۱۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۳:۰۹

آتش بر دامن ماه؛ پلی میان نسل نوجوان و آموزه‌های حضرت زهرا(س)

آتش بر دامن ماه؛ پلی میان نسل نوجوان و آموزه‌های حضرت زهرا(س)

اصفهان-کتاب«آتش بر دامن ماه» با روایت داستانی جذاب از زندگی حضرت زهرا (س)، تلاشی است تا نسل نوجوان را با ارزش‌های دینی و شخصیت بانوی دو عالم آشنا کند.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: در دنیای امروز که نوجوانان با حجم گسترده‌ای از اطلاعات و سرگرمی‌های مدرن روبه‌رو هستند، آشنایی عمیق و مؤثر با الگوهای دینی و تاریخی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. زندگی ائمه اطهار (ع) و به‌ویژه حضرت زهرا (س)، به‌عنوان نمادی از پاکی، شجاعت، و دفاع از حق، می‌تواند مسیری روشن برای تربیت نسل آینده باشد.

کتاب «آتش بر دامن ماه» تلاشی است در این راستا که با بیانی روان و جذاب، داستانی از زندگی حضرت زهرا (س) را به نوجوانان ارائه می‌دهد. در این مصاحبه، با نویسنده این اثر ارزشمند همراه می‌شویم تا از دغدغه‌ها، انگیزه‌ها و تجربه‌های او در روایت زندگی بانوی دو عالم بیشتر بدانیم و نگاه او را به ضرورت آشنایی نسل جوان با ارزش‌های دینی بررسی کنیم.

سید سعید هاشمی در سال ۱۳۵۳ در قم متولد شده است. او تا به حال حدود ۷۰ کتاب برای کودکان و نوجوانان تألیف کرده است. بسیاری از کتاب‌های او در جشنواره‌های مختلف ادبی حائز رتبه شده است. کتاب‌های طنز او به تیراژهای متعدد رسیده‌اند.

کتابهای شعر او سالهاست که در میان کودکان و نوجوانان دست به دست می‌شود. او اخیراً به بازنویسی جریان‌های تاریخی صدر اسلام روی آورده و رمان‌های مختلفی در این زمینه تألیف کرده که چاپ شده‌اند و یا زیر چاپ هستند. یکی از رمان‌های تاریخی او که اخیراً از سوی انتشارات مهرستان به چاپ رسیده، آتش بر دامن ماه نام دارد. این رمان به موضوع شهادت حضرت فاطمه‌ی زهرا (س) می‌پردازد و برای نوجوانان تألیف شده است. این رمان در کمتر از دو هفته به چاپ دوم رسیده است.

آتش بر دامن ماه؛ پلی میان نسل نوجوان و آموزه‌های حضرت زهرا(س)

لطفاً درباره نگارش کتاب «آتش بر دامن ماه» توضیح دهید. چه ضرورتی احساس کردید که به این موضوع برای نوشتن کتاب پرداختید؟

متأسفانه در زمینه داستان کار خاصی برای حضرت زهرا (س) انجام نشده است. کارهایی که شده کمتر از انگشتان یک دست هستند. نیاز بود تا کاری در مورد زندگی و شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) انجام شود تا کودکان و نوجوانان با فضای دوره صدر اسلام بیشتر آشنا شوند.

تفاوت این کتاب نسبت به سایر کتاب‌های تاریخی که در مورد زندگی ائمه نگارش شده چیست؟

پاسخ: در عرصه ادبیات کودک و نوجوان کار خاصی برای حضرت زهرا انجام نشده که من بخواهم مقایسه کنم. شاید این اولین رمان در مورد زندگی این بانو برای نوجوانان باشد. اما ویژگی کار این است که برای نوشتن آن از منابع اهل تسنن بهره برده‌ام. سعی کرده‌ام در نوشتن این رمان، نظرات اهل تسنن را هم در نظر بگیرم. دوست نداشتم این رمان باعث کدورت شود. ویژگی دیگر این رمان این است که به صورت گزارشی نوشته شده و شخصیت‌های مهم صدر اسلام چه شخصیت‌های متمایل به اهل بیت (ع) و چه شخصیت‌هایی که با اهل بیت دارای زاویه بودند، در این کتاب ظاهر می‌شوند و گزارشی ارائه می‌دهند که این گزارش‌ها پرونده شهادت حضرت زهرا (س) با تشکیل می‌دهد.

به نظر شما چگونه می‌توان قشر کودک و نوجوان امروزی را با زندگانی ائمه اطهار آشنا کرد؟

راه‌های زیادی برای آشنا کردن بچه‌های امروز با زندگی اهل بیت (ع) وجود دارد. اما چیزی را که باید در نظر بگیریم این است که بچه‌های امروز، با بچه‌های دوره کودکی و نوجوانی ما زمین تا آسمان فرق دارند. باید راه‌های مدرن و شیوه‌های امروزی را برای معرفی اهل بیت (ع) در نظر بگیریم. نکات ابتدایی را بچه‌ها در مدرسه و یا از طریق رسانه‌ها می‌آموزند، باید نکات ریزتر و ماندگارتری را برای بچه‌ها در نظر بگیریم.

چگونه مخاطبان را به خواندن این کتاب ترغیب می‌کنید؟

کسانی که اهل کتاب خواندن باشند، مطمئناً خودشان کتاب را پیدا می‌کنند و می‌خوانند، کسانی هم که خیلی با کتاب ارتباط ندارند اما دوست دارند با زندگی اهل بیت (ع) آشنا شوند، می‌توانند از طریق تبلیغات رسانه‌های و فضای مجازی با کتاب آشنا شوند.

کد خبر 6306782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha