به گزارش خبرنگار مهر، بهروز کارخانهای پیش از ظهر روز چهارشنبه در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به اینکه مصوبات این کارگروه در ابعاد مختلف سلامت افراد اثرگذار است اظهار کرد: سلامت عمومی و کاهش بیماریهای مزمن نظیر دیابت، توسعه سلامت در بین نوجوانان، پایداری منابع غذایی و دسترسی همگانی به غذا که باعث تقویت همبستگی جامعه میشود از جمله محورهایی است که به نتایج اثرگذار این کارگروه وابسته هستند.
سرپرست دانشگاه علومپزشکی همدان افزود: کاهش اثرات منفی تغییرات اقلیمی، اقتصاد کشورها، کاهش هزینههای بهداشتی، کاهش بیماریها، محورهای اجتماعی و فرهنگی، محیط زیست، کشاورزی پایدار و شیوههای تولید غذا، از دیگر موضوعات تأثیرپذیر از کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان هستند بنابراین اهمیت عملکرد این کارگروه در احصای چالشهای حوزه سلامت و مشارکت دیگر دستگاهها در تحقق اهداف، در ابعاد کیفی زندگی و سلامتی مردم بسیار اثرگذار است.
وی از نان کامل بهعنوان یکی از سرفصلهای مهم تغذیه و دغدغهمندی مدیران سلامت در گسترش تهیه و تأمین این نان در سبد غذایی خانوار یاد کرد و گفت: مصرف نان کامل در خانوار از بروز بسیاری از بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند، باعث ممانعت از بروز چاقی، سلامت گوارش و عموم بدن، کاهش بیماریهای مزمن و … است.
کارخانهای در بخش دیگری از سخنان خود به راهاندازی بنیاد فرزانگان اشاره و بیان کرد: این بنیاد در رابطه با افراد سالمند راهاندازی شدهاست تا در شرایطی متناسب، تکریم سالمندان مورد تأکید و توجه قرار گیرد.
سرپرست دانشگاه علومپزشکی همدان تبیین کرد: باید در ادبیات گفتاری و نوشتاری تکریم سالمندان بیش از پیش مورد توجه باشد و در این راستا عنوان سالمند باید به شهروندان ارشد باید تغییر یابد و منزلت و جایگاه بالاتری برای سالمندان در نظر گرفته شود.
در ادامه فاطمه ترکماناسدی نیز در این کارگروه از آغاز واکسیناسیون روتاویروس طی هفته جاری برای کودکان زیر ۶ سال خبر داد و گفت: این واکسیناسیون اتفاق مبارکی است که بعد از واکسن پنوموکوک فراهم و اجرایی میشود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در ادامه بیماری بروسلوز (تب مالت) را بهعنوان یکی از دغدغههای مهم حوزه سلامت در استان برشمرد و عنوان کرد: این بیماری هزار چهره است و هر ارگانی از بدن میتواند درگیر آن شود و با وجود پیشرفتهای متعدد علمی هنوز در تشخیص بیماری، چالشهای جدی وجود دارد.
وی ادامه داد: در این بیماری امکان عودهای مکرر وجود دارد و از منابع متعدد میتواند افراد را درگیر کند که مهمترین منبع شیوع، گوشت و لبنیات آلوده است.
ترکماناسدی با بیان اینکه استان همدان در سالهای گذشته شرایط نامناسبی در شیوع بیماری بروسلوز داشت تبیین کرد: در سال ۱۴۰۲ با اقدامات انجامشده وضعیت بهتر شد اما همچنان جای کار و پیگیریهای بسیار وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه از هر صد هزار نفر ۲۵ نفر مبتلا در کشور داریم، خاطرنشان کرد: در استان همدان در هر صدهزار نفر، در سال ۱۴۰۱، ۱۲۰ نفر ابتلاء داشتیم که با مداخلات انجام شده در سال ۱۴۰۲ به عدد ۷۹ نفر در هر صد هزار نفر رسیدهایم. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان به برخی از مهمترین چالشهای مدیریت شیوع بیماری اشاره و تصریح کرد: چالش جدی ما در این خصوص از سمت دام قاچاق و قرنطینه دامی است که متأسفانه جدی گرفته نمیشود، همچنین کنترل لبنیات سنتی آزاد و واکسیناسیون عمومی و جدی دام از دیگر دغدغههایی است که با حمایت از دامداران جهت صنعتی کردن دامداریهای سنتی میتواند کاهش یابد.
نظر شما