به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا زاکانی شهردار تهران در آستانه روز دانشجو با اشاره به موضوع مقابله ایران و دشمن گفت: تضاد ما و آمریکا به بعد از انقلاب اسلامی بر نمیگردد. آمریکا غارت کشورها را در دستور کار داد و با همین موضوع پایداری خودش را حفظ کرده است. بنا بر این، مشکل آن صرفاً دین و مذهب نیست.
وی افزود: سه نفری که در دانشگاه به شهادت رسیدند اساساً مذهبی نبودند زیرا نهضت امام شروع نشده بود. اما خاستگاهشان ضدیت با سلطهگری بیگانگان بود. آمریکا و رژیم دستنشاندهاش تحمل نکردند و خون این دانشجویان برای ایران و آزادی ایران ریخته شد و فدای نگهداشت این سرزمین شد.
زاکانی با اشاره به جریان کاپیتولاسیون و اعتراض امام خمینی به آن در سالهای ۴۱ و ۴۲ اظهار کرد: موضوع کاپیتولاسیون نفی داشتهها و استقلال کشور ما بود که امام با آن مخالفت کرد. این قانون مبنی بر این بود که اگر کسی هر خیانتی در ایران کرد، دستگاه حاکمیت ایران صلاحیت ندارد او را محاکمه کند.
وی در ادامه گفت: پیش از این، در همین ایام سالگرد شهید مدرس در سال ۱۳۱۶ و شهادت میرزاکوچک خان در سال ۱۳۰۰ و حتی شهادت رییسعلی دلاوری را داریم. تاکید بر استقلال مملکت حرف همه این بزرگان بود. این بزرگان شرایط متعددی در زمان خود داشتهاند و آنچه که مانده است ایران عزیز مستقل در زیر چتر اسلام است.
زاکانی با اشاره به شروع نهضت در سال ۴۲ گفت: نزدیک به ده سال قبل از آن، این تقابل با آمریکا شروع شده بود و دانشجویان به خاک و خون کشیده شدند. ما به مقابله برخواستیم و کمکم انقلاب کل گرفت. انقلاب ما هم حاکمیت آمریکا و هم حاکمیتی که میدان سلطه استبداد را فراهم میکرد، نفی کرد.
شهردار تهران در ادامه گفت: بعد از انقلاب با یک شرایط ویژهای مواجه شدیم. ما تا پیروزی انقلاب اسلامی در هر مواجههای با نظام سلطه و آمریکا بازنده بودیم، اما انقلاب اسلامی نقطه عطفی است که بعد از آن همه پیروزی است. ما صدمه خوردیم اما شکست نخوردیم.
وی افزود: ما ابتدا در خود انقلاب، تلاشهای دشمن برای تجزیه ایران و جنگ تحمیلی آسیب دیدیم، اما دشمن نتوانست به اهداف خود برسد. با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۵۸، دور پیروزیهای ما شروع شد. اما فعالیت دشمن انفعالی بود و فعال نبود.
هدف مقاومت بر سر ملیت و صیانت از جغرافیای ایران بود
زاکانی با بیان اینکه اساس پیروزی انقلاب برای جوهره ایستادگی و مقاومت در برابر نظام سلطه، نظام ارزشی ایجاد کرده است، اظهار کرد: هدف مقاومت بر سر ملیت و صیانت از جغرافیای ایران بود و مردم با تمسک به اسلام و رهبری امام به میدان آمدند و این پیروزی را رقم زدند. این پیروزی همراه با آسیب قابل مقایسه با سازش همراه با آسیب نیست زیرا آسیب ناشی از سازش بسیار بهتر است.
وی ادامه داد: زمان احمد شاه ما اعلام بیطرفی کردیم، ولی مگر ما را رها کردند؟ روسیه و انگلیس آمدند و در قالب قحطی قریب به ۸ میلیون ایرانی کشته شدند که بیشتر آن کار انگلیس بود. اما در انقلاب اسلامی برعکس بود. شرایط آنها همیشه انفعالی است و هر زمانی که دست به ابداعی میزدند، مقاومت ما آن را از بین میبرد. دهه هفتاد بوش پدر گفت دهکدهای به کدخدایی آمریکا، اما موفق نشد زیرا ایران مقاومت کرد و نپذیرفت. مقاومت ایران عزیز بازی آنها را به هم زد. بوش پسر با شعار خاورمیانه بزرگ وارد عمل شد اما به نتیجه نرسید. سال ۸۵ در حمله به جنوب لبنان، خانم رایس صراحتاً اعلام کرد خاورمیانه درد حمله را تحمل میکند که حاصل خاورمیانه جدید است. از لبنان شروع کردند تا به ایران برسند، ولی نتوانستند و تا کنون همین است.
زاکانی بیان کرد: اینکه فکر میکنیم ما کاری به آنها نداشته باشیم که کاری به ما ندارند، درست نیست. همه میدانند که انرژی هستهای ما کاربرد نظامی ندارد و برای تأمین انرژی به آن نیاز داریم. نیاز کشورها در این حوزه مبتنی بر انرژی است. امروز که ما دارنده بزرگترین ذخایر فسیلی دنیا هستیم، دشمن تحمل نمیکند، چه برسد که چیزی نداشته باشیم.
شهردار تهران با بیان اینکه ما در یک برهه تاریخی از ایران به سر میبریم که برای سایر نقاط جهان مسلمین الهامبخش هستیم و آثاری دارد که نوع تقسیمبندیهای دنیا را تغییر میدهد و شرایط جدیدی برای ملتها فراهم میکند، افزود: همانطور که امام گفت نه شرقی نه غربی، یک مدل جدید بر مبنای اندیشه تاب اسلامی دنبال کرد، به مردم و مردمسالاری دینی اهمیت داد و این برای ما آورده بزرگی است. آنها نمیخواهند این آرمانها به ثمر بنشیند.
وی ادامه داد: بعد از جنگ دوم رقابتی بر سر دنیا بین اینها وجود داشت. دنیا را بین خودشان تقسیم کرده بودند. اما انقلاب اسلامی کاری کرده که این چرخدندهها هر روز بیشتر خرد میشود. صدای آن امروز از دل دانشگاههای آمریکا بیرون میآید. اینها پیامدهای ایستادگی بر یک نکته است و آن نکته توجه به استقلال ایران و پیشرفت مردم به جای غارت اموال کشور توسط عوامل مزدور خارجی است. این برای دشمن غریب و وحشتناکی است و تمام بازیهای آنها را به هم زده است."
زاکانی با اشاره به ادامه مسیر انقلاب اسلامی گفت: ما بر قاعده تکیه بر ارزشهای دینی و ملی و راهنمایی رهبر انقلاب تکیه کردیم و آینده از آن ماست. ما انقلاب را صادر کردیم، یعنی پیام این انقلاب صادر شد. حزبالله لبنان با توجه و دقت در جنگ ما، نحوه مقاومت ما و شیوههای ما که با دست خالی جنگیدیم، شکل گرفت.
وی ادامه داد: ما بودیم و ۴۳ کشور، آمریکا، انگلیس، فرانسه و پول خلیج فارس. ما از یازده کشور اسیر داشتیم. همه آمدند آسیب بزنند، نتوانستند تا ملت ایران را پشیمان کنند. تا برای همه عالم عبرت شود که کسی که مقابل آمریکا و استبداد بایستد، آسیب میبیند.
دنیا به سمت چندقطبی حرکت میکند
زاکانی افزود: این عزت دینی و ملی ما است و راه آینده هم این است که این راه را ادامه بدهیم و در این سر و صدایی که در عالم به پا کردهاند، نقش خود را ایفا کنیم. دنیا به سمت چندقطبی حرکت میکند. آمریکا میگوید چین رقیب مالی و اقتصادی ماست، روسیه دنبال گسترش جغرافیای خود است. ایران هم تهدید است و هم بی دیل است زیرا اندیشه جایگزین را دنبال میکند.
وی تصریح کرد: این جایگاه ما است. ممکن است کسی قدر ارزشها و پیشرفت ما را ندانند، ما نمیتوانیم کار را معطل افرادی کنیم که افق دیدشان محدود است. اما در این مسیر حتماً باید هزینه بدهیم. در مسیر تمکین از قدرتها هم باید هزینه بدهیم، اما اگر بتوانیم با کمترین هزینهها هدف خود را دنبال کنیم.
زاکانی گفت: ما میتوانستیم در برابر اتفاقات سوریه سکوت کنیم، اما این اتفاق در جاهای دیگر تکرار میشد. دشمنان هزینه درست میکنند ولی شکست میخورند. امیدواریم این مسیری که در جهت نفی استعمار و استبداد و نهی استکبار شروع شد را ادامه بدهیم و با ساختن ایران پیشرفته، الگویی برای کشورهای منطقه باشیم.
وی افزود: حاکمیت نسبت به دانشگاه سردرگم نیست. حاکمیت پشتیبان دانشگاه است. نگاه امام و رهبری تاکید بر پشتیبانی است. البته در حکومت ممکن است افرادی باشند که این نگاه حل مشکلات با تکیه بر دانشگاه را نداشته باشند اما حاکمیت نگاهش بر پشتیبانی و این اراده در آن هست.
زاکانی گفت: اراده حاکمیت از جنس پیگیری و به میدان آوردن ظرفیت علمی کشور است تا کشور بر مدار دانش پیش برود. تأییدات رهبری به دنبال فراهم کردن و گسترده مردم میدان برای استاد و دانشجو است، اما در دل دولتها کمتر مورد توجه قرار میگیرد. خیلی از راه حلها از مسیر غیر علمی پاسخ داده میشود و این قدر ناشناسی در برابر دانشگاه است.
زاکانی تأکید کرد: امروز ایران به عنوان یک ابرقدرت جهانی عرصه تأثیرگذاری خود را در دنیا گستردهتر کرده است. درسند امنیت ملی آمریکا نیز به این موضوع اشاره شده و در آن دولت ایالات متحده چین را رقیب اقتصادی، روسیه را رقیب نظامی و ایران را رقیب هویتی خود میداند. رقیبی که هژمونی آن در جهان میتواند جایگزین ایالات متحده شود.
۵۲۵۵ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل تهران افزوده میشود
شهردار تهران با اشاره به مشکل بی تدبیری در حوزه حمل و نقل در دورههای قبل افزود: زمانی که ما آمدیم ۸۶۰ اتوبوس فعال در تهران بود در حالی که تهران باید ۱۱۰۰۰ اتوبوس داشته باشد. بنا براین ما ۵۲۵۵ اتوبوس خریدیم که ظرف چند ماه آینده اضافه میشود و کم کم تعداد اتوبوسها را داریم ۶-۷ برابر میکنیم.
زاکانی در خصوص مترو تهران هم اظهار کرد: ۱۱۸۴ واگن خریدیم که از بهمن ماه واگنهای جدید وارد خط مترو میشود. ۲۵۴ کیلومتر مترو تحویل گرفتیم الان ۳۰۳ کیلومتر مترو داریم. خطوط مترو اضافه شده بود اما واگن نداشتیم زیرا بودجه تأمین نمیشد برای توسعه مترو تهران برای ۵۹ متر به ما بودجه دادهاند.
وی همچنین گفت: امکان اداره شهر به بهترین نحو وجود دارد اما رویکرد مهم است. باید تحولی ایجاد شود که مردم آسایش داشته باشند.
کشور هیچ بن بستی ندارد.
زاکانی با بیان اینکه مشکل ما ۹۵ درصد بی عرضگی ۵ درصد تحریم است گفت: تحریم مشکل ما نیست کشور ما ظرفیت و داشتههای زیادی دارد. انضباط مالی، دقت، پیگیری، بسیج مردم و ظرفیتهای کشور از به میدان آوردن مشکل را حل میکند. چیزی که پشتوانه علمی داشته باشد بن بست ندارد.
وضعیت آسفالت معابر تهران
وی همچنین در پاسخ به سوال یک دانشجو در خصوص فعالیت علمی در دانشگاهها گفت: ما در تهران مجوز پارک علم و فناوری گرفتیم و بعد از وزارت نفت و مجموعه دفاعی سومین مجموعهای هستیم که مجوز پارک علم و فناوری از وزارت علوم گرفتیم. تا در پارک ولایت شرایط را به سمتی ببریم که دانشگاههای دولتی و خصوصی بتوانند در آنجا کار کنند. سه منطقه در تهران هم به عنوان ناحیه نوآوری در نظر گرفتیم. یک نمایشگاه دائمی نوآوری در پارک دانشجو راه اندازی خواهد شد.
وی همچنین اظهار کرد: یکی از دغدغههای جدی رسیدگی به دانشگاه تهران است. ما میگوئیم تمام مسئولیتهای تهران با ما است به هر نهادی مربوط باشد به آن کمک میکنیم.
یکی از کارهایی که دنبال میکنیم نوسازی و تجمیع و تسهیلات برای دانشگاهها است. دانشگاه خواجه نصیر باید در یک پردیس تجمیع شود و من با وزیر علوم و وزیر جهادکشاورزی در این خصوص صحبت خواهم کرد.
شهردار تهران در خصوص وضعیت آسفالت معابر تهران هم گفت: در دهه ۹۰ میانگین سالی ۵۰۳ هزار تن در تهران آسفالت ریخته شده است. در حالی که مساحت معابر تهران ۱۱۰ میلیون متر مربع است و سالانه ۱۷۰۰ هزار تن آسفالت میخواهد. ما ۱۵۰۰ هزار تن ریختم یعنی ما سه برابر دیگران در شهر داریم کار میکنیم. ۵ کارخانه آسفالت داشتیم. یکی از مدار خارج شد دو تا هم وارد کردیم تا کار پیش برود. ما هر سال باید برای سال آینده معابری که نیاز به آسفالت دارد را روی نقشه مشخص کنیم و برای ادامه کار برنامه ریزی کنیم تا چهره شهر مناسب باشد
وی در ادامه گفت: در دهه ۹۰ سالانه ۹۳۰ هکتار فضای سبز اطراف تهران کاشتند. امسال این میزان را به ۳۰۰۰ هزار هکتار رساندهایم.
زاکانی در پاسخ به سوالی مبنی بر تفاوت امکانات در مناطق مختلف تهران اظهار کرد: تهران یکی از ایرادهایی که دارد با یک الگوی از قبل تعیین شده ساخته نشده است. تهران جنوبی شمالی ساخته شد و بعد شرقی و غربی شد. اما الگوی درستی نداشت.
وی ادامه داد: آخرین منطقه که ساخته شد منطقه ۲۲ است که هیچکدام از سرانههای خدمات و امکانات آن کامل نیست. فاصله ارائه خدمات شمال و جنوب تهران بیاندازه است. لذا به جنوب بیشتر رسیدیم. در طراحیهای که برای تهران میکنیم در نظر گرفتیم که تهران باید خدمتی برای همه داشته باشد. آرامش و آسایش برای همه باید فراهم کند و باید هر منطقه به یک ویژگی شناخته شود.
پارک آزادگان باید قطب گردشگری جنوب تهران شود
وی در این خصوص گفت: در منطقه ۱۵ تهران ۱۵۰ هکتار پارک آزادگان را داریم که باید قطب گردشگری جنوب تهران شود. بوستان یاس فاطمی در شمال تهران هم همینطور. در منطقه ۱۸ ما یک شن چاله داریم ۱۰۰ متر عمق آن است. قرار بوده کارخانه شن ۴۰ متر شن از آنجا برداشت کند اما تا ۱۰۰ متر عمق برداشت کرده است. از این رو بنا داریم بزرگترین منطقه گردشگری جنوب غرب تهران را در آن منطقه بنا کنیم. پارک ولایت هم که ۲۰۰ هکتار مساحت دارد برای پارک علم و فناوری در نظر گرفتیم که در این صورت منطقه ۱۹ که پایین شهر محسوب میشود، با رفت و آمد اهل علم چهره شهر عوض میشود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه راه حل مشکلات ما در کشور است بیان کرد: ۱۷۰ هزار هکتار بافت ناپایدار در کشور داریم. در تهران ۷۰۰۰ هکتار بافت ناپایدار وجود دارد. تهران از شمال و جنوب با زلزله تهدید میشود زیرا در محاصره گسل هاست. ۷ درصد تهران بافت فرسوده است که ۱۷ درصد مردم در آن زندگی میکنند. همچنین ۵۱ درصد تهران اجاره نشینند. علاوه بر این مشکل تولید و اشتغال کشور هم فراگیر است.
زاکانی افزود: با وجود ظرفیتها در داخل شهر ما در خارج از شهرها دنبال محیطهای هستیم که بتواند ظرفیت انسانی را در خود جای بدهد که آب و برق و امکانات میخواهد.
وی با اشاره به اینکه دولتها منشأ تدبیر و اراده هستند و باید به مردم توجه کنند گفت: امروز در کشور ۹۰۰۰ همت نقدینگی سرگردان داریم. اگر این نقدینگی به سمت نیاز مردم سوق پیدا کند، مسئله مسکن منضبط میشود، تولید زیاد میشود، اشتغال زیاد میشود و بافتهای نا پایدار درست خواهد شد. این یک نمونه است که میتواند هم دولت و هم ملت را احیا کند.
حمایت از مظلوم غیرقابل انکار است
شهردار تهران در پاسخ به سوال یک دانشجو در خصوص علت کمک ایران به جبهه مقاومت و ضرورت توجه به مشکلات داخلی گفت: هرجای دنیا برای یک فرد اتفاق تلخی بیفتد ما را آزرده میکند اما این به این معنا نیست که به داخل کشور خودمان توجه نکنیم. من اولویت داخل کشور را قبول دارم اما غفلت نسبت به نیاز دیگران را نیز به آن توجه دارم و قبول دارم.
وی افزود: ما یک مسیری را در تاریخ شروع کردیم و پای یک حرف حقی ایستادیم آن حرف حق نه، به استبداد، استکبار و سلطه گری بود. ما گفتیم که نه سلطهگری میکنیم و نمیگذاریم کسی از ما بار بکشد. اینکه در این راه طی شده ممکن است اشکالاتی وجود داشته باشد غیر قابل انکار است. اما اشکالات به اصل انقلاب و اصل اسلام وارد نیست. اشکالات به ولایت و ملت وارد نیست.
وی در ادامه بیان کرد: اشکالات به سو برداشت مسئولین است که طی یک فرایندی انتخاب شده ولی قدر جایگاه و مسئولیت خود را ندانسته و به ظرفیتهای بینظیر کشور توجه نکرده است. کشور ظرفیتهای بی نظیری دارد که هم میتواند خودش را بسازد و هم برای دیگران الهام بخش باشد.
وی با بیان اینکه لازم نیست عدم حمایت از فلسطین را در دستور کار بگذاریم تا از داخل حمایت کنیم بیان کرد: هم حمایت از مظلوم داخل ضرورت دارد و هم حمایت از مظلوم بیرون. آن دشمنی که در آنجا درگیر است دشمن ما هم هست. به تعبیر رسول گرامی اسلام اگر کسی صبح بلند میشود و ندای یک مسلمی را میشنود و توجه نمیکند مسلم نیست.
زاکانی تاکید کرد: کاری به شیعه و یا سنی بودن او هم نداریم. ممکن است حتی ایزدی باشد. مگر وقتی در عراق به ایزدیها ظلم شد ما ساکت نشستیم؟ هر چیز میخواهد باشد ما جوهره کار را مد نظر داریم. این دو مقابل هم نیست بلکه یک چیز است.
شهردار تهران همچنین گفت: همه باید برای زدودن فقر در کشور بسیج بشویم. دشمن ما در کشور، فقر، فساد و تبعیض است. کسی هم که میخواهد اصلاح بکند باید با این سه برخورد جدی کند. ما در کشور منابع کافی داریم دیگران اینقدر به ما نیاز دارند که به دنبال ما بیایند و مجبور شوند با ما مشارکت بکنند.
زاکانی در ادامه سخنانش با اشاره به مشکل مسکن تهران گفت: مشکل مسکن نیاز به اینکه چیزی از خارج بیاوریم ندارد اما آن فکر، آن اراده که ملت را وسط کار بیاورد وجود ندارد. دولت نمیتواند مسکن بسازد. ۸۰۰ هزار نفر متقاضی مسکن هستند که ۲۰۰۰ همت پول نیاز دارد. دولت از کجا میخواهد بیاورد؟ بودجه عمرانی کشور ۵۰۰ همت است. راهش مشخص است ما باید شیوههایی بیابیم که از انباشتگی تهدیدات فرصت بزرگ خلق کنیم.
وی افزود: باید به طریقی به مردم میدان بدهیم تا به جای اینکه پول را چند نفر بخورند چند ده میلیون نفر بهره مند شوند و سودش در جیب مردم برود. راههای دقیقی وجود دارد که نیاز نیست ما اینقدر به کشور فشار بیایم.
وی با اشاره به حل مساله ناترازی انرژی اظهار کرد: یکی از راههای حل این مشکل افزایش قیمت است که ما هم همیشه راحت ترین راه را انتخاب میکنیم که هیچ وقت محقق نمیشود. زیرا کسی که پول زیاد داشته باشد وقتی انرژی زیاد گران هم باشد پرداخت میکند. اما او قطعاً چیزی این کشور را در اختیار دارد بنابراین چند برابر پولی که میدهد روی قیمت کالای خودش میکشد. مثلاً اگر بنزین گران شود فقط مردمی که هیچ وسیله بنزینی ندارند ضرر میکنند.
شهردار تهران در ادامه بیان کرد: قیمتها در این صورت به هم میریزد و بالا میرود. همین راه دقیق کارشناسی دارد. در مرکز پژوهشهای مجلس جوانان راه حلی پیدا کرده بودند تحت عنوان جبران با اعتبارات طلا که این مصرف خانگی را کنترل میکند و در این صورت ۹۵ درصد مردم سود میبردند. بیشترین سود یعنی در حد ۴۷ درصد را کسانی میبردند که هیچ ماشینی نداشتند و کسانی که یک یا دو ماشین داشتند کمترین سود را میبردند. بعد مصرف انرژی را از بنزین به گاز و از گاز به سمت برق سوق میدهد و موضوع زیست محیطی را هم مد نظر دارد. اما ما همیشه راحتترین راه را انتخاب میکنیم و به مردم ظلم میکنیم.
شهردار تهران به خدمات شهرداری در خصوص هوشمندسازی اشاره کرد و گفت: ما در شهر تهران یک سیستم شهرزاد را راه انداختهایم تا در قالب یک باشگاه شهروندی به همه مردم خدمات ارائه کنیم. مثلاً ابتدای سال تحصیلی حمل و نقل را رایگان کردیم اما سامانهای در این خصوص نداشتیم. لذا با وزارت بهداشت و علوم و دیگر نهادها صحبت کردهایم که بتوانیم امکان استفاده از چنین خدماتی را روی کارت دانشجو یا دانش آموز فراهم کنیم. برای تخفیفها، تاکسی اینترنتی، طرح نوماند و غیره هم در شهرزاد خدمات میدهیم.
وی افزود: نرم افزار شهریار هم برای خدمات تخصصی ما است که هنوز شروع به کار نکرده است. این نرمافزار ارتباط ما و مردم را مدیریت میکند و هر کسی هر کار در حوزه مالی، شهر سازی و غیره با شهرداری دارد درگاهش در آنجا وجود دارد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص تراکم فروشی گفت: آمار میگوید تراکم فروشی کاهش داشته است. یکی از کارهای ما در تهران این بود که از کمیسیون ماده پنج برای تحول در بافت تهران استفاده کردیم.
زاکانی در توضیح این طرح گفت: تهران یک طرح جامع دارد که توسط شورای شهرسازی تصویب شده است. یک طرح تفصیلی که کمیسیون ماده پنج است نیز در ابتدای دهه نود تصویب کرده است. با این طرح شروع به صدور پروانه کرد.
وی همچنین بیان کرد: تهران ۹۳۰ هزار پلاک دارد که باید برای آن پروانه صادر شود. در سال ۹۱، ۳۱ هزار پروانه صادر شد. اگر همین روند را هر سال ادامه میدادیم در نهایت تهران باید ۳۰ سال یکبار ساختمانهایش نوسازی میشد.
زاکانی ادامه داد: در دولت روحانی این طرح تفصیلی را قبول نکردند. در برخی از مناطق به ساختمان سه طبقه مجوز میدادند که فرد بسازد اما برای برخی از افراد به صرفه نبود. ما رایزنی کردیم که بتوانند چهار طبقه بسازند.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ که ما آمدیم ۵۴۰۰ پروانه صادر شده بود اظهار کرد: با این روند تهران هر ۱۴۶ سال یکبار بازسازی میشد. یعنی تهران به سمت ویرانی میرفت. با این تفکر نادرست تهران گران شد و سبب شد که شهرداری برود به سمت تسلیم شدن در برابر ناملایمات. یعنی شهرداری تهران در سال ۹۱ از بانک وام گرفته بود برای پرداخت حقوقو رفت و روب شهر. ما گفتیم حداکثر برمی گردیم به طرح تفصیلی کمیسیون ماده پنج.
زاکانی همچنین گفت: الان تعداد پروانههایی که صادر کردیم ۱۴ هزار تاست که سعی کردیم این شیب را بشکنیم. میزان بلند مرتبههایی که مجوز دادیم کمتر از ادوار گذشته است فاصله خیلی معنادار است. کمیسیون ماده پنج نقاط قوت زیادی دارد که منتقدین به این نقاط توجه نمیکنند.
وی با اشاره به کم بودن اثر تحریمها نسبت به اعمال ماری در کشور بیان کرد: تحریم هر چقدر باشد حرف زور است. اما همه چیز را به آن وابسته دانستن هم غلط است. باید به داشتههای خود تکیه کنیم. دشمن خودش تحریم کرده حالا خودش بیاید گرهها را باز کند؟ محال است. مگر اینکه ما به نقطهای از پیشرفت برسیم که تحریمش را بی اثر کند.
زاکانی در ادامه اظهار کرد: میخواستند ما را از واردات بنزین محروم کند ولی به خاطر مسیری که انتخاب کردیم دیدند نمیتواند. دشمن میخواهد از این ابزار استفاده کند تا ما را نابود کند. آن تحریم ظالمانه است اما موقعی که مأیوس شد تحریمها می شکند نه با لبخند ما.
وی در پایان تاکید کرد: ما مسیری برای تأمین نیازهای کشور بدون اینکه دشمن بتواند فشار بیاورد، ایجاد نکردهتیم. مثلاً در بحث اف ای تی اف اگر همه مفاد آن را هم بپذیریم آنها ما را از لیست سیاه بیرون نمیآورند. در مورد هستهای هم همینطور است. آنها دنبال بهانه هستند منظور من از بی عرضگی نپیمودن مسیرهایی است که میتواند این فشار را از روی دوش مردم بردارد.
نظر شما