۱۴ آذر ۱۴۰۳، ۱۲:۰۵

جشنواره قصه‌گویی در اراک گامی موثر برای احیای قصه‌های بومی و محلی

جشنواره قصه‌گویی در اراک گامی موثر برای احیای قصه‌های بومی و محلی

اراک- مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: جشنواره قصه‌گویی فرصتی است تا با احیای آن کودکان و نوجوانان با فرهنگ بومی و قصه‌های کهن آشنا شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، احسان منصوری پیش از ظهر چهارشنبه در نشست با اصحاب رسانه با تأکید بر اهمیت قصه‌گویی به‌عنوان ابزاری مؤثر برای تربیت نسل آینده اظهار کرد: جشنواره قصه‌گویی امسال با شعار «راز قصه‌ها، ساز زندگی» در ۲ بخش حضوری و مجازی برگزار می‌شود.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی فرصتی است تا کودکان و نوجوانان با فرهنگ بومی و قصه‌های کهن آشنا شوند و مهارت‌های بیانی و خلاقیت خود را تقویت کنند.

وی افزود: در این مرحله از جشنواره، قصه‌گویان برتر استان در بخش‌های مختلف از جمله قصه‌گویی سنتی، مدرن، مینیمال، زبان اشاره، منظوم و قصه‌گویی خلاق به رقابت خواهند پرداخت.

منصوری تصریح کرد: این جشنواره نه تنها به معرفی قصه‌های محلی و ملی می‌پردازد، بلکه بستری برای بازگویی قصه‌های بین‌المللی نیز فراهم می‌کند.

وی همچنین به نقش قصه‌گویی در تقویت پیوندهای فرهنگی اشاره کرد و افزود: قصه‌ها میراثی ارزشمند از فرهنگ هر ملت هستند و ما در تلاشیم با برگزاری این جشنواره، نسل جوان را با این میراث گران‌بها آشنا کنیم.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی افزود: سال گذشته ۳۴۵ قصه گو حضوری در این جشنواره شرکت داشتند، در حالی که امسال این تعداد به یک هزار و ۱۴۱ قصه رسیده است.

یک هزار و ۵۲۹ نفر در بخش‌های حضوری و غیرحضوری ثبت‌نام کرده‌اند

منصوری افزود: بخش غیرحضوری شامل پادکست، قصه‌گویی ۹۰ ثانیه‌ای و قصه‌گویی محیطی است و مهلت ارسال آثار غیرحضوری تا ششم دی‌ماه تعیین شده است.

وی یادآور شد: تاکنون در استان مرکزی یک هزار و ۵۲۹ نفر در بخش‌های حضوری و غیرحضوری ثبت‌نام کرده‌اند، که این رقم نشان‌دهنده افزایش ۳ و نیم برابری در بخش حضوری است.

مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مرکزی گفت: به طور کلی در سطح کشور ۲۹ هزار و ۴۴۸ نفر در جشنواره ثبت‌نام کرده‌اند که استان مرکزی جزو رتبه‌های اول تا سوم قرار دارد.

منصوری یادآور شد: امسال بخشی ویژه با موضوع مقاومت و غزه در جشنواره گنجانده شده است که شامل قصه‌هایی با مضمون مسائل روز منطقه و مقاومت خواهد بود.

وی افزود: در جشنواره امسال توجه ویژه‌ای به ترویج زبان فارسی در میان گویش‌ها و لهجه‌های مختلف شده است که در برخی روستاهای استان، مشارکت قابل توجهی مشاهده شده و بیش از ۹۰ قصه از شهر داوودآباد به این جشنواره ارسال شده است.

مدیرکل کانون پرورش فکری استان مرکزی تأکید کرد: قصه‌گویی می‌تواند از انقطاع نسل‌ها جلوگیری کند و نقش مهمی در حفظ و انتقال فرهنگ سنتی به نسل‌های آینده داشته باشد.

منصوری بیان کرد: جشنواره در روزهای ۱۸ و ۱۹ آذرماه در کانون فرهنگی کودکان و نوجوانان استان در پارک آزادی برگزار شود که فرصت ویژه‌ای برای نمایش استعدادهای قصه‌گویی در میان کودکان، نوجوانان و مربیان خواهد بود.

وی عنوان کرد: برگزیدگان مرحله استانی به مرحله کشوری این جشنواره در شهر یزد راه یابند و توانایی‌های خود را در سطح ملی به نمایش بگذارند.

کد خبر 6307343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • حامد IR ۲۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۱۵
      0 0
      آقای دکتر منصوری عزیز توفیقات روز افزون همراه با سلامتی برایتان از خداوند منان مسئلت دارم