به گزارش خبرنگار مهر، بابک صادقیان ظهر سهشنبه در نشست پایش پیشرفت سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان که در شهرک علمی- تحقیقاتی برگزار شد، با اشاره به اینکه در هشت ماه امسال تعداد روزهای آلوده اصفهان نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۸ درصد کاهش یافته است، اظهار کرد: طبق بررسیهای انجام شده امسال ۴۵ درصد نیز از شدت آلودگی هوای این شهر کاسته شده است.
وی خاطرنشان کرد: یکی از بزرگترین اقدامات که در حال حاضر نیز برای آن مقاومت میکنیم جلوگیری از استفاده مجدد از سوخت مازوت در نیروگاه شهید منتظری است که بشدت میتواند بر وضعیت آلودگی هوای این شهر تأثیر بگذارد.
رئیس اداره پایش و امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان با بیان اینکه آلودگی به شدت به متغیری به نام هواشناسی وابسته است، افزود: وضعیت جوی، آلودگی را امسال کمتر کرده و این در حالی است که ما هم در چارچوب قانون اقداماتی در این راستا داشتیم اما باید توجه داشت که شهر اصفهان به لحاظ اقلیمی و جوی و ظرفیت پذیرش آلایندهها به شدت با سایر نقاط کشور متفاوت است.
سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان عملیاتی و پروژه محور است
صادقیان به سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان اشاره کرد و گفت: این سند با رویکرد عملیاتی و محیطزیستی فروردین سال جاری به تصویب شورای برنامهریزی استان اصفهان رسید.
وی ادامه داد: این برنامه بر اساس شرح وظایفی که در قانون هوای پاک به عنوان سند بالادستی آمده، صادر شده و صرفاً با نگاه استانی و پروژه محور است.
صادقیان ابراز کرد: یکی از تأثیر گذارترین مواردی که در قانون هوای پاک و سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان آمده، موضوع استاندارد سازی خودروها است.
نیمی از سهم آلودگی منابع متحرک به تردد خودروهای سنگین فرسوده برمیگردد
رئیس اداره پایش و امور آزمایشگاههای اداره کل محیطزیست استان با بیان اینکه سهم قابل توجهی از مشکلات کلانشهر اصفهان در مناطق پانزدهگانه این شهر مربوط به منابع آلاینده متحرک است، ادامه داد: این واقعیت موجود است و نه تنها تردد خودروهای درون شهر که تجربه بازدید میدانی و بررسیها نشان میدهد در مجموع ناوگان حمل و نقلی که از قضا به بخش صنعت کمک میکند، در آلودگی این شهر مؤثر است.
به گفته این مقام مسئول محیطزیست اصفهان، ۵۰ درصد سهم منابع متحرک (خودروها) در شهر اصفهان مربوط به خودروهای سنگین و نیمه سنگین است که بالای ۷۰ تا ۷۵ درصد ناوگان فرسوده است.
صادقیان با با بیان اینکه بررسی عوامل آلودگی هوا بسیار پیچیده است، تاکید کرد: باید توجه داشت که بخش عمدهای از این شرایط به حمل و نقل ما برمی گردد.
توسعه صنعت سیاست کلان کشور است
رئیس اداره پایش و امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیطزیست اصفهان با بیان اینکه تکلیف قانونی ما در سطح استان یک محدوده و چارچوب قانونی دارد، خاطرنشان کرد: سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان با این نگاه برای اجرا در سطح استان تنظیم شده در حالی که دست ما از برخی سیاستگذاریها از جمله خودروسازی و پایش خودروهای فرسوده کوتاه است.
وی ادامه داد: موضوع خروج خودروهای فرسوده و رعایت استانداردها در حیطه وظیفه استان اصفهان نیست ضمن اینکه احداث واحدهای جدید و سیاستگذاری روی توسعه صنعت، سیاست کلان کشور است.
وقتی توسعه از طرحهای کاهش آلودگی هوای اصفهان سبقت میگیرد
صادقیان با اشاره به مشکلات زیست محیطی که به دلیل رعایت نشدن ظرفیت اکولوژیک شهر اصفهان وجود دارد، ابراز کرد: این درحالی است که هم اینک روزانه به طور متوسط بین ۲۰ تا ۷۰ نفر برای احداث واحد صنعتی و تولیدی جدید به اداره کل محیطزیست مراجعه میکنند و میگویند استانداردها را رعایت میکنیم اما از دیدگاه منِ محیط زیستی اگر حتی خروجیها را هم رعایت کنند، بارگذاری تعریف دارد و صرفاً مساله رعایت استاندارد خروجی واحد صنعتی نیست زیرا ایجاد واحد صنعتی توسعه جمعیت، مهاجرت و افزایش ناوگان حمل و نقل به همراه دارد اما اینها سیاستگذاری کل کشور است.
رئیس اداره پایش و امور آزمایشگاههای حفاظت محیطزیست اصفهان تصریح کرد: سرعت توسعه در اصفهان به مراتب بیشتر از اقدامات و تمهیداتی است که برای کاهش آلودگی انجام میشود و در خوشبینانهترین حالت اگر این برنامهها را اجرا کنیم شاید موفق شویم که نگذاریم شرایط از اینی که هست بدتر شود زیرا اختیارات ما محدود است.
صادقیان با اشاره به پیگیری قضائی آلودگی ذوب آهن، تهیه سند کاهش آلودگی فولاد مبارکه و کورههای آجر پزی، خاطرنشان کرد: ما طبق این برنامه چنین اختیاراتی در استان داریم.
استفاده از اهرم قانون در سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان
وی با بیان اینکه در قانون هوای پاک به لزوم تامینحقابه ها توسط وزارت نیرو اشاره شده است، ابراز کرد: در سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان در برخی موارد پروژه محوری و برخی دیگر مفاد قانون هوای پاک را لحاظ کردیم از جمله تأمین حقابهها و با این نگاه که از پیشروی کانونهای گردوغبار جلوگیری شود.
رئیس اداره پایش و امور آزمایشگاههای اداره کل حفاظت محیطزیست خاطرنشان کرد: سال گذشته برای اولین بار شرکت آب منطقهای اصفهان با پیگیری و حکم قضائی محیطزیست به وظیفه ذاتی خود مبنی بر تأمین حقابه تالاب عمل کرد در حالی که طی سیسال تا این اهرم نبود این اتفاق نیافتاد؛ از این رو در سند جامع کاهش آلودگی هوای اصفهان، اهرمهای قانونی نیز به عنوان بالاترین اسناد بالادستی در نظر گرفته شده است.
نظر شما