به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله علی عباسی عصر چهارشنبه در دیدار با سفیر بلژیک اظهار کرد: جامعه المصطفی به عنوان یک مرکز دانشگاهی بین المللی از حدود چهل سال قبل فعالیت خود را آغاز کرده و واحدهای آموزشی این مجموعه در شهرهای مختلف ایران و سراسر جهان به فعالیت علمی اشتغال دارند.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با اشاره به تحصیل دانش پژوهانی از ملیتهای مختلف در این مرکز بیان کرد: المصطفی عضویت اتحادیههای معتبر دانشگاهی جهان را در اختیار دارد و رشتههای این دانشگاه در سه حوزه علوم اسلامی، علوم انسانی با مبنای اسلامی و رشتههای زبان، ادبیات و فرهنگ شناسی قابل دسته بندی است.
آیت الله عباسی با اشاره به تحصیل بخشی از دانش پژوهان این مرکز علمی در دانشگاه مجازی المصطفی، ابراز کرد: قرارهای همکاریهای بسیار خوبی میان المصطفی با مراکز علمی، دانشگاهی و فرهنگی ایرانی و غیرایرانی منعقد شده است که میتوان به برگزاری دوره آموزشی مشترک با دانشگاه پالرمو ایتالیا، سمینار مشترک با دانشگاه یونن چین و گفت وگوی سالانه میان ادیانی با کلیسای ارتدوکس رومانی و دانشگاه بخارست اشاره کرد.
وی منطقه غرب آسیا را یکی از تمدن خیز ترین نقاط عالم دانست و تصریح کرد: امروز نیز این منطقه یکی از نقاط مهم و مؤثر در معادلات جهانی به شمار میآید، اما در سالهای اخیر شاهد نا آرامیهایی در منطقه هستیم که هم بر کشورهای منطقه و هم بر سایر کشورها اثرات بدی خواهد داشت.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با تاکید بر وظیفه مراکز علمی برای تحلیل مسائل جهانی و منطقهای، عنوان کرد: بر اساس تحلیلها تنشها و نا آرامیهای موجود در منطقه غرب آسیا ناشی از اقدامات قدرتهای خارج از منطقه است که وضعیت را به وخامت کشاندهاند.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته ارتباطات عمیق فرهنگی در کنار برخی اختلافات میان کشورهای منطقه وجود داشت و ایران، عثمانی و هندوستان سه قدرت بزرگ منطقه بودند که روابط گسترده فرهنگی و اجتماعی میان آنان برقرار بود.
وی اضافه کرد: حضور قدرتهای بیگانه و استعمارگر طی دو قرن گذشته که هیچ اهمیتی برای مصالح و فرهنگ مردم منطقه قائل نبودند، موجب تضعیف کشورها و ایجاد درگیریهای داخلی میان اقوام و فرهنگها شد که تا امروز نیز ادامه یافته است.
آیت الله عباسی حضور بیگانگان در منطقه را سرآغاز درگیری میان اقوام و مذاهب منطقه غرب آسیا دانست و تصریح کرد: عوامل پدید آمدن شرایط بحرانی امروز نیازمند تحلیل و ارائه راهکارهای علمی است و جامعه المصطفی علاقه مند است با مراکز علمی جهان درباره این موضوعات گفت و گوی علمی داشته باشد و قطعاً نتایج این گفتگوها میتواند مورد استفاده دستگاههای دیپلماسی قرار گیرد.
رئیس جامعه المصطفی با بیان اینکه امیدواریم این دیدار سرآغاز گفت وگوهای علمی در جهت حل مشکلات جهان و منطقه باشد، خاطرنشان کرد: ما نیاز به فهم عمیقتری از مسائل مشترک داریم و باید با حسن نیت این مسیر را دنبال نمائیم.
نظر شما