۱۳ آذر ۱۴۰۳، ۱۳:۴۰

برنامه‌های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش تشریح شد

برنامه‌های پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی در هفته پژوهش تشریح شد

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ این پژوهشگاه را  تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمدمهدی حاجیلویی رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی برنامه‌های هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳ این پژوهشگاه را تشریح کرد.

وی گفت: پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با نگاه بلند مسئولان نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها به لطف خداوند متعال به نقطه تعادلی خود رسیده است.

پیگیری مطالبات مقام معظم معظم رهبری در زمینه «دانشگاه اسلامی»

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: این پژوهشگاه دارای سه پژوهش‌کده و ۹ گروه پژوهشی و دو معاونت است و اصل تشکیل این پژوهشگاه با اهداف بلندی ازجمله، پیگیری مطالبات مقام معظم معظم رهبری در زمینه «دانشگاه اسلامی»، «پشتیبانی پژوهشی از فعالیت‌های نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها»، و همچنین «مباحث پژوهشی در زمینه دروس معارف اسلامی» صورت‌گرفته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۳ و در آستانه هفته پژوهش هستیم که نقطه عطفی برای تمام پژوهشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی است. هفته پژوهش مدتی است که همه مسئولان را به جایگاه پژوهش و فعالیت مبتنی بر تفکر و اندیشه توجه دهیم.

وی افزود: هفته پژوهش از ۱۷ آذرماه با برنامه‌های متنوعی آغاز می‌شود، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی با همین نگاه ازآن‌جایی‌که عضو مجمع پژوهشگاه‌های علوم انسانی و اسلامی است وظایف مختلف را بر دوش دارد، حضور در این مجمع و هم‌آوایی با محورهایی که این مجمع برای این هفته در سال جاری بیان کرده‌است یکی از وظایف اهداف پژوهشگاه است.

حجت الاسلام حاجیلویی افزود: چهار محور اصلی هفته پژوهش امسال شامل محور «مقاومت»، «نقش علوم انسانی در حکمرانی»، «کارآیی علوم انسانی» و «هوش مصنوعی» است که مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: نشست های مختلفی برای برگزاری یک هفته موفق و پژوهشی در مجموعه دانشگاه‌ها و پژوهشگاه و نهاد نمایندگی رهبری تدارک‌دیده‌شده است حاصل این برنامه‌ریزی‌ها برخی از برنامه‌هایی است که اعلام می‌کنم.

پژوهشگران برتر در نهاد نمایندگی رهبری و پژوهشگران برتر اساتید معارف اسلامی تقدیر می شوند

حاجیلویی ادامه داد: یکی از برنامه های شاخص امسال پژوهشگاه، تقدیر و تجلیل از پژوهشگران برتر در نهاد نمایندگی رهبری و پژوهشگران برتر اساتید معارف اسلامی دانشگاه‌های کشور است.

وی ادامه داد: تاکنون ۲۵۰ نفر در این طرح شرکت کرده‌اند، در کنار آن چهار نشست تخصصی تدارک‌دیده‌شده که از ۱۷ آذرماه به بعد برگزار می‌شود که در سایت پژوهشگاه و نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها اطلاع‌رسانی شده است.

برگزاری نشست تخصصی آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها در حوزه علوم انسانی و اسلامی

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: نشست تخصصی آسیب‌شناسی پایان‌نامه‌ها در حوزه علوم انسانی و اسلامی، محور مقاومت، هوش مصنوعی که مقام معظم رهبری بر روی آن تأکید کردند از نشست های تخصصی امسال خواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین از وضعیت سنجی مباحث فرهنگی در دانشگاه‌ها در نشست های تخصصی غافل نبودیم و یکی از محورهای نشست تخصصی ما خواهد بود.

وی افزود: سه کارگاه آموزشی را تدارک دیده‌ایم و این مجموعه فعالیت‌ها هم به‌صورت حضوری و هم مجازی ارائه می شود که لینک آن اطلاع‌رسانی شده‌است.

حاجیلویی افزود: کاربرد هوش مصنوعی در بحث تولید مباحث پژوهشی، چگونگی تدوین ساختاری مقاله علمی پژوهشی وروش پژوهش فراتحلیل کارگاهی است که در این هفته ارائه خواهیم داد، البته دو میزگرد تخصصی و یک برنامه نقد کتاب نیز خواهیم داشت.

وی ادامه داد: در مجموع چهار نشست تخصصی، سه کارگاه، دو میزگرد، یک نقد کتاب و یک برنامه فاخر به‌عنوان تجلیل از پژوهشگران برتر نهادی واساتید معارف اسلامی دانشگاه‌ها، مجموعه برنامه‌هایی است که توسط مجموعه فرهنگ و معارف اسلامی برگزار می شود.

رئیس پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی افزود: پژوهشگاه دارای سه فصلنامه با عنوان «دانشگاه اسلامی»، «فرهنگ در دانشگاه اسلامی» و «مدیریت در دانشگاه اسلامی» است که آمادگی دارد فعالیت‌های فاخر همکاران را در قالب مقاله انتشار دهد .

کد خبر 6306271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha