمیه جانبازی و دارند بنده خداها کاهش آن به ضرر افراد عادی و فرزندان ماست دوسال است بکوب درس میخونن واماده کنکورند
      • IR ۱۲:۱۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
        3 2
        همینه مددکار شدی دیگه
    • ناشناس IR ۰۸:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      13 0
      امسال افرادی که اصلا تو خواب نمی دیدند رشته پزشکی بروند پذیرش شدتد
    • شروین DE ۰۹:۵۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      5 4
      حالا که بودجه افزایش ظرفیت را ندارید لااقل خانواده های زیادی هستند که می توانند فرزندان پزشک عمومی خود را باهزینه شخصی به کشورهای خارجی برای گرفتن تخصص تورشته های جراحی دار بفرستند حداقل با این طرح موافقت کنید .
    • صیاد DE ۱۰:۰۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      8 2
      تا زمانی که تولیت وزارت بهداشت به بدست جراحان است به علت تعارض منافع وضعیت کمبود متخصص جراح چشم وگوش و..درایران به سامان نخواهد رسید وهربار چوب لای چرخ افزایش ظرفیت خواهند گذاشت .
    • امیر DE ۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      4 5
      همانطور که تربیت پزشک عمومی را به دانشگاه آزاد داده اید مجوز پذیرش رزیدنت دررشته های چشم وگوش،وارتوپدی،وپوست راهم به دانشگاه آزاد بدهید چون نیاز ی به بودجه دولتی ندارد وهزینه آن را خود مردم پرداخت می کنند واگر وزیر حسن نیت دارد با این طرح موافقت کند
    • رضا IR ۱۳:۳۱ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      6 1
      متاسفانه در وزارت بهداشت یک عده انحصار طلب،با گرایش تعارض منافع وجود دارد،دانشجو با ید برود کشور بیگانه در بخواند باهزار مشقت تا أقایان انحصار پزشکی وکاسبیشان نشکند ،بیمار بایددر ب مطب پزشکان در شهرستان ها به صف بایستند،این جماعت از درد و رنج مردم لذت میبرند ،
    • IR ۱۴:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      7 1
      سلام واقعا وقتی یه کار درست هم انجام میشه سریع جلوی اون رو میگیرن چون منافع پزشکان در این هست که کمبود پزشک در جامعه به طور ملموس حس بشه وبا گرفتن زیر میزی وهزینه های زیاد هر بلایی خواستند با بالابردن دستمزد بر سر مردم بیاورند با بیش از این ظرفیت ها افزایش پیدا کند
    • IR ۱۴:۰۹ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      9 2
      این سه سال فامیل و بچه هاتون پزشکی قبول شدن نوبت به ماها تو مناطق محروم رسید لغو کردین
    • سجاد IR ۱۷:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۴
      4 1
      کاهش در سیستان وبلوچستان پزشک نداریم