به گزارش خبرنگار مهر، علی دهباشی پور در نشست خبری روز گرامی داشت افراد دارای معلولیت که پیش از ظهر سهشنبه در سالن جلسات شهید سلیمانی اداره کل بهزیستی استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: با حذف قانون ماده ۱۵ شرایط برای معتادین متجاهر و مدیریت این فضا با مشکل مواجه شد.
وی افزود: تلاش ما بازگرداندن ظرفیت این ماده و یا تدبیر در این حوزه بود اما تاکنون نتیجهای حاصل نشده و در نتیجه ما شاهد حضور معتادین متجاهر در سطح شهر هستیم.
مدیرکل بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۳ پیشنهادات ما به نتیجه نرسید، عنوان کرد: در حوزه بیمه تأمین اجتماعی و بازنشستگی پیش از موعود معلولین که پیشنهاد ما بود اتفاقی نیفتاد و این در حالی است که شرایط بازنشستگی پیش از موعود برای معلولین وجود ندارد اما اگر در حین کار اتفاقی برای او بیفتد او از کار افتاده میشود و این خلاف عدالت است و باید این امر در قوانین مصوب شود.
وی با اشاره به مشکلات مناسبسازی عنوان کرد: علیرغم آنکه مناسبسازی ساختمان دستگاهها برای معلولین یک تکلیف قانونی است و اگر رعایت نشود پایان کار به پروژهها تعلق نمیگیرد اما این امر مغفول مانده است.
این مسئول عنوان کرد: مناسبسازی در مراکز درمانی نیز ضوابط ندارد و در این حوزه نیز مناسبسازی اتفاق نیفتاده است و اگر تا پایان سال اتفاقی نیفتد ما اعلام ترک فعل میکنیم.
وی ادامه داد: عملکرد دستگاهها در حوزه مناسبسازی نسبت به گذشته بهتر شده و فرآیند روبه رشد است اما قابل قبول نیست.
دهباشی پور ابراز کرد: در خصوص مناسبسازی مدارس استثنایی، بنا شد تا جلسهای چهارجانبه با مسئولین مربوطه گذاشته شود تا علت عدم انجام کار مشخص و در نهایت مصوبه مناسبسازی این حوزه انجام شود.
وی مطرح کرد: در حوزه اشتغال تا سال ۱۴۰۱ ما اشتغال فردی داشتیم و رشد اعتباری خوبی نیز در این حوزه حاصل شد و ما رتبه یک در کشوری را با ایجاد اشتغال برای جمعیت هزار و ۹۵ نفر کسب کردیم اما در نهایت متوجه شدیم که میزان استقبال مددجویان کمبضاعت در این حوزه کاهش داشته و این امر سبب شد تا اشتغال جمعی کلید بخورد.
این مسئول با تأکید بر اینکه در فاز اول پیشبینی ما ایجاد اشتغال برای هزار و ۲۰۰ مددجو است عنوان کرد: امروز چالش برق در کشور مطرح است و این امر دغدغه شهید رئیسجمهور بود و بر همین اساس ما در قالب انرژی تجمیع پذیر به آن فکر کرده بودیم و در راستای این امر نیز ثبتنام اولیه انجام شد و با سه بانک تفاهمنامه منعقد شد.
وی تصریح کرد: با نصب پنل خورشیدی برای مددجویان بهویژه مددجویانی که نمیتوانند هیچگونه حرکتی داشته باشند نیز درآمد معقول و مناسب ایجاد میشود.
این مسئول یادآور شد: برنامه ما برای روز گرامیداشت افراد دارای معلولیت، برنامههای ما با آموزشوپرورش مدارس استثنایی انجام شد و طبق این مشارکت تجلیل از دانش آموزان استثنایی، برگزاری مسابقات متعدد و اهدای جوایز در دستور کار ما قرار گرفت.
وی ادامه داد: با نخبگان معلولین نیز جلسهای برگزار شد و بنا شد تا نخبگان به تصمیمگیریهای اجتماعی نیز ورود پیدا کنند چنانچه این افراد نسبت به بوم منطقه مسلط بوده و امکان پیگیری و بررسی موضوع را دارند و میتوانند در حل مسائل کمک راه ما باشند.
۲۸ هزار معلوم در قزوین حضور دارند
این مسئول با تأکید بر اینکه بیش از ۲۸ هزار معلول در استان وجود دارد تشریح کرد: بیشترین آمار معلولین متعلق به معلولین جسمی و حرکتی است و شرایط خروج از حمایت سازمان رفع معلولیت، مهاجرت و یا فوت است.
وی تشریح کرد: در خصوص مسئله جلوگیری از سقطجنین برای پیشگیری از معلولیت ما بارها یادآور شدیم که این دو موضوع از یکدیگر متمایز است چنانچه فرآیند غربالگری برای تشخیص مسئله است و حذف این موضوع خطرآفرین است.
این مسئول خاطرنشان کرد: تأسیس مرکز جسمی حرکتی جدید، افزایش خانه کوچک به چهارخانه برای معلولین عقبمانده ذهنی خفیف، افتتاح مرکز جسمی حرکتی و مرکز روزانه و افتتاح مرکز روزانه اوتیسم در سال جاری از جمله برنامههای ما بوده است.
وی بیان کرد: در حوزه مسکن در ابتدا افراد فاقد مسکن شناسایی شدند که جمعیت آماری این افراد بیش از ۴ هزار نفر بود و سپس افراد واجد شرایط شناسایی شدند که تعداد این افراد ۴ هزار و ۱۰۰ نفر بود.
این مسئول افزود: شرایط مسکن برای بیش از ۹۰۰ نفر تعیین تکلیف شد و برای افراد باقی مانده نیز در نظر گرفتیم تا با همکاری بنیاد مسکن برای تخصیص زمین نیز اقداماتی انجام شود و در نهایت زمینهای روستایی برای ساخت مسکن ویلایی مطرح شد و فراخوان این امر نیز انجام شد تا هریک از افراد متمایل بودند اعلام آمادگی کنند.
وی در پایان گفت: در خصوص جذب سهمیه استخدامی نیز ۹۱ نفر قبول شده بودند که از این تعداد ۸۵ نفر جذب شدند.
نظر شما